Hocam öğrencilerin ücretini nasıl ödeyeceksiniz, bildiğim kadarıyla okulunuza stajer öğrenci için ödenek gönderilmiyor. Sonra sıkıntı yaşamayın.Arkadaşlar merhaba, ortaokulda görevli BT öğretmeniyim. Meslek lisesinden yanıma 2 tane staj öğrenci gönderildi. Acaba bu öğrenciler için ek ders ödenecek mi? Yoksa biz fahri danışman öğretmen mi olacaz?
Okullara gönderdiğiniz öğrencileri için mi hocam?Bizim ilde alan-bölüm farkı yok, ücretleri bakanlık karşılıyor. 2 yıldır böyle.
Ne dediğinizi anlamadım. Devlet okullarına İME için giden öğrencilerin ücretlerini milli eğitim yani bakanlık ödüyor.Okullara gönderdiğiniz öğrencileri için mi hocam?
Şöyleki hocam, Anaokullarında İBE eğitimine giden çocuk gelişimi alanı öğrencilerine maaşı bakanlık bütcesinden staja gönderen okul ödüyor. Biz bilişim bölümü web programcılığı alanında okuyan öğrencilerimizi okullara gönderemedik çünük ilçe okullara gönderemezsiniz dedi. Bakanlıktaki bütçe sadece Çocuk gelişimi öğrencilerine özel geliyormuş. Sizde bizde alan bölüm farkı yok diye yazınca merak ettim. Okullara staja gönderdiğiniz öğrenciler için mi ödeme yapıyorsunuz? Çünkü özel sektör için sadece katkı payı var o da zaten işletmenin durumuna göre verilen ücretin 3/1 yada 3/2 si oranında.Ne dediğinizi anlamadım. Devlet okullarına İME için giden öğrencilerin ücretlerini milli eğitim yani bakanlık ödüyor.
Ödemeyi biz yapmıyoruz elbette. Örnek vereyim, X bölümü öğrencisi A ortaokuluna/lisesine gidiyor, öğrencinin ücretini milli eğitim ödüyor. 81 plakalı il böyle yapıyormuş, siz nasıl yapamıyorsunuz diye ilinize sorun bence. İkisinden biri yanlış yapıyor. Ama hangisi?Şöyleki hocam, Anaokullarında İBE eğitimine giden çocuk gelişimi alanı öğrencilerine maaşı bakanlık bütcesinden staja gönderen okul ödüyor. Biz bilişim bölümü web programcılığı alanında okuyan öğrencilerimizi okullara gönderemedik çünük ilçe okullara gönderemezsiniz dedi. Bakanlıktaki bütçe sadece Çocuk gelişimi öğrencilerine özel geliyormuş. Sizde bizde alan bölüm farkı yok diye yazınca merak ettim. Okullara staja gönderdiğiniz öğrenciler için mi ödeme yapıyorsunuz? Çünkü özel sektör için sadece katkı payı var o da zaten işletmenin durumuna göre verilen ücretin 3/1 yada 3/2 si oranında.
Anladım hocamÖdemeyi biz yapmıyoruz elbette. Örnek vereyim, X bölümü öğrencisi A ortaokuluna/lisesine gidiyor, öğrencinin ücretini milli eğitim ödüyor. 81 plakalı il böyle yapıyormuş, siz nasıl yapamıyorsunuz diye ilinize sorun bence. İkisinden biri yanlış yapıyor. Ama hangisi?)