meta name="keywords" content=

Kodla Büyü

mystreous

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar sitenizin arama motorlarında kolay bulunmasını istiyorsanız bu kodları düzgün yazmanız gerekiyor.
Bu kodları asp php kullanan arkadaşlar kodlarla yapıyorlar.
Mesela ben description etikesine <meta name="description" content="<%=HaberBaslik%> yazarak güncel haber baslıgının otomotik yazılmasını sağlıyorum.
Ancak keywords bölümünde
meta name="keywords" content=<%=HaberIcerik%>> yazdıgımda hata veriyor cünkü icerik bolumü çok fazla oluyor.
Bunun bir yolu var mı ? İçerik bölümündekilerinin bir kısmını yazsın ve kelime aralarına bosluk koysun gibi kodlamalar var mıdır?

Aslında bu sitede bahsettiğim kodlama var. Siteyi yapan arkadaş nasıl yaptı acaba ?

<%= left(HaberIcerik,150) %>
şeklinde 150 karakterle sınırlandırabilirsiniz hocam. tabi bu sayı isteginize göre değişir. ancak haber içeriğinizin ilk 150 karakterini alır. tabi ne derece etkili olur içerik açısından tartışılır. ama veritabanınızda keyword alanı ekleyerek de bunları otomatik her habere göre sayfa icerisine cekebilirsiniz.

rtyucel' Alıntı:
<%= left(HaberIcerik,150) %>
şeklinde 150 karakterle sınırlandırabilirsiniz hocam. tabi bu sayı isteginize göre değişir. ancak haber içeriğinizin ilk 150 karakterini alır. tabi ne derece etkili olur içerik açısından tartışılır. ama veritabanınızda keyword alanı ekleyerek de bunları otomatik her habere göre sayfa icerisine cekebilirsiniz.
Teşekkürler hocam.
Peki bu şekilde yaparsam kelime aralarına virgül nasıl koydurturum ?

hocam onu da şu şekilde yaparsın.
Kod:
Replace(veritabanindanGelenAnahtarKelimeDegiskeni, " ", " , ")

bu da her boşluğu virgül(,) ile değiştiriyor ;)

:cry:
Teşekkürler hocam. Bu galiba beni aşacak. :?
Aralarına virgül koymasa da olur artık ne yapalım :)

hocam veritabanından kayit("keywords") şeklinde çektikten sonra verilerini Replace(kayit("keywords"), " ", " , ") şeklinde kullanabilirsin

BBNET
Geri