Monitöre göre site ayarlanması...???

Kodla Büyü

Computer58

Aktif Üye
arkadaslar ben html ile bir web sitesi yaptım lakin bazı monitörler kücük oldugu icin site bozuluyor siteyi monitöre göre ayarlayan kod varsa paylaşır mısınız....

şimdiden teşşekkürlerimi sunuyorum saygılar...

Re: Monitöre göre site ayarlanması...???(acil lütfen)

bozuluyor derken?

hocam en eski monitorler bile 1024x768 destekler...sende siteni yaklaşık 1000 -1024 pixel arası genişlikte bir tablonun içine yerleştirirsen sorunun çözülür

Bence site açılış sayfasına, istemcinin ekran çözünürlüğünü elde eden bir kod ekle ve eğer çözünürlük 1024x768 bile değilse, uygun bir dille kullanıcıya bilgisayarını yenilemesini söyle ve siteden defet. 8) ( Tabiki de espri yaptım )

yanlış anlamadıysam bahsettiğin soruna monitör sorunu değilde çözünürlük sorunu dersek daha doğru olur sanırım. Yaptığın sayfa kendi bilgisayarında normal gözükürken başka bir bilgisayar ekranında farklı yada nenelerin bazıları sağa sola kaymış gözükür. tabloların klasik sorunu aslında. bunu çözen benim bildiğim bir kod yok ama komut var diyebilirim. Benimde en kıl olduğum sorunlardan biri aslında. ama css ile site tasarımları artık ön plana çıktığından bu sorun artık sorun olmaktan çıkıyor. css tasarım yerine tablo kullanacaksan, dreamweaver sürümüne göre farklılık gösterebilir komut yolu ama , bendeki cs5 sürümüne göre söylersem: tablonu seçtiğinde özellikler panelinin sol altında bulunan 3 komuttan biri -tablo genişliklerini piksellere dönüştür- komutu. farklı ekran çözünürlüklerinde bile sayfanını boyutu hep sabit kalacaktır. ama kimisinde sanki daha küçük bir sayfa izlenimi verebilir. başka çözümleri varsa bende bilemiyorum.

Siteyi hangi programla yapıyorsun?... Adresi verebilirmisin? Programların çoğunda ayar yapılan yer var..
elrond' Alıntı:
....sende siteni yaklaşık 1000 -1024 pixel arası genişlikte bir tablonun içine yerleştirirsen sorunun çözülür

hatta 900 falan yap, kenarlarda baoşluk olursa şık durur...

BBNET
Geri