MESEM ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIK

Kodla Büyü

gsultra

Aktif Üye
Hocalarım merhabalar yaklaşık iki hafta önce mesem öğrencisinin sözleşmesini devamsızlık nedeniyle fesih ettim ancak işletme tekrar öğrenciyi almak istiyor aralarında anlaştılar bu durumda nasıl süreç izleniyor öğrenci ücret alabiliyor mu kaldığı yerden ve şuan kayıt yapılırsa eğitimden yararlanabiliyor mu yoksa kayıt dönemini mi beklemek zorunda bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.

E-mesem'den çıkış tarihini silip, çıkış tarihi ile günümüz tarihi arasına işletme devamsızlığı işleminiz yeterli.

OOKY 36. madde'yi okuyunuz. "
Devamsızlık süresini aşan öğrencilerin sözleşmeleri fesih edilerek
sigorta çıkışları yapılır ve durumları yazılı olarak yasal temsilcisine ve işletmeye, 18 yaşından büyükler
için kendisine de bildirilir. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler
derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılının başından itibaren bir işletme ile
sözleşme imzalamak şartıyla okula devam ettirilir. Mesleki eğitim merkezinde öğrenim hakkı
bulunmayanlardan zorunlu eğitime tabi olanlar ise veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak Açık
Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yönlendirilerek
kayıtları yapılır"
demektedir. Öğrenci deam edecekse Eylül ayında yeni bir sözleşme imzalayarak devam edebilir.

OOKY 36. madde'yi okuyunuz. "
Devamsızlık süresini aşan öğrencilerin sözleşmeleri fesih edilerek
sigorta çıkışları yapılır ve durumları yazılı olarak yasal temsilcisine ve işletmeye, 18 yaşından büyükler
için kendisine de bildirilir. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler
derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılının başından itibaren bir işletme ile
sözleşme imzalamak şartıyla okula devam ettirilir. Mesleki eğitim merkezinde öğrenim hakkı
bulunmayanlardan zorunlu eğitime tabi olanlar ise veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak Açık
Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yönlendirilerek
kayıtları yapılır"
demektedir. Öğrenci deam edecekse Eylül ayında yeni bir sözleşme imzalayarak devam edebilir.
Teşekkür ederim hocam okul idaresi fesih yaptığım öğrenciyi aynı işletme ile sözleşme imzalayarak tekrar aldı eylül ayını beklemedi

ilksms
Geri