Mhp Kaç Vekil Çıkarır?

Kodla Büyü

ernestososa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben 2009 dan bu yana geçmiş seçim sonuçları, mitingler ve toplumsal yönelimlere bakarak Mhp'nin çıkarabileceği vekil sayısını tahmin etmeye çalıştım. Çok büyük ölçüde tahminimin tutacağını düşünüyorum. Aşağıdaki listede ilk sıradaki sayı 2011 seçimlerinde yani mevcut vekil sayısı, ikinci sıradaki yeni alacağı vekil sayısı.

Mhp 2011 seçimlerinde küçük farklarla vekiller kaçırdı, yüzde 13 almasına rağmen sadece 53 vekile sahip olabildi, bu seçimde küçük kıpırdanmalarla hiç vekil çıkaramadığı küçük ve orta düzeydeki illerde sandalye sahibi olabilir diye düşünüyorum. Bu bir anket değil mayıs ayının ilk haftalarında yapmış olduğum analiz ve tahmin.

İL 2011 -2014
adana 3- 4 (1 artış kesin ama 2 artış ile 5 vekil çıkarabileceğini düşünüyorum)
adıyaman 0- 0
afyon 1- 1 (çok az bir ihtimalle belki vekil çıkarabilir.)
ağrı 0- 0
aksaray 0- 1 (1 ARTIŞ)
amasya 0- 0 (chp yada mhp 1 vekil çıkaracak önceki seçimde chp çıkarmış, eğer chp yi geçerse 1 vekil çıkarır)
ankara 4- 5 (1 artış 2 yada 3 artış bekleniyor)
antalya 3- 3
antep 1- 1
ardahan 0- 0
artvin 0- 0
aydın 1- 1 (çok az bir ihtimalle 2. vekili çıkarma şansı var)
balıkesir 1- 2 (1 ARTIŞ)
bartın 0- 1 (1 ARTIŞ)
batman 0- 0
bayburt 0- 0
bilecik 1- 1
bingöl 0- 0
bitlis 0- 0
bolu 0- 0
burdur 0- 1 (1 ARTIŞ)
bursa 2- 3 (1 ARTIŞ)
çanakkale 0- 0
çankırı 0- 0 (yüksek ihtimalle bu seçimde vekil çıkarabilir)
çorum 0- 1 (1 ARTIŞ)
denizli 1- 1
diyarbakır 0- 0
düzce 0- 0 (küçük bir ihtimalle 1 vekil çıkabilir ama çok zor gibi)
edirne 0- 0
elazığ 1- 1
erzincan 0- 0 (chp yi geçerse 1 vekil çıkarabilir)
erzurum 1- 1 (yüksek ihtimalle 2 vekil çıkarabilir)
eskişehir 1- 1
giresun 0- 0 (ihtimalle 1 vekil çıkarabilir)
g.hane 0- 0 (az bir ihtimalle vekil çıkarabilir)
hakkari 0- 0
hatay 1- 1
ığdır 1- 1
ısparta 1- 1 (ikinci vekil sürpriz olmaz)
istanbul 7- 8 (1 artış kesin 2 yada 3 artış bekleniyor)
izmir 2- 3 (1 ARTIŞ)
izmit 1- 1
karabük 0- 1 (1 ARTIŞ )
karaman 0- 0 (az bir ihtimalle vekil çıkarma şansı var)
kars 0- 0 (zor ama ihtimal yok değil)
kastamonu 1- 1
kayseri 1- 2 (1 ARTIŞ)
kırıkkale 0- 1 (1 ARTIŞ)
kırklareli 0- 0 (akpartiyi geçerse 1 vekil şansı var geçemezse alamaz, chp 1. parti)
kırşehir 0- 1 (1 artış yüksek ihtimal olacak gibi)
kilis 0- 0 (toplam 2 vekilden 1 ini alması çok küçük bir ihtmallede olsa var ama zor tabiki)
konya 2- 2
kütahya 1- 1
malatya 0- 0
manisa 2- 3 (1 artış kesin gibi 2 artış bile olabilir)
maraş 1- 2 (1 ARTIŞ)
mardin 0- 0
mersin 2- 3 (1 artış kesin ama 1. parti olursa 2 artışla 4 vekil çıkarabilir ama chp önde gözüküyor)
muğla 1- 1
muş 0- 0
nevşehir 0- 1 (1 ARTIŞ)
niğde 0- 1 (1 ARTIŞ)
ordu 0- 0
osmaniye 2- 2
rize 0- 0
sakarya 1- 2 (1 ARTIŞ)
samsun 1- 2 (1 ARTIŞ)
siirt 0- 0
sinop 0- 0
sivas 0- 0 (belki küçük bir ihtmal)
şırnak 0- 0
tekirdağ 1- 1
tokat 1- 1
trabzon 1- 1
tunceli 0- 0
urfa 0- 0
uşak 0- 0 (ihtimali var)
van 0- 0
yalova 0- 0
yozgat 1- 1 (artış beklemiyorum ama 2. vekili çıkarırsa sürpriz diyemem)
zonguldak 0- 0 (az bir ihtimal)

2011 toplam vekil sayısı:53
2015 tahminim en az 75
2015 iyimser tahmin 85

Maraşta 3 sürpriz değil ama bdp yerine chp çıkarır bence.

Maraşta chp ve hdp seçmen kitlesi aynıdır, belki oyların bölünmesi sonucu chp 1 koltuğunu kaybedebilir, kimbilir belkide 5 akparti 3 mhp de olabilir, bu durumda mhp maraşta 2 artış gerçekleştirmiş olacaktır, 2014 il genel meclisi seçiminde almış olduğu yüzde 30 u muhafaza edip 35 e çekerse bu ihtimaller gerçekleşir.

2009 dan bu yana olan oy eğilimlerine bakman yanlış hocam... akp öncesi seçime göre bakman gerektiğini düşünüyorum ben...benim seçimle falan çok alakam yok yani beni ilgilendirmiyor hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum... ama akp öncesi döneme çok yakın olmasa da benzer bir oy alacağını düşünüyorum... bu da iyimser tahmininin daha üstünde milletvekili çıkaracağı anlamına gelebilir... tabii tahmin... (işin içine hile gireceğini düşünürsek çok şey değişebilir...)

egitimci.' Alıntı:
2009 dan bu yana olan oy eğilimlerine bakman yanlış hocam... akp öncesi seçime göre bakman gerektiğini düşünüyorum ben...benim seçimle falan çok alakam yok yani beni ilgilendirmiyor hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum... ama akp öncesi döneme çok yakın olmasa da benzer bir oy alacağını düşünüyorum... bu da iyimser tahmininin daha üstünde milletvekili çıkaracağı anlamına gelebilir... tabii tahmin... (işin içine hile gireceğini düşünürsek çok şey değişebilir...)

Her tarafta seçime hile karışacak yok şunu yapacaklar yok bunu yapacaklar diye yazıp çiziyor millet bu forumda sandık görevi alanların içinde bile bu yazılınca şu konuyu açmadan duramadım.
Öncelikle sandıkta yapılan işlemleri gözden geçirelim. Oy kullanma işi bittikten sonra sandıktaki oylar her parti temsilcisinin ve izlemek isteyen herkesin gözü önünde açılır göstererek sayılır ve çıkan oylar tutanak haline getirilir. Bu tutanak bütün parti temsilcilerine ve isteyen herkese sandık kurulunun imzaları ve mührü ile resmi olarak verilir. Bir kopyası da sandığın bulunduğu sınıfın kapısına asılır. Daha sonra sandık başkanı bu tutanağın bir kopyasını ve oy pusulalarını il/ilçe seçim kuruluna teslim etmeye gider. Sonuç seçim kurulu tarafından sisteme kaydedilir ve her partinin merkezine aynı anda sonuç gönderilir. Daha sonra bu sonuçlar seçim kurulunun internet sitesinden bütün herkese açık halde yayınlanır.
Şimdi her partinin ve isteyen herkesin elinde her sandığın sonuç tutanağı resmi olarak var. Her partinin elinde ve isteyen herkesin önünde kayıt altına alınan sandık sonucu da var karşılaştırıp her sandık tek tek denetlenebilir durumda.
Gelelim bir milyon dolarlık soruya. Hile olacak bilmem ne yazıp çizen arkadaşlar bu sistemde nasıl bir hile yapılabileceğini ve bu hilenin bütün partilerden ve sandık kurullarından nasıl gizleneceğini açıklayabilirler mi? Bilelim de bizim de kalpazanlık meziyetlerimiz gelişsin :)

Sakarya için tahminim: 5-1-1 (akp-mhp-chp) ya da akpnin biraz azalacağını düşünürsek 4-2-1

hdp yı cıkıp cıkmaması degıstırır durumu arkadaslar cıkarsa bu kadar cıkaramaz bence

mfacil' Alıntı:
hdp yı cıkıp cıkmaması degıstırır durumu arkadaslar cıkarsa bu kadar cıkaramaz bence

mhp yi hdp hiç ilgilendirmiyor, çünkü mhp nin olduğu yerde hdp yok hdp nin olduğu yerde mhp yok

sadece adana mersin ve kıyı bir kaç şehirle birlikte büyük şehirlerde yarış sözkonusu, o nedenle çokta alakalı olduğunu düşünmüyorum

amasya'da da 1 çıkarabileceğini düşünüyorum ama belli olmaz. Eşit dağılım olması ihtimali var.

hatay da hdp barajı asarsa 1 cıkarma ıhtımalı olabılır 4 ak 4 chp 1 mhp 1 ıse arada sanırım kım alırsa artık

Hatay cha 4 4 2 aa 5 4 1 kritik bakalım

sonuç 5 4 1 malesef mhp kendi etti kendi buldu yanlış aday seçimi yıllardır aynı yazık

BBNET
Geri