Modeme filtre koyabiliyor muyuz?

Kodla Büyü

secret55

Site Gezgini
Okulumuzda hem mebin ağı hem de ttnetin sınırsız ağı var. Ttnetin ağına yani modemine filtre koyabiliyor muyuz idare sordu.Yoksa kapattırmayı düşünüyorlar. Bilgisi olan var mı? Ya da bunun için neler yapılabilir???

Hocam filtre koyabiliyorsun site adreslerini değilde ip lerini kısıtlayabilirsin bazı modemlerde adres te var ama onun yerine K9 diye bir filtre programı var bunu bilgisayarlara kur hiç bir sorun kalmaz

Evet koyulabilir fakat internet hızında çok yavaşlama oluyor. Bunun yerine normal netin bağlı olduğu bilgisayarlara filtre programları kurmak daha mantıklı..

Modem arayüzüne girip url filtreleri kısmında ister internet sitelerini isterseniz bu sitelerde geçebilecek kelimeleri( se*, oyun,game vb.) yazıp bu sitelere erişimi yasaklayabiliyorsunuz.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    140.7 KB · Görüntüleme: 4,014
okanbaris' Alıntı:
Hocam filtre koyabiliyorsun site adreslerini değilde ip lerini kısıtlayabilirsin bazı modemlerde adres te var ama onun yerine K9 diye bir filtre programı var bunu bilgisayarlara kur hiç bir sorun kalmaz

Onu bende söyledim ama öğretmenlerin bir çoğu kablosuz kullanıyor.O yüzden şahsi bilgisayarlara program kurmadan modemin ayarlarından filtre mevcut mu diye merak ettim.Modem Airties .ttnetin aile koruma filtresi vardı bir ara ücretli miydi bilmiyorum.

aile paketine geçmek yeterli hocam. Çok iyi oldu bu güvenli internet işi.

ali04' Alıntı:
güvenli internete geçildiğinde filtre uygulanıyor mu hocam? yoksa uyarı verip siteyi açıp açmamayı kullanıcıya mı bırakıyor ben öyle anladım sanki bu güvenli internet olayını

secret55' Alıntı:
seldabal' Alıntı:
sitelerdeyim' Alıntı:
ttnet bağlantınızı aile paketine geçirin yetmez mi?
:+1:
biz böyle yaptık.

Hocam ttneti arayarak mı aile paketine geçtiniz.Yoksa aşağıdaki gibi program kullanarak mı?
http://www.ttnetguvenlik.com.tr/Urunler ... aca/4/109/

hocam siteye üye olarak yaptım.
arayınca bir sürü güvenlik sorusu soruyorlar, malumj okulda kimse bu soruları cevaplayamadı!

seldabal' Alıntı:
secret55' Alıntı:
seldabal' Alıntı:
sitelerdeyim' Alıntı:
ttnet bağlantınızı aile paketine geçirin yetmez mi?
:+1:
biz böyle yaptık.

Hocam ttneti arayarak mı aile paketine geçtiniz.Yoksa aşağıdaki gibi program kullanarak mı?
http://www.ttnetguvenlik.com.tr/Urunler ... aca/4/109/

hocam siteye üye olarak yaptım.
arayınca bir sürü güvenlik sorusu soruyorlar, malumj okulda kimse bu soruları cevaplayamadı!

hangi siteye üye oldunuz hocam

seldabal' Alıntı:
http://www.ttnet.com.tr/web/250-1139-1-1/tur/evde_ttnet/evde_ttnet/baglanti_cesitleri
bu sayfadan tek şifre oluştur bölümübne girip şifre oluşturuyorunuz. sonra giriş yapıp düzenlemeleri yapabiliyorsunuz
Çok teşekkürler hocam ttnet telefon hizmetinden aile profiline geçtim.

secret55' Alıntı:
Okulumuzda hem mebin ağı hem de ttnetin sınırsız ağı var. Ttnetin ağına yani modemine filtre koyabiliyor muyuz idare sordu.Yoksa kapattırmayı düşünüyorlar. Bilgisi olan var mı? Ya da bunun için neler yapılabilir???

hocam tt neti arayıp çocuk veya aile profiline geçirin :)

birde filtre modemin özelliğine bağlı. yoksa bilgisayarlara tek tek koyarsın..

Sınıflarda kullanılan filtresiz ADSL hattını çocuk profiline göre ayarladık. Aile paketini denemedim ama çocuk paketinde sosyal ağların yanında video siteleri de engelli. Bazen 30 yakın pc giriyor ama sayfalar son derece hızlı açılıyor.

ali04' Alıntı:

hatta çocuk paketine geçin.. çocuk la aile arasında ne fark var. sitelerin listesini verseler ne iyi olur

MAC adresi filtreleme kısmı var. Ttnet modeminden kimlerin bağlanmasını istiyorsanız MAC (Fiziksel) adreslerini alın; modemdeki MAC adresi filtrelemenin altındaki izin verilenler bölümüne eklediğinizde izin verdiklerinizin haricinde kimse bağlanamaz. Öğrenciler bu yöntemle ne bilgisayarla, ne de telefonla Ttnet hattına bağlanamazlar...

BBNET
Geri