Mersin ve çevresi gezilecek yerler?

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar kısmetse bu gün arkadaşlarla Mersin taraflarına gideceğiz, hç gitmedin o taraflara.o bölgeyi iyi bilenler için,
şimdi, kesinlikle şurayı görmeden şurda yemek yemeden gelmeyin dediğiniz yerler var mı?

Yemek olarak tantuni yiyebilirsin. Burayı tavsiye ederim (https://tr.foursquare.com/v/hasan-usta- ... 39a531c331) . Çıkışta tatlı yemek isterseniz kerebiç tavsiye ederim. (https://tr.foursquare.com/v/kerebi%C3%A ... 502c88fbad) Hediyelik tatlı götürmek isterseniz Dondurmacı Halil'i tavsiye ederim. (https://tr.foursquare.com/v/dondurmac%C ... db7463ba4f) Silifke tarafında da gezilecek yerler var (Narlıkuyu, Cennet-Cehennem Obrukları, Astım Mağarası); Tarsus tarafında da (Yedi Uyurlar Mağarası, Tarsus Şelalesi, St.Paul Kuyusu vs.) Mersin'in merkezinde çok fazla tarihi eser yoktur ama merkezde kalacaksanız sahili gezebilirsiniz bununla birlikte Forum Alıveriş Merkezi'ni ziyaret edebilirsiniz (Avrupanın En Büyük Alış Veriş Merkezi). Çarşıda bit bazarı tarafından kaçak çay alabilirsiniz.

Kız kalesi benim memleketimdedir. ilçeleri gezecek vaktin olursa erdemliyi gez. Kız kalesini gör

Tarsusu gezmeden dönme. Eshabi kehf, hemen yakininda taşkuyu mağarası (burası turizme yeni kazandırıldı, şiddetle tavsiye ederim), şelale, hayvanat bahçesi, nusret mayın gemisi, ulu cami, hz.danyal... Buralar birinci derecede görülmesi gereken yerler.

hocam gittin gördün gezdin geldin, yediğin içtiğin senin olsun gezdiğin yerleri anlat bari:) Şaka bi yana nereleri gezdiniz sayın hocam, kısmet olursa haftasonu bizde gitmek niyetindeyiz. paylaşırsanız seviniriz.

bir mersinli ve mersin aşığı olarak o kadar çok şey yapmalısın ki mersinde
1 2 3 ... gün yetmez
önce merkeze gel bir sahil boyu yap bir tantuni ye üstüne de muhakkak kerebiç ye yanına da bir paket cezerye al. gezerken dikkatini çeken bir çok yiyeceği de listene al diğer günler dene
sonra erdemliye geç portakal limon bahçelerinin tam zamanı misss gibi kokan limon portakal çiçeklerini içine çek ve muhakkak yörüklerin yerleşkesi yaylalara çık... farklıdır mersin yaylaları yörükleri yaylada neymiş deme...
sonra silifke .... anlatmakla gezmekle bitmeyen silifke.. kız kalesinden cennet cehenneme astım magarasından kanlıdivaneye bir cok yer seni bekliyor... erken gelmişsin ama olsun zaten geldin yaa tekrar gelirsin o silifkenin muhteşem denizde yüzmeye....
aaa tarsusu atlatık .... geri dön bırak arabayı tarsusun girişinde yaya dolan ... adım attıgın her yerde tarih seni karsılayacak....
ve bütün ilçeleri ile hepsi bambaşka bir güzellik sana kucak açacak
anamur aydıncık bozyazıı görmeye doyamayacağın saklı cennetler....mut gülnar içerde kalıyor diye sakın uğramadan gitme emin ol oralar da da seni şaşırtacak o kadar cok seyle karsılasacaksın kiiii
ankaralı bir arkadas gelmişti.... o kadar cok seye sasırmıstı ki mersin de "bu kadar farklı seyi nasıl aklıma tutacam" diyerek gitti mersinden.... en çokta dikenli incire şaşırmıştı :) "kaktüs meyve vermiş bunlar da yiyor" demişti
neyse gel ve gör
gelen gören varsa muhakkak beğenmiştir zaten begenmediyse de tam olarak gezememiştir der
sözümü bitiririm
herkesi bekleriz başımızın üstünde yeriniz var
devlet mersini bakımsız bıraksa da mersin her haliyle harika

wepster' Alıntı:
Cennet cehennem mağaraları görülebilir. Hadi bende cezerye dene diyeyim hocam.
Gidersen bile aşağıya inmeyin sayın hocam.Su bile satmıyorlar aşağıda.Hele çocuk yaşlı vs zor iş.Yaş sınırı bence 20-30 arası olmalı.

Bol bol dikenli incir (inci inciri9 ye .Kansere devadır derler.

Mersin merkezde hiç birşey yok sadece şehir var içi boş, hiçbir özelliği, kültürü ve geçmişi olmayan bir şehir...

Ama tarsus ve silifke kesinlikle herşeyiyle hem tarig hem kültür sadece tarsusta 2 gün gezsen bitmez silifke içinde aynısını söyleyebilirim.

uysalhalil33' Alıntı:
bir mersinli ve mersin aşığı olarak o kadar çok şey yapmalısın ki mersinde
1 2 3 ... gün yetmez
önce merkeze gel bir sahil boyu yap bir tantuni ye üstüne de muhakkak kerebiç ye yanına da bir paket cezerye al. gezerken dikkatini çeken bir çok yiyeceği de listene al diğer günler dene
sonra erdemliye geç portakal limon bahçelerinin tam zamanı misss gibi kokan limon portakal çiçeklerini içine çek ve muhakkak yörüklerin yerleşkesi yaylalara çık... farklıdır mersin yaylaları yörükleri yaylada neymiş deme...
sonra silifke .... anlatmakla gezmekle bitmeyen silifke.. kız kalesinden cennet cehenneme astım magarasından kanlıdivaneye bir cok yer seni bekliyor... erken gelmişsin ama olsun zaten geldin yaa tekrar gelirsin o silifkenin muhteşem denizde yüzmeye....
aaa tarsusu atlatık .... geri dön bırak arabayı tarsusun girişinde yaya dolan ... adım attıgın her yerde tarih seni karsılayacak....
ve bütün ilçeleri ile hepsi bambaşka bir güzellik sana kucak açacak
anamur aydıncık bozyazıı görmeye doyamayacağın saklı cennetler....mut gülnar içerde kalıyor diye sakın uğramadan gitme emin ol oralar da da seni şaşırtacak o kadar cok seyle karsılasacaksın kiiii
ankaralı bir arkadas gelmişti.... o kadar cok seye sasırmıstı ki mersin de "bu kadar farklı seyi nasıl aklıma tutacam" diyerek gitti mersinden.... en çokta dikenli incire şaşırmıştı :) "kaktüs meyve vermiş bunlar da yiyor" demişti
neyse gel ve gör
gelen gören varsa muhakkak beğenmiştir zaten begenmediyse de tam olarak gezememiştir der
sözümü bitiririm
herkesi bekleriz başımızın üstünde yeriniz var
devlet mersini bakımsız bıraksa da mersin her haliyle harika

yorum yazan arkadaşlara teşekkürler.

Nasip olursa önümüzdeki hafta mersinde seminere katılacağım. Burada yazılan tavsiyeleri dikkate alacam arkadaşlar.
Sormak istediğim konu, bu mevsimde denize girmek için tenha çok kalabalık olmayan bir yer var mıdır? Aile ile birlikte gidilebilecek tarzda... Nereleri tavsiye edersiniz mersinli veya orada görev yapan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

mersine gittinde kesinlikle yemen gereken şeyler tantuni,ciğer,kerebiç,cezerye ve künefe içeceklerden de atom

denize girmek için en az 50 km gitmek gerekiyor hocam ayaş halk plajı var orası fena değildir sona kızkalesi gelir orası çok kalabalık olur özellikle suriyelilerden sonra :D ben size akyar ve yapraklı koyunu tavsiye ederim oralar temiz ve güzeldir kızkalesinden sonra geliyor buda merkezden 60-70 km uzaklık demek

BBNET
Geri