miyadını doldurmuş 20 yıllık bilgisayar laboratuvarları.

Kodla Büyü

hcetiner

Site Gezgini
"Hocam yenilenmesi için meis kayıtlarında 10 yıldan eski yada hiç bt sınıfı görünmemesi lazım. Kayıtları kontrol ettirin. Yoksa yenisi için talep yapabilirsiniz. Varsa ve 10 yıldan eski ise önce bilgisayarların kayıttan düşmesi gerekiyormuş. Kayıttan düşüp başka bir birime nakledip sonra yeni bt sınıfı için istek yapabilirsiniz dendi bana. İdarecileriniz daha iyi biliyordur MEİS 'e pek hakim değilim."

bu dursun faydalı geri kalanı siliyorum.

Son düzenleme:
Hocam ben yıllarca bunun çabasını verdim sonra devlet okula laboratuvar yaptı iki senedir labdayz bu defada ders sayısı azaldı ilginç bir durum. Lab yokken bankalara vakıflara çok mail attım olumlu dönüt gelmedi maalesef dersleri akıllı tahtadan işledim bu arada fikrinize katılmıyorum bilişim bölümleri kapatılmamalı gerekli işlemler yapılıp eksikler bildirilmeli lab.lar açılmalı

Hocam ben yıllarca bunun çabasını verdim sonra devlet okula laboratuvar yaptı iki senedir labdayz bu defada ders sayısı azaldı ilginç bir durum. Lab yokken bankalara vakıflara çok mail attım olumlu dönüt gelmedi maalesef dersleri akıllı tahtadan işledim bu arada fikrinize katılmıyorum bilişim bölümleri kapatılmamalı gerekli işlemler yapılıp eksikler bildirilmeli lab.lar açılmalı
.

Son düzenleme:
.

Son düzenleme:
Hocam ben ikinci el bilgisayarlar aldım i5 işlemcili 16 GB çok uygun fiyata okulunuz biraz bütçe ayırabilirse çok rahat edersiniz

hocam kız meslek liseleri, meslek liseleri, sağlık meslekler, büyük okullar bilgisayarlarını yeniliyorlar bunların kullanmadıkları bilgisayar bizim için iyi olabiliyor bir de illerde bt sınıflarını yavaş yavaş yeniliyorlar koordinatörle görüşebilirsiniz. bankalardan 4 5 tanesine resmi yoldan yazın ama fazla istemeyin 6 7 tane isteyin her bankadan büyük ihtimal gelir.

20x4lab =80 bilgisayar parası veren okula şapka çıkarırım. varmı o kadar paraları ? wc ye sabun alabilirler anca diye düşünüyorum. sizin okul snaırım sanayiden ful destek alıyor ? 2 3 bilgisayarla çözülecek iş değil.
Bir bilgisayari ekranıyla birlikte 4500 TL ye aldık 15 bilgisayar aldık. Okulun imkanı varsa müdür de destekleyince biz böyle bir çözüm bulduk. Benimkiler de 2007 de kurulmuş eski bilgisayarlardi

Hocam yenilenmesi için meis kayıtlarında 10 yıldan eski yada hiç bt sınıfı görünmemesi lazım. Kayıtları kontrol ettirin. Yoksa yenisi için talep yapabilirsiniz. Varsa ve 10 yıldan eski ise önce bilgisayarların kayıttan düşmesi gerekiyormuş. Kayıttan düşüp başka bir birime nakledip sonra yeni bt sınıfı için istek yapabilirsiniz dendi bana. İdarecileriniz daha iyi biliyordur MEİS 'e pek hakim değilim.

hangi okul türünde olduğunuzu anlayamadım. Okul zümresinde durumu belirtmelisiniz, ilçe ve il zümrelerinde tutanaklara girmesini sağlamalısınız. Daha sonra dilekçe ile bunları da ilgi tutarak talep edin ilçenizden. 2 yıl içinde durum çözülmezse, ilçe/il milli eğitim müdürü ile yüz yüze görüşün. 6 ay 1 yıl içinde çözülmezse kaymakam/vali ile yüz yüze görüşün. Uzun zaman alacak ama sorun geç de olsa çözülecektir. Kaymakam veya vali ile görüşürken bağış yapacak firmalarla onların aracılığı ile görüşüp görüşemeyeceğinizi öğrenin.

merhaba meslektaşlarım.
artık laboratuvarlar çoktan beri miyadını doldurdu.
15-20 yıllık makineler. windows 7 yi bile zor açıyor.
mobil uygulama ve oyun geliştirme gibi birçok uygulama artık çalışmıyor. derslerde uygulama yapamıyoruz.
2-4gb ramler vs. tamamen çöp oldu laboratuvarlar.
forumda arattığımda bu en önemli konunun hiçkimse tarafından açılmadıgını gördüm.
demekki öğrencilere diploma verip göndermek hem öğretmenlerin hem öğrencilerin, velilerin hem de yöneticilerin işine geliyor.
sorum şu.
ben şikayetçiyim.
ama anladıgım kadarıyla aranızda şikayetçi olan veli öğrenci öğretmen ve yöneticiler yok.
benim gibi şikayet eden kötü adamlar var mı yokmu ?
eminim hepinizin lablarda makineleri 20 yıllık.
"beeEn bayraktaroğlu (diye çıkan reklam aklıma geldi :) ) bir SİHA parasına 332 bilgisayar laboratuvarı sıfırdan kurulabiliyor.
para mı yok nedir ?
bana sorarsanız bilgisayarları yenileyemen bölgelerde bilişim bölümleri kapatılmalı.
sizce? herkesin keyfi yerinde galiba.
İdari silsileyi geçip kendimiz de imkân aramamız doğru değilmiş.
Hocam çok önyargılı yazmışsınız. Bir meslek llsesinde 20 yılda yeni bilgisayar gelmiyorsa bölüm öğretmenleri kendini sorgulamalı. Bizde 4 labaratuvar ın 4 ü de zaman içinde bölüm şefi liderliğinde bölüm öğretmenlerinin gayretiyle sürekli yenilendi. Çevremdeki diğer okullardaki da böyle. Dediğiniz tüm dersler rahatlıkla işleniyor. Meslek liselerine her yıl belli bir kaynak geliyor ve bölümler sırasıyla donanımlarını yeniliyorlar. İdareyi sıkıştırmak gerekiyor tabii ki.
O yüzden mesajdaki suçlamalar yanlış olmuş.

Bilgisayarlarımız eski ne yapalım sorusunun muhattabı öğretmen mi ? İdareciyle biraz önce konuştum bilgisayarlarımız eski diye para yok dedi. Peki bilgisayarları yenilemek bizim mi idarenin mi görevi ? İdareci o koltukta ne diye oturuyor ?

hocam kız meslek liseleri, meslek liseleri, sağlık meslekler, büyük okullar bilgisayarlarını yeniliyorlar bunların kullanmadıkları bilgisayar bizim için iyi olabiliyor bir de illerde bt sınıflarını yavaş yavaş yeniliyorlar koordinatörle görüşebilirsiniz. bankalardan 4 5 tanesine resmi yoldan yazın ama fazla istemeyin 6 7 tane isteyin her bankadan büyük ihtimal gelir.
.

Son düzenleme:
Bunun bi prosedürü olmalı. Geri kalan 922 meslek lisesi bilişim öğretmenleri ona buna ağız mı açacak aman bize bağış yapın nolursunuz diye. Bankaymış büyük işletme patronlarıymış, o da varsa bölgede. aman bize para verin bilgisayar yenileyelim nolursınuz diye İstenilecek yerlerin keyfine göremi işleyecek eğitim? Napalım letgodan ucuza kelepir 4500₺ ye çocuk pc si mi arayalım sabah akşam. Açmışsan bölüm gerekli ödeneği göndereceksin. İdareci biz bildirdik dedi geçen senelerde. Demekki gönderilmemiş.. net.
Hocam söyledikleriniz belli ölçüde doğru olmakla birlikte okul idaresi ve bölüm şefleri düzgün bir planlama ile gelen ödenekleri zaman içerisinde okulun ihtiyaçlarına yönelik kullandıkları zaman bu problemler ortadan kalkıyor. Meslek liselerinde az veya çok ödenek geliyor. İdarenin bunu hangi ihtiyaçları önceleyerek kullandığı önemli. Bu konuda da bölüm şefi ve bölüm öğretmenleri idareyi biraz sıkıştırmak durumunda. Her yıl 1 laboratuvarı yenileseler 4 yılda iş görecek bilgisayarlar olur laboratuvarlarda. Biz böyle çözdük hep. Bilgisayarlar da gerekli programları çalıştırıyor. 8 veya 16 ram i3 veya 5 işlemci ssd diskler iş görüyor.
Bağış olarak hiç bilgisayar almadık bu arada.

Son düzenleme:
Bilgisayarlarımız eski ne yapalım sorusunun muhattabı öğretmen mi ? İdareciyle biraz önce konuştum bilgisayarlarımız eski diye para yok dedi. Peki bilgisayarları yenilemek bizim mi idarenin mi görevi ? İdareci o koltukta ne diye oturuyor ?
Hocam öğretmen değil idareci görevli. Ancak öğretmen de bunun ihtiyaç olduğunu gösterip ödenek ve alım için idareyi zorlayacak. Böyle olmadan gelmiyor maalesef. Biz hep mücadele ile yeniledik bilgisayarları. Ama dersleri de rahat işleyebiliyoruz

Bir labda tüm bilgisayarlar aynı ya da benzer performansa olması gerekir.
Biri Halep'ten biri şamdan olunca ders işlenmez duruma gelir. 4500₺ İlk PC yi merak ettim windows açıyormu. Gayretli arkadaşlar Intel core Duo yu i7 nasıl yapmışlar. O işler parayla olur gayretle değil. Ben yaallah deyip kolları sıvasam hadii söktak intelcore Duo yine Duo olur.

Gayret dediğiniz bilek kuvvetimi yoksa torpilli tanıdık eş dost aracılığıyla mı? Nasıl bir gayretmiş o gayret nedir bana ondan lazım. Torpil isteyecek kimse yok. Dilenecekmiyiz. Gayretle Intel core Duo i7 oluyor mu. Net olarak nedir gayret ile yenilemek derken?
Gayreti açıkladım hocam bir başka mesajımda. Onu okumamışsınız galiba. Aşağıya alıntıladım.
Hocam söyledikleriniz belli ölçüde doğru olmakla birlikte okul idaresi ve bölüm şefleri düzgün bir planlama ile gelen ödenekleri zaman içerisinde okulun ihtiyaçlarına yönelik kullandıkları zaman bu problemler ortadan kalkıyor. Meslek liselerinde az veya çok ödenek geliyor. İdarenin bunu hangi ihtiyaçları önceleyerek kullandığı önemli. Bu konuda da bölüm şefi ve bölüm öğretmenleri idareyi biraz sıkıştırmak durumunda. Her yıl 1 laboratuvarı yenileseler 4 yılda iş görecek bilgisayarlar olur laboratuvarlarda. Biz böyle çözdük hep. Bilgisayarlar da gerekli programları çalıştırıyor. 8 veya 16 ram i3 veya 5 işlemci ssd diskler iş görüyor.
Bağış olarak hiç bilgisayar almadık bu arada.
Burada da dediğim gibi okula gelen paranın sizin taleplerinizi de dikkate alarak harcanmasını sağlamak. Bunu yapmazsanız bekler durursunuz hocam. İdareyi zorlamak gerekiyor dediğim gibi.
Bizim kaynağımız hep okula gelen ödeneklerden bölüme pay almak için idare ile işbirliği yapmak yerine göre de mücadele etmekle oldu.

ilksms
Geri