Merak Ettim

Kodla Büyü

enteresan10

Site Gezgini
Arkadaşlar elimde bir tane aspx sayfası var. İnternet üzerinden baktığımda aynı sayfaya kaynağında bazı bilgileri görüyorum. Ama bu dosyanın orjinali var bunu .netle açınca kaynak kodları azalmış gibi sebep :roll: ne olabilir. Yardım lütffen

asp, asp.net, php gibi dillerle kodlanmış olan sayfalar tarayıcıda izlenirken sunucu tarafından derlendiği için html ve javascript kodları görünür sayfa kaynağında (güvenlik için).

mrtspmz' Alıntı:
asp, asp.net, php gibi dillerle kodlanmış olan sayfalar tarayıcıda izlenirken sunucu tarafından derlendiği için html ve javascript kodları görünür sayfa kaynağında (güvenlik için).

Peki elimdeki sayfadaki o kodlara nasıl ulaşabilirim ? Düzenleme yapmalıyım hocam... :) Mümkün değilmi Çok teşekkür ederim...

microsoft web developer, microsoft visual studio, microsoft ExpressionWeb programlarından biri ile sayfa senin elindeyse tabi açıp istediğin düzenlemeyi yapabilirsiniz.

mrtspmz' Alıntı:
microsoft web developer, microsoft visual studio, microsoft ExpressionWeb programlarından biri ile sayfa senin elindeyse tabi açıp istediğin düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Hocam o kodları göremedim işte bende öyle düşündüm ama ilginç :(

eğer interrnet sayfasında kodlar kaynağı görüntüle deyince açılabilseydi, memlekette banka kalmazdı.

aspx dosyası elinde varsa , notepad ile açıp bile düzenleyebilirsin :wink:

enestar' Alıntı:
eğer interrnet sayfasında kodlar kaynağı görüntüle deyince açılabilseydi, memlekette banka kalmazdı.

Hocam ben sadece sayfada bir içeriği değiştirmek istemiştim. Banka veritabanındaki bilgilerle ilgili durum söz konusu değil tabiki :) Asp.net galiba compiler edilmiş..Not defterinde baktım zaten. Tşk ederim ilgilenen arkadaşlara...

BBNET
Geri