Model Arabalar ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan armndi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bir arkadaş manyağı tüm parasını onlara veriyor.facebook ta paylaşmıştı. koca bir kanepenin altını üstünü doldurmuştu tüm arabaları.

Ekli dosyalar

• 59202_434386379447_545834447_4809223_2199915_n.jpg
    59202_434386379447_545834447_4809223_2199915_n.jpg
    134.9 KB · Görüntüleme: 612
  • 60925_434385024447_545834447_4809182_5184718_n.jpg
    60925_434385024447_545834447_4809182_5184718_n.jpg
    144.7 KB · Görüntüleme: 612
bende bir ara uçağa meraklanmıştım ama pahalı bir hobi. o yüzden vazgeçmiştim. geçen sene helikopter aldım evde uçuruyorum şimdi

Ben varım :)
önceleri 1/18 ölçekli Diecast (metal alaşım) modeller topluyordum. Marka olarak giriş seviyesi 30-50 TL arası motormax ,welly vs. Daha sonraları , bu ucuz modellerler yetmez oldu. Sonuçta bu hobi gerçeğinin birebir küçültülmüş olması üzerine kurulu. Detayları ve kalitesi tatmin etmemeye başladı (Herkesin başına geliyor :) ) Daha pahalı ve detaylı modeller almaya başladım 150-300 TL arası. Bu fiyatlar tamamen modelin piyasada bulunma durumuna göre değişiyor. 4 haneli rakamlara satılan modellerde bilirim. :)
Daha sonraları bulduğum her modeli değilde sadece belirli bir tema üzerine model toplamaya başladım. Tabii bu süreçte onlarca model elimden geçti. Artık klasik amerikan araçlarına ilgi duymaya başlamıştım. Diecast'te aradığım modelleri bulamamaya başlamıştım , bulsamda istediğim renkte olmuyordu. Derken 3-4 yıldır uğraştığım plastik modellerle tanıştım. Bu modelcilikte benim için dönüm noktası oldu. Hem çok daha ucuza modeler alıyordum , hemde baş döndürecek kadar çok çeşide sahiptim. Modellerimdeki renkerl ve detay seviyesi üreticiye değil bana bağlıydı. Yani modelcilik anlamında tatmine bu hobiyle ulaştım. Elimde ne kadar diecast varsa satıp , bu hobiye yöneldim. Günün bütün sıkıntı ve stresinden kurtulduğum bana ait bir dünya kurdum. Tezgahımın başına geçtiğimde , rahatlıyorum ve inanılmaz haz alıyorum. Sizlerede plastik modelciliği tavsiye ederim.

Sizde benim gibi sivil modelciliğe meraklıysanız,
http://www.modelevi.com/smf/ forumlarından gerekli bilgilere ulaşıp , kendinizi geliştirebilirsiniz.

Ve son olarak sizlere yapmış olduğum birkaç modelin fotoğrafını paylaşmak isterim...

CIMG2935.jpg

P1060434.jpg

PP1070031.jpg

CIMG4408_640x427.jpg

evet hocam biraz pahalı bi de verdiğim linkdekiler bu sektörde en iyi markalardan biriymiş o yüzden olsa gerek. az daha koysak üstüne binilecek araba alırız valla :lol:

Sağolun hocam verdiğiniz bilgiler için. Bahsettiğiniz gibi diecast de model bulmak hem sıkıntılı hem de az bulunan modellere uçuk fiyatlar istenebiliyor. Çin malı markalar var onlardan da almak istemiyorum sonuçta iyi bişeye benzesin diyor insan. autoart firmasının ürettiği modelleri baya bir övdüler fakat bilemiyorum. Plastik modeller hakkında hiç bilgim yoktu iyi oldu hocam bi de onlara bakayım

Ben de modelciyim hocam.50'ye yakın değişik boyutlarda model arabam,5 adet Transformers (Optimus Prime,Sentinel Prime,Bumblebee,Ironhide,StarScream-Megatronu hiçbiyerde bulamadım maalesef) dev figürüm,1 adet helikopter modelim ve 1 adet de Maverick Strada SC radyo kontrollü aracım var.Eve gidince daha ayrıntılı bilgiler verebilirim bebişlerim hakkında 8) 8)

armndi' Alıntı:
Sağolun hocam verdiğiniz bilgiler için. Bahsettiğiniz gibi diecast de model bulmak hem sıkıntılı hem de az bulunan modellere uçuk fiyatlar istenebiliyor. Çin malı markalar var onlardan da almak istemiyorum sonuçta iyi bişeye benzesin diyor insan. autoart firmasının ürettiği modelleri baya bir övdüler fakat bilemiyorum. Plastik modeller hakkında hiç bilgim yoktu iyi oldu hocam bi de onlara bakayım

Plasitk modeller , yurtiçinde 40-50tl gibi fiyatlara bulabiliyor. Ben zamanında ebay'den kargo dahil 20TL'ye model aldığımı bilirim :) Herşeyde olduğu gibi maalesef ülkemizde bu hobide olduğundan pahalı. Birde malzeme tedarik etmek gerekiyor. Başlarda sprey boyalar , basit kesim aletleri bir kaç yapıştırıcı ve zımpara. Zamanla ilerledikçe , tabii ki kullanılan malzemelerde değişiyor biraz yatırımla hava kompresörleri ve airbrush denilen hava tabancaları ediniliyor. Gerçek oto boyaları ve vernik kullanılmaya başlanıyor. Yani herşey tamamen ne kadar gerçeğine benzetmek istediğinizle alakalı. Ben verdiğim paralara hiç acımıyorum. Kahvem , sigaram yok aldığım bir makaet beni 1-2 ay kadar oyalar. O yüzden bence RC modellerden de , Diecast koleksiyonculuğundan da hem zevkli , hemde ucuz bir hobi...

BBNET
Geri