hocam ortaokulda öğrenciler derse oyun oynayacaz beklentisiyle geliyor. bu algıyı yıkmakla uğraşıyorsunuz bi süre .lisede bölüm olduğundan bi nebze ilgili ve istekli öğrenci gelir en azından sürekli yapma etme demezsiniz. mevcut kalabalıksa oturma düzeni bile sıkıntı oluyor. bize karşı tutum idareye göre değişir.şahsen şimdiye kadar pek sıkıntı yaşamadım, içerikler lise kadar yoğun olmaz
Aynen katılıyorum hocam. İdarenin, öğretmenlerin, öğrencilerin çocuksu sorunlarıyla uğraşmaktan kendi işinizi yapamaz hale geliyorsunuz.Ortaokulda maalesef köreliyorsunuz . Ayrilmayin derim. Hele birde laboratuar yoksa işin zor.
Yılardır Meslek Lisesinde çalıştıktan bu yıl ortaokula tayin istedimm. Çok büyük hata yaptım.. Ortaokul seviyesine bir türlü inemedim açıkçası inmek de istemiyorum.. Bu benim fikrimdir katılan olur olmaz bilemem ama kesinlikle lise daha iyi..
Hocam şu anda bir İmam Hatip Ortaokulundayım.. Okul Müdürü web sayfasını güncelliyor, yazıcının, fot. maki.nin tonerini bile değiştiriyorlar.. Açıkçası bana ısınamadılarhocam açıkçası ben teknik lise seviyesine inerken de zorlanıyorum. iş yükü nasıl ortaokulda idare çok angarya iş veriyor mu
Hocam şu anda bir İmam Hatip Ortaokulundayım.. Okul Müdürü web sayfasını güncelliyor, yazıcının, fot. maki.nin tonerini bile değiştiriyorlar.. Açıkçası bana ısınamadılareb panel için kullanıcı izninin bile daha geçen hafta verdiler.. Dedim gençler çalışsın istekliler.. Bıraktım kendi hallerine..
Ancak rahatsız olduğum tek şey çocuklar her şeyi şikayet ediyorlar.. Ders sus kızım, dur oğlumla geçiyor.. Bu da beni rahatsız ediyor.
Hocam okuldaki çalışma durumunuz biraz da sizin elinizde. Ben mesela burada 3 ortaokulda görevliyim ve kadrom İmam Hatip Ortaokulunda.. Diğer iki okuldaki işler olsun kendi okulumda olsun açıkçası pek böyle her şeye atlayan bir tip olmadım.. Temkinli yaklaştım.. Zaten okul idarecileri bazı şeylerde ( fotokopi, toner, web sayfası) bilgi sahibiler.. Bu da benim işime geldi. Dediğim gibi pek kafaya takmayın hocam, sizin için evinize yakın olan, BT sınıfı olan bir okulu yazın geçin. Olumsuz düşünmeyin.gerçekten o yaş grubuyla uğraşmak çok zordur hocam. sırf merkeze gelmek için ve norm fazlasında resen'e bırakmamak için tercih yapıp yapmamakta o kadar kararsızım ki.. Öğrenciyle uğraşmak bir yana, 850 mevcutlu okulda idareci dışında tek bilgisayarcı olmak iş yükü açısından (ders dışında) nasıl olur onu kestirmeye çalışıyorum. Yani hemderse girip dersten sonra da idarenin fotokopisiyle yazıcısıyla vs. uğraşmak zorunda kalır mıyım? Ya da iyice zıtlaşıp gergin bir çalışma ortamında mı çalışırım diye.. 3 senedir çalıştığım okul butik okul gibi. 30 öğrencili teknolojik yapısı çok iyi olan bir çpal. ama dersim yok.
Hocam okuldaki çalışma durumunuz biraz da sizin elinizde. Ben mesela burada 3 ortaokulda görevliyim ve kadrom İmam Hatip Ortaokulunda.. Diğer iki okuldaki işler olsun kendi okulumda olsun açıkçası pek böyle her şeye atlayan bir tip olmadım.. Temkinli yaklaştım.. Zaten okul idarecileri bazı şeylerde ( fotokopi, toner, web sayfası) bilgi sahibiler.. Bu da benim işime geldi. Dediğim gibi pek kafaya takmayın hocam, sizin için evinize yakın olan, BT sınıfı olan bir okulu yazın geçin. Olumsuz düşünmeyin.
BT sınıfı olmayan okulda ders anlatmak çok sıkıntılı hocam. Uygulama yapmak isteseniz bile tek bir tahta var ve maalesef herkes sırasını beklemek zorunda.BT sınıfı olmayan okulda ders anlatmak zor mu hocam? benim şuanki okul bu konuda biraz şanslı. öğrenci sayısı az, lab ve bilgisayarlar sayı olarak da nitelik olarak da iyi durumda. Ama gitmeyi düşündüğüm okulda bt sınıfı yok.
BT sınıfı olmayan okulda ders anlatmak çok sıkıntılı hocam. Uygulama yapmak isteseniz bile tek bir tahta var ve maalesef herkes sırasını beklemek zorunda.
Bu yüzden sınıfı kontrol etmek için sürekli ders anlatmak-konuşmak zorundasınız.. Bir de sınıflar kalabalık ise gerçekten öğretmen çok zor durumda kalıyor..
Hakkınızda hayırlısı olsun hocam. Dediğim gibi başınızı en az ağrıtacak bir okula gidin ya da yerinizde kalın..Cevaplarınız için teşekkür ederim. o zaman 20 km(düz yol)'u her gün gidip gelmek daha kolay olacak sanırım. İl ile görüştüm resen atamada teknik öğretmenleri istekleri dışında ortaokula vermeyeceğiz dediler o zaman okulumda kalayım en iyisi
Teknik eğitim tazminatı maaştan düşüyor. 180-200 TL arası olması lazım.Hocalarim meslek lisesinden duz lise yada ortaokula gecildiginde maddi kayip ne oluyor.. teknik ogretmenlik kalkiyor ortadan maasa nasil yansiyor..
Ortaokul yerine güzel bir liseye geçmenizi tavsiye ederim. Maddi kayıptan önce sizin iç huzurundan alıp, verdiklerini kıyaslayın derim, huzurun değeri paha biçilemezHocalarim meslek lisesinden duz lise yada ortaokula gecildiginde maddi kayip ne oluyor.. teknik ogretmenlik kalkiyor ortadan maasa nasil yansiyor..
işte bu.. Tebrikler hocamKonu 2017'den kalma ama madem hortladı bende görüşlerimi yazayım.
İstanbul'da bir meslek lisesinde 13 sene çalıştım. 9 sene şeflik yaptım.
açık lise'ye kaldım haftada 2 akşam 9'da gittim eve; 4 gün 09:00-16:00 okulda bulundum. 1 gün işletmeleri gezdim kazan kepçe misali...
şimdi istanbul'dan kaçmak adına bodrum da bir ortaokula geldim.
sınıflar 30 kişi; akıllı tahta var; lab yok.
önce korktum tabi ne yapacağım diye ama şimdi 5 hafta geçti alıştım.
bir kere kaynak kitap ve materyaller çok hazır.
eba dan indirirseniz her ders hangi dakika ne yapacaksınız hazır.
onun dışında mesleğine aşık öğretmen arkadaşların hazırladığı dökümanlar da var
(https://www.bilisimveyazilim.com/ ve https://ozgurseremet.com/ gibi)
btr olmak istemedim çünkü 16 saat programı 3 güne sıkıştırdılar, dinleniyorum bu sene.
20 tane bankaya; bir o kadar büyük şirkete ve yardım kuruluşlarına mail attım.
olumlu dönüşler var, seneye 15-20 pc ayarlarsam bir lab'da kurarım.
o zaman deme keyfimize. gelsin scratch gitsin ardunio
saygı ve sevgilerimle...
Niye ki hocam? Ortaokulda da gayet bilişimci gibisiniz.. Programlama dersleri CSharp-SQL düzeyinde değil belki ama blok kodlama dediğimiz Scratch, elektronik bilgisi gerektiren Arduino gibi konularla da profesyonel düzeyde işler yapabilirsiniz. Okul için gerekli olan afiş poster için Adobe serisi programları kullanıyorsunuz. Tamircilik diye tabir edilen teknik servis işlerini de yaparak donanım bilgilerinizi her daim güncel tutuyorsunuz. Çünkü tek öğretmen olduğunuz için bütün işler size kalıyor. Hani yanlış anlamayın da mesleğinde körelen meslek lisesinde de körelebiliyor yani.Cevaplar icin tesekkur ederim.. sahsi tercihim meslek ogretmeni olarak meslek lisesinden yana.. ama ortaokulda calismayi goze almadan istanbulu terk etmek imkansize yakin..yoksa meslek lisesinden sonra ortaokul elbette insana meslek degistiriyorum gibi hissettiriyor..