Mersin'de Nereden Ev Alınır?

Kodla Büyü

Kartal Han

Üye
Arkadaşlar, yazın Mersin Merkeze tayin istemeyi düşünüyoruz.
İlanlarda genelde 0-1-2 yaşındaki evlere bakıyoruz. Bizim şartlarımıza uyan evler genelde Mezitli'nin Akdeniz Mahallesi civarında ve Tece bölgesinde çıkıyor.
Eşim de farklı branştan öğretmen ve tayin açılırsa, Merkez ilçeleri yazacağız. Evler, yazın faiz indirimi ihtimali nedeniyle pahalanabilir diye şimdiden almayı düşünüyoruz. En kötü ihtimalle tayin çıkmazsa yazlık olarak kullanabiliriz.
Başta belirttiğim iki mahalle civarında ev aldığımızda ve okullarımız Toroslar, Akdeniz, Yenişehir gibi ilçelerde olursa ulaşım vs konusunda sorun yaşar mıyız? Şimdilik tek arabamız var. Ayrıca bu bölgelerde kalmanın sakıncaları var mı? Genelde öğretmenler hangi bölgelerde kalıyor?
Mersin Merkez için genel anlamda fikir verirseniz sevinirim.
Ayrıca uygun fiyatlı farklı bölgelerde birkaç yıllık Havuzlu 4+1 ev önerileri de verirseniz memnun olurum.

Son düzenleme:
Mezitli ve Yenişehir ilçelerini tavsiye ederim. Akdeniz ilçesini önermiyorum. Toroslar da mahallesine göre belki düşünülebilir. Tece bölgesi uzak kalır biraz. Yenişehir ilçesinde evler nispeten pahalıdır. Mezitli Akdeniz mah. daha uygun düşünürseniz. Tayininiz merkezde başka ilçeye çıkarsa da ulaşım konusunda zorlanmazsınız.

Mezitli ve Yenişehir ilçelerini tavsiye ederim. Akdeniz ilçesini önermiyorum. Toroslar da mahallesine göre belki düşünülebilir. Tece bölgesi uzak kalır biraz. Yenişehir ilçesinde evler nispeten pahalıdır. Mezitli Akdeniz mah. daha uygun düşünürseniz. Tayininiz merkezde başka ilçeye çıkarsa da ulaşım konusunda zorlanmazsınız.
Teşekkürler hocam, Mezitli, Yenişehir ve Torosların hangi mahallelerini önerirsiniz ya da önermezsiniz.
Tece'den merkez ilçelere ulaşım sorunu olur mu? Ya da sosyal anlamda Tece bölgesi nasıl acaba?

Hocam ben mezitli Akdeniz mahallesinden oturuyorum ,tayininiz büyük ihtimalle Akdeniz ilçesine çıkar çünkü boş okul yok , akşam iş dönüşü yoğun trafik oluyor yaklaşık 1 saat sürer .Soli bölgesi son 10 yılda baya bir gelişti ama bütçeniz yetiyorsa Yenişehirde ev bakarsanız daha iyi olur , ulaşım, eğitim gibi birçok alanda daha hızlı gelişiyor.

Hocam ben mezitli Akdeniz mahallesinden oturuyorum ,tayininiz büyük ihtimalle Akdeniz ilçesine çıkar çünkü boş okul yok , akşam iş dönüşü yoğun trafik oluyor yaklaşık 1 saat sürer .Soli bölgesi son 10 yılda baya bir gelişti ama bütçeniz yetiyorsa Yenişehirde ev bakarsanız daha iyi olur , ulaşım, eğitim gibi birçok alanda daha hızlı gelişiyor.
Teşekkürler hocam, 0-1-2 yıllık evlere baktığım için Yenişehir bütçemizi aşıyor. Mezitli Akdeniz mahallesinin olumlu-olumsuz yönlerini yazabilir misiniz? Tece bölgesini biliyorsanız size zahmet oranın da olumlu-olumsuz taraflarını yazarsanız memnun olurum.

ilksms
Geri