mtsk direksiyon sinavi gorevli egitimi kursu nerden aliyoruz nerden takip etmemiz gerekir
Genelde Halkeğitim aracılığı ile açılıyor hocambu duyuruyu nerden takip edcez halk egittimdemi aciliyor kurslar
hizmetiçi eğitime de ekleniyor mebbiste. halk eğitimle konuşup kurs açmaları için talepte bulunabilirsiniz. ben istanbuldayım. başka bir ilçeden aldığım sertifika ile yeni ilçemde görevlere katılabiliyorumBence siz doğrudan halk eğitme sorun
Belki diğer ilçeler de açar, onlarınkine katılabilirsiniz
Hocam halk eğitimden halk eğitime fark oluyor. bizde kurum olarak açacaz 200 TL alacaz. Öğretmeni ilçeye getireceğimizden biraz fazla alınıyo.Eğitim için ücret talep ediyorlar mı? Ediyorlarsa ne kadar?
Mevzuatta yeri var mı hocam, halk eğitim kursları ücretsiz değil midir?Hocam halk eğitimden halk eğitime fark oluyor. bizde kurum olarak açacaz 200 TL alacaz. Öğretmeni ilçeye getireceğimizden biraz fazla alınıyo.
ben olsam o işe hiç girmezdim. düşünceniz öğretmenin işini kolaylaştırmak ama bunu anlamayacak bir sürü kişi var. kursu almak isteyen geliş gidişinide kendi planlasınHocam halk eğitimden halk eğitime fark oluyor. bizde kurum olarak açacaz 200 TL alacaz. Öğretmeni ilçeye getireceğimizden biraz fazla alınıyo.
Mevzuatta yeri var mı hocam, halk eğitim kursları ücretsiz değil midir?
ben olsam o işe hiç girmezdim. düşünceniz öğretmenin işini kolaylaştırmak ama bunu anlamayacak bir sürü kişi var. kursu almak isteyen geliş gidişinide kendi planlasın
Hocam sorum bu kurstan ücret talep eden halk eğitimler var, neye dayanarak ücret istiyorlar, onu soruyorum. Yasal mevzuat izin veriyor mu?Hocam kurslar ve belgeler ücretsiz zaten ama gelecek öğretmenlerle bizler bu şekilde planlama yaptık ilçeden her gün ile gitmek sıkıntı. O paranın kat ve kat fazlasını vermek zorunda kalıyolar. Bu şekilde hiç kimse sıkıntı yapmadı kaldı ki bu paralar elden alınmıyor. Okul aile birliği hesabına yatırılıyor.
Hocam genelde belgeleri verirken alıyolar ama bunun yasal karşılığı yok belgeler ücretsizdir. Okulda diploma verirken bağış adı altında alınan para gibi düşünebilirsiniz. Tavsiyem belgeyi almayın e devlette zaten görünüyor barkodlu olarak.Hocam sorum bu kurstan ücret talep eden halk eğitimler var, neye dayanarak ücret istiyorlar, onu soruyorum. Yasal mevzuat izin veriyor mu?
bizimkiler uyanık hocam, başvuruda aldılar paraları, tabi bizim hocalar da kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali sesini çıkartmıyor, o yüzden soruyorum, mevzuatta yeri var mı diye. para istedikleri için de ben başvurmadım.Hocam genelde belgeleri verirken alıyolar ama bunun yasal karşılığı yok belgeler ücretsizdir. Okulda diploma verirken bağış adı altında alınan para gibi düşünebilirsiniz. Tavsiyem belgeyi almayın e devlette zaten görünüyor barkodlu olarak.
bunun için kullanıyoruz diyenlere ben de kendi aracımı kullanalım o zaman diye cevap veririm, 200 liralık benzin mi yakacam eğitimde!MTSK da sürücü kursunun arabaları kiralanır alınan paralar araç ve benzin için de kullanılıyor.
Hocam doğrudur ama her halk eğitim o kadar almıyodur. Bizim buradaki sıkıntımız farklı olduğundan o kadar alıyoruzbunun için kullanıyoruz diyenlere ben de kendi aracımı kullanalım o zaman diye cevap veririm, 200 liralık benzin mi yakacam eğitimde!
istediler hocam, hatta 250 bile olabilir, tutarı net hatırlamıyorum ama 200 en az.Hocam doğrudur ama her halk eğitim o kadar almıyodur. Bizim buradaki sıkıntımız farklı olduğundan o kadar alıyoruz
Bu kura alınmazsa ne oluyor hocamMTSK tamamlayıcı eğitim 12 saat açılacak olan yer var mı yakın zaman da tamamlayıcı eğitimi başka il yada ilçeden alabiliyor muyuz ?