Moturlu Taşıtlar Vergisi

Kodla Büyü

btrffd

Aktif Üye
Selamlar ve herkese iyi tatiller umarım tatil yolunda gidiyordur :)

Ben bugün aracımı sattım, yarın devir işlemleri yapılacak.

İkinci döneme ait (Temmuz) MTV (motorlu araç vergisi) benim mi ödemem gerekiyor yoksa alıcının mı?

Bu ödeme noterde engel olarak çıkar mı karşıma?

Hocam ben 3-4 gün önce araba aldım. Notere gittik beraber. Noter MTV vergisi var diye satışa izin vermedi. Arabanın sahibi vergiyi ödedikten sonra satın aldım bende.

Sayın Hocam,

Arabanın borcu olunca noter satış yapmıyor. Henüz satmadığın için borcu senin ödemen gerekir. Ondan sonra satabilirsin.

İyi çalışmalar.

fikrifirat' Alıntı:

İkinci döneme ait (Temmuz) MTV (motorlu araç vergisi) benim mi ödemem gerekiyor yoksa alıcının mı?

Bence adamla anlaşın o ödesin hcam bende geçen sene sattım sattığım kişi ödedi. sonuç itibari ile ikinci altı ay araç sizde olmayacak nedne vergisini ödeyesinizki. noterde bildiğim kadarı ile 31 temmuzdan sonra satışa izin vermiyor. ödeme süresi 31 temmuz olduğu için.

Metehan' Alıntı:
fikrifirat' Alıntı:

Bence adamla anlaşın o ödesin hcam bende geçen sene sattım sattığım kişi ödedi. sonuç itibari ile ikinci altı ay araç sizde olmayacak nedne vergisini ödeyesinizki. noterde bildiğim kadarı ile 31 temmuzdan sonra satışa izin vermiyor. ödeme süresi 31 temmuz olduğu için.

Mantıken de öyle olması lazım. Binmeyeceğim zamanın vergisini neden ben ödeyeyim. Bence sorun "Noterin 31 Temmuz" öncesi satışlarda bunu engel olarak koyması..

Olmazsa yarı yarıya ödeyecez ne yapalım :idea:

Senin ödemen lazım adam 3 gün sonra alacak olsa böyle bir sorunu öne sürmen imkansız olurdu.

hocam sen bunu arabayı satarken konuşsanız iyi olurdu.

noter borcunu yatırın öyle gelin işi halledelim diyecektir.
ben yerinde olsam ödemezdim.
karşı taraf ödemeli.

eğer değerinden yükseğe sattıysan ve nazlı satılan bir arabaysa sen öde yoksa karşı taraf ödesin

yataylimit' Alıntı:
Satan öder. Kural budur.
hangi kitapta yazıyor o zaman satma kardeş arabayı biraz ucuza ver ama başkasına ver. böyle diretenlere yağmurlu havada su vermeyeceksin.
konu senden dışarı tabi hoca üstüne alınma. etraf çakal dolu kullanmadığın zamanın vergisini niye ödeyesinki enayimisin.
haa 31 ocak 31 temmuz arasıysa o tamam sen ödemen lazım.

ş(s)ehven' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
Satan öder. Kural budur.
hangi kitapta yazıyor o zaman satma kardeş arabayı biraz ucuza ver ama başkasına ver. böyle diretenlere yağmurlu havada su vermeyeceksin.
konu senden dışarı tabi hoca üstüne alınma. etraf çakal dolu kullanmadığın zamanın vergisini niye ödeyesinki enayimisin.

Vergi yasası bunu öngörüyor. MTV borcu bulunan aracın satışını hukuken YAPAMAZSINIZ. Enayi, çakal, yağmurlu hava falan geçiniz bunları; kanunlarla konuşunuz. Hukuken, borcu olan bir malı satamazsınız.

yataylimit' Alıntı:
ş(s)ehven' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
Satan öder. Kural budur.

Vergi yasası bunu öngörüyor. MTV borcu bulunan aracın satışını hukuken YAPAMAZSINIZ. Enayi, çakal, yağmurlu hava falan geçiniz bunları; kanunlarla konuşunuz. Hukuken, borcu olan bir malı satamazsınız.
sana özel demedim zaten hoca diyorum ki vatandaş kullanmadığı zamanın vergisini ödememeli haa yukarıda bir arkadaş demiş
satarken bunu konuşacaktınız o doğru demiş herşey hukuk değil hukukun çözemedği yerde silahlar konuşur.

Metehan' Alıntı:
fikrifirat' Alıntı:

Ona bakarsanız 0 km araç alanlar bilir mtv yi acente öder demek ki kural satan öder..

ş(s)ehven' Alıntı:
sana özel demedim zaten hoca diyorum ki vatandaş kullanmadığı zamanın vergisini ödememeli haa yukarıda bir arkadaş demiş
satarken bunu konuşacaktınız o doğru demiş herşey hukuk değil hukukun çözemedği yerde silahlar konuşur.

Bunda çok haklısınız. Vergi peşin alınmamalı veya aracı satarken trafik sigortasında olduğu gibi, kalan kısmı geri ödenmeli.

İlk defa bana böyle bir SMS geliyor:

“Değerli Mükellefimiz,
Aracınıza ait 2024 yılı MTV 1. taksitinizi zamanında ödediğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Gelir İdaresi Başkanlığı B001”

İlk defa bana böyle bir SMS geliyor:

“Değerli Mükellefimiz,
Aracınıza ait 2024 yılı MTV 1. taksitinizi zamanında ödediğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Gelir İdaresi Başkanlığı B001”
Hiç hayra alamet değil. 3. ve 4. taksit çıkmasın gene.

BBNET
Geri