Hocam teşekkürler. Lakin demeke istediğim belirli markaların muadilleri. Örneğin ben eskiden Hugo Boss ve İmvictus markalarını kullanırdım orjinal olarka. Şimdi bunların fiyatları (gerçek orjinal) 10.000 TL nin üzerine çıktı o sebeple bu kokuların sağlıklı içeriğe sahip ve nispeten kalıcı klonlarını merak ediyorum..Piyasada birçok muadil parfüm satan reel-sanal işletme var ama hangisine güvenip alacağımızı da bilemiyoruz.Zara markasının parfümlerin düşünebilirsiniz hocam.
Adam bir sıkmış inanılmaz iğrenç, akşama kadar burnumun direği kırılıyor. Güzel bir parfüm de fazla kalmıyor burunda. Burun alışıyor diyeceksiniz de bu kötülere niye alışmıyor 
Ben de o yüzden Zara dedim zaten. Zara da genel olarak piyasadaki çok tutulan kokuların benzerlerini yapıyor ve bunu daha makul fiyatlara satıyor. Nette biraz araştırma yaparsanız hangi Zara parfümünün hangi hangi marka/modelin benzeri olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca, denemelik isterseniz, dekant parfüm de bakabilirsiniz çeşitli forum sitelerinden.Hocam teşekkürler. Lakin demeke istediğim belirli markaların muadilleri. Örneğin ben eskiden Hugo Boss ve İmvictus markalarını kullanırdım orjinal olarka. Şimdi bunların fiyatları (gerçek orjinal) 10.000 TL nin üzerine çıktı o sebeple bu kokuların sağlıklı içeriğe sahip ve nispeten kalıcı klonlarını merak ediyorum..Piyasada birçok muadil parfüm satan reel-sanal işletme var ama hangisine güvenip alacağımızı da bilemiyoruz.
siz hiç aldınız mı buradan, 50 ml lik esanslar ne kadar?https://share.google/Nv7KWTITSgCc08dAf
Eğer istanbulda yaşıyorsanız, burayı tavsiye ederim hocam, parfümcüler toptan olarak buradan sipariş verip alıyorlar, gidip parekende de alabiliyorsunuz. hazır olarak yok, gittiğinizde parfümün ismini söylüyorsunuz veya resmini gösteriyorsunuz 10dk da hazırlayıp veriyorlar