Microsoft Security Essentials güncelleme klasörü nerde?

Kodla Büyü

fenerligs

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar.

Tahtalarda Shadow defender kullanıyorum deep freeze tarzı. Hariç tutulan klasörlere antivirüs programının update klasörünü de eklemek istiyorum. Çünkü internetimiz yok hala offline update yapıyorum. Program files içindeki klasörde mi yoksa farklı bir yerde mi emin olamadım.

Bu klasörün yeri konusunda bilgisi olan var mı?

tahtakama hocam teşekkür ederim ama sorunum o değil. Bilgisayar tekrar açıldığında eski haline döneceği için update klasörünü koruma dışı bırakmak istiyorum. Ben o klasörün yerini merak ediyorum.

Sanırın update dosyaları şu klasörün içinde tutuluyor, bir deneyin isterseniz, kullandığınız programda klasör için geri alma işlemi varsa bir deneyin bize de bilgi verirsiniz.

Bu klasörü değiştirmek içinse

1-) Başlat - Çalıştır - regedit
2-) HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Microsoft Antimalware/Signature Updates gir
3-) SignatureLocation anahtar değerine çift tıkla yeri değiştir
4-) NISSignatureLocation anahtar değerine çift tıkla yeri değiştir

Not: Denemedim, konu üzerine kendim araştırdım merak üzerine, çalışıp çalışmadığını arkadaşlar deneyip yorumlarsa faydalı olacaktır.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    69.9 KB · Görüntüleme: 844
tahtakama' Alıntı:
Sanırın update dosyaları şu klasörün içinde tutuluyor, bir deneyin isterseniz, kullandığınız programda klasör için geri alma işlemi varsa bir deneyin bize de bilgi verirsiniz.

Bu klasörü değiştirmek içinse

1-) Başlat - Çalıştır - regedit
2-) HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Microsoft Antimalware/Signature Updates gir
3-) SignatureLocation anahtar değerine çift tıkla yeri değiştir
4-) NISSignatureLocation anahtar değerine çift tıkla yeri değiştir

Not: Denemedim, konu üzerine kendim araştırdım merak üzerine, çalışıp çalışmadığını arkadaşlar deneyip yorumlarsa faydalı olacaktır.
appdata klasörünü ben daha önce denemiştim, malesef güncellemeler oraya kaydedilmiyor.

hastasıyız dede' Alıntı:
appdata klasörünü ben daha önce denemiştim, malesef güncellemeler oraya kaydedilmiyor.

Benim resmini paylaştığım yer appdata değil ki hocam, program data,

registry ayarları da o klasörü gösteriyor zaten, bence doğru olması lazım, ilk fırsatta deneyeceğim bakalım

Benzerini geçen hafta bende baya uğraştım. Toolwiz Time Freeze korumasında Microsoft Security Essential için denedim Denediğim ve olmaya klasörler aşağıdadır. Tekrar tekrar denemeyin.

Program Files (Önce kendi klasörünü denedim. Olmayınca tümünü denedim OLMADI)
Windows (System32 klasörüne bişeylermi yazıyor acaba diye orayıda denedim OLMADI)
Kullanıcılar kalsörü (Tümüde denendi OLMADI)

Denemeler sonuçsuz kaldı. Nette araştırdım aşağıdaki sitede anlatılmış.
@Tahtakama nın dediği klasörleri bu cuma deneyeceğim sitede de orayı söylemişler.
http://www.winhelponline.com/blog/update-mse-definitions-offline/

Deneyen ve sonuç alan olursa yazsın Lütfen arkadaşlar.

BBNET
Geri