Modem sürekli reset atıyor.

Kodla Büyü

harun erdem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
287
Okuldaki modem, kendi kendine sürekli reset atar oldu. neden kaynaklandığını bir türlü anlayamadım. Meb'in hattı değil özel hat ve 12 kullanıcı tarafından kullanılmakta. Fikri olan var mı?
 
Firmware güncelleyin muhtemelen sorun ondadır. Eğer sorun çözülmez ise flashtında sorun olabilir bu durumda modemi servise göndermeniz gerekebilir.
 
Elektrik kablosunda da sıkıntı olabilir. Yeterli elektrik gelmediğinde reset atıyor. Modemi hiç kapatmıyorsaniz sıkıntı çıkmıştır.
 
12 makinadan en az birisi ağı kitleyen virüslerden yayıyor olabilir. Hava sıcaklıkları git gide atıyor, modemin sürekli açık bırakıldığını düşünürsek ısınma nedeni ile de sorun çıkartabilir. Direk güneş gören veya tamamen kapalı bir yerde ise üzerindeki hava delikleri açık kalacak şekilde daha serin bir yere almakta fayda var.
 
modem adaptörü orijinal mi.. elektrik hattında voltaj dalgalanması varsa yapar hocam...
 
Daha güçlü bir modem taktım yine aynı sorunu veriyor, adaptör orjinal. 300 mbps modem alsak çözüm olur mu acaba. elektrikte sorun olsa başka cihazlarda da arıza olmaz mı?
 
Hocam bizde de aynı sorun oldu.
Modemin DNS Bağlantısı Otomatik Algıla da idi,TTNET in 195.175.39.40 nolu DNS sunucusuna bağlanıyordu, modem sistemi sürekli yeniden başlatıyordu.
Elle 195.175.39.39 DNS yi atayınca sorun çözüldü.

Ne yazık ki bu tecrübe benim için bayağı zor oldu.
Öncesinde ağdaki tüm bilgisayarları, jakları, cihazları kontrol ettim. Temas olabilir düşüncesiyle bazı jakları yeniledim. Kablosuz vericileri resetleyip yeniden ayarladım. Sorun olabileceğini düşündüğüm switch i başkalarıyla değiştirdim denedim. Bu esnada TTNET le olan iki görüşmemde kendi hatlarında sorun olmadığını bizim iç hattımızda sorun olduğunu söyledir.
 
en azından çabanız mutlu sonla bitmiş, bizim modem everest, her zaman yapmıyor biltek2007nin söylediğigibi elektrikten olabilir gibi geliyo banada.
 
Ayni sorunla karsi karsiyayim.. surekli resetledigi icin modem arayuzune giremiyorum.
Marka: ZTE ZXV10 W300 ttnetin 3 yil once verdigi modem. Adaptoru orjinal, voltaj dalgalanmasi olup olmadigini bilmiyorum diger cihazlar normal calisiyor. Birde farkli olarak modemin suan normalden fazla ısındiğini soyleyebilirim. Ne dersiniz miladını doldurmus olabilir mi yenisini mi almaliyim?
 
Birde resetlemenin nasil oldugunu yazayim.
Power ısığı kirmizi yaniyor 3-5 saniyede yesile donuyor . Sonra 3-5 sn icinde tum isiklar 3-5 sn boyunca yaniyor. Sonra tum isiklar kapanip yeniden power kirmizi yaniyor. Bu dongu surekli devam ediyor.
 
Geri
Üst