bt.ogretmeni' Alıntı:
BTR olarak görevlendirilen kişinin görevleri arasında tahta sorumluluğpu yoktur. O sınıflardan kim sorumlu ise tahtadan da O sorumludur.
BTR görevleri aşağıdaki adreste açıkça belirtilmiştir.
1. Fatih Projesi kapsamında kurulan BT destekli sınıflar ve BT sınıflarının amacına uygun bir şekilde kullanılması, kullanıma hazır ve işler durumda tutulması konusunda düzenlemeler yapmak, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinde bulunmak
2. Kurumun BT araçlarının garanti süresince amacına uygun kullanımını sağlamak, gerektiğinde BT araçlarının garanti takip işlemleri konusunda ilgili kişilerle koordinasyonu sağlamak
3. Fatih Projesi kapsamında kurulan BT destekli sınıflar ve BT sınıflarında kullanılan işletim sistemi veritabanı, antivirüs prgramı, uygulama geliştirme araçları, ders içerikleri ve benzeri bilgisayar programlarının güncel ve işler vaziyette tutulmasında ilgili kişilerle koordinasyon sağlamak ve yürütmek
4. BT araçlarnın derslerde etkin kullanımı ve eğitim-öğretim faaliyetlerine uyumu konusunda okul personeline, öğrencilere ve öğrenci velilerine bilgilendirici faaliyetler yapmak
5. Bilişim Teknolojileri donanım ve yazılımlarının öğrenme ve öğretme süreçlerinde kullanılmasına ilişkin ulusal ve uluslararası bilimsel yayınları takip etmek, bu alanla ilgili bilgi birikimini artırarak sürekli güncel tutmak ve bu bilgilerini öğretmen ve öğrencilere aktarmak
6. Derslerin işlenmesi esnasında BT ile ilgili karşılaşılan sorunların çözülmesini sağlamak, çözülemeyen sorunları okul yönetimine bildirmek
7. Zümre öğretmenler kurulu toplantılarında BT faaliyetlerine yönelik alınan kararların uygulanmasında kendilerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek
8. Okulunda, BT araçlarının satın alınmasına yönelik idari ve teknik şartnamelerin hazırlanması, muayene ve kabulü vb. işlemler için kurulacak komisyonlarda görev yapmak
9. BT konusunda düzenlenecek yarışmaları planlamak, organize etmek, yürütmek ve bu yarışmalar için kurulan değerlendirme komisyonlarında görev yapmak
10. Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri ile işbirliği ve eşgüdüm içinde çalışmak
11. Okul/Kurum web sitesinin hazırlanması, yayınlanması ve güncel tutulmasıyla ilgili web yayın ekibine katılmak ve rehberlik etmek
12. Okulun bilişim teknolojilerine yönelik faaliyetleriyle ilgili bilgilerin okul/kurum web sitesinde yayınlanmasını ve bu bilgilerin güncel tutulmasını sağlamak
13. Bilişim teknolojilerine ilişkin program ve projelerde öğrencilere rehberlik yapmak
http://trabzon.meb.gov.tr/meb_iys_dosya ... gorevi.pdf