Merak Ediyorum...Eş ve Anne Dengesini Nasıl Sağlıyorsunuz..

Kodla Büyü

"Ayşen"

Seçkin Üye
Seçkin Üye
yada bayanlar kayınvalideleriyle problem yaşamamak için ne yapıyolar...bugun öğretmenler odasında tartıştığımız konu buydu bir öğretmen arkadaşımızın annesi okula börek göndermiş bende oo annenizin gelini çok şanslı ne güzel börekler açar gelinine dedim arkadaşımızda gelin bakacak anneme annem geline değil annem benim için her zaman 1. sırada dedi ve herkes fikrini söyledi sizin fikriniz nedir???

bunlar derin konular hocam, hele de bir erkeğin eşiyle annesi arasında kalması... :)

evet derin ve önemli bir konu tecrübelerini paylaşırsa arkadaşlar bizde faydalanırız:))

Mümkün olduğunca gelinler damatlar, kaynana kayınbabadan ; dünürler birbirlerinden uzakta olmalılar ve gerekmedikçe görüşmemeliler :)

Çevresinden geniş dolanmak en iyisi hocam. Saygıda kusur etmeyeceksin ama sıkı fıkı olmanında pek gereği yok.
Tecrübeyle sabit :mrgreen:

Bir erkek, Anne ile Karısı arasındaki dengeyi çok iyi kurmalıdır. Buna karsı ve annesi de yardımcı olmalıdır. Bazı anne kuzusu tipler var çevremde. Karısını fena halde ezdiriyyor. İşte bu doğru değil.

Anne baba hakkı en önde gelir. Evin yöneticisi erkektir. Anne babayı kırmamak hepsinden önce gelir. İlla bir taraf kırılacaksa bu eş olmalı anne baba değil.

bir erkek ve bu dengeyi kurmus biri oalrak hemen yazayım dedim
1. muhakkak kayınvalidene de değer verecek gidip geleceksin arayı sıcak tutacaksın ki eşinde senin annene sorun çıakrmasın
2.eşinin annen hakkındaki bazı olumsuz eleştirilerini asla büyütmeyecek ve bunun annen ve anne tarafından birinin kuağına gitmemesini sağlayacaksın. eleştiri küçükte olsa büyüye bilir çünkü
3. annenin eşin hakkındaki tutumu olumsuzda olsa eşine onun olmulu olduğunu analtacak ve ikna edeceksin
4. her iki tarafada birbirlerinden haberleri olmadan güzel seyler söyleyecek ve birbirleri adına ufak hediyler yollayacaksın.
5.annenizin sözünü dinlesenizde eşinizinkini dinlesenizde politik olacak her ikisiinnde dediğini tutuyor gibi davranacaksın
6. her ikisi bir aradayken çocugunuz varsa onun hakkında konusmamaları sağlayacaksın

ve daha bir sürü şey çok şükür ki annem ne kötü bir kayınvalide ne de eşim uyumsuz bir gelin de hiç sorun yasamadık eşim annemin kızı gibi annemde eşimin gerçek annesi gibi kocaman bir ohhhhhhh çekiyorum bu konuda ... ama yukarıda ki maddeleride uyguladığım olmuyor değil :D

hayrodemir' Alıntı:
Anne baba hakkı en önde gelir. Evin yöneticisi erkektir. Anne babayı kırmamak hepsinden önce gelir. İlla bir taraf kırılacaksa bu eş olmalı anne baba değil.

Abovv. Hocam ne yaptınız? Iki dakka da harcadınız eşi :mrgreen:

Çok basit, annem yokken hanıma annemin kendisini ne kadar sevdiğini, eşim yokken de anneme hanımın kendisini ne kadar çok sevdiğini söylerim. Yıllardır bu böyle. Tabi küçük olarak hanımızın biraz da alttan alması lazım :)

hayrodemir' Alıntı:

iillaki bir taraf kırılıacaksa ne demek :o

2 tarafı da mutlu etmek çok mu zor?

gelin kayınvaldeden kayınvalde de gelinden beklentisini en aza indirirse sorun olmaz bence..

unutmayın anne baba hakkı önemli dir ama eş hakkı da es geçilmemelidir.
kul hakkı her zaman herkes için önemlidir

Eş hakkı da önemli. Bu dengeyi kurmak çok zor kurabiliyorsan ne mutlu.
Kuramıyorsan illa da anne baba hakkı .
Hocam din kadını erkeğe zimmetlemiştir. Bu ne demektir kadın kocaya itaat edecek itaatinin karşılığı da sevap alacak.Erkek de dengeyi kuracak ama son kez bayan arkadaşlar alınsa da erkeğindir.

son kez yerine son söz olacak evdeki son söz hakkı erkeğindir.Bayan ister beğensin ister beğenmesin.Erkek haksız karar vermişse çeker öbür dünyada. Kadın da erkeğin sözüne itaat etmezse o da çeker.

uysalhalil33' Alıntı:
bir erkek ve bu dengeyi kurmus biri oalrak hemen yazayım dedim
1. muhakkak kayınvalidene de değer verecek gidip geleceksin arayı sıcak tutacaksın ki eşinde senin annene sorun çıakrmasın
2.eşinin annen hakkındaki bazı olumsuz eleştirilerini asla büyütmeyecek ve bunun annen ve anne tarafından birinin kuağına gitmemesini sağlayacaksın. eleştiri küçükte olsa büyüye bilir çünkü
3. annenin eşin hakkındaki tutumu olumsuzda olsa eşine onun olmulu olduğunu analtacak ve ikna edeceksin
4. her iki tarafada birbirlerinden haberleri olmadan güzel seyler söyleyecek ve birbirleri adına ufak hediyler yollayacaksın.
5.annenizin sözünü dinlesenizde eşinizinkini dinlesenizde politik olacak her ikisiinnde dediğini tutuyor gibi davranacaksın
6. her ikisi bir aradayken çocugunuz varsa onun hakkında konusmamaları sağlayacaksın

ve daha bir sürü şey çok şükür ki annem ne kötü bir kayınvalide ne de eşim uyumsuz bir gelin de hiç sorun yasamadık eşim annemin kızı gibi annemde eşimin gerçek annesi gibi kocaman bir ohhhhhhh çekiyorum bu konuda ... ama yukarıda ki maddeleride uyguladığım olmuyor değil :D

İlm-i siyaset :alkis: :alkis: :alkis:

hayrodemir' Alıntı:
son kez yerine son söz olacak evdeki son söz hakkı erkeğindir.Bayan ister beğensin ister beğenmesin.Erkek haksız karar vermişse çeker öbür dünyada. Kadın da erkeğin sözüne itaat etmezse o da çeker.
haksız karar vermişsen öteki dünya da çekeceğinizde biliyorsun madem neden bu dünyada istişare ederek iki tarafında çekmemesini sağlamıyorsun.... hangi akla hizmettir ister beğensin ister beğenmesin demek??
ve neden akıl sahibidir insanlar?
ve neden peygamberimizin bile hanımlara dayanışmasını örnek almıyorsunuz hocam ???

bence bu iki tarafa bağlı sen ne kadar iyi olursan ol farklı programlanmış bir kayınvalideyle geçinmek zor, olan kocaya olur ama onun da yapacağı pek bişey yok görüştürmeyecek mümkün olduğunca aynı şey eşler içinde geçerli birinden birini kırmamak için çözüm bu
ya da saygıda kusur edilmeyecek ama çok yüz göz de olunmayacak bizim gibi ben severim kayınvalidemi hiç sorunumuz olmadı aramızda kaç yıldır ama dediğim gibi severim sayarım ama öyle sevgi gösterilerinde bulunamam seviyeli bi ilişkimiz var yani neredeyse her gün görüşmemize rağmen çok şükür... tabi eşim de benim aileme karşı aynı... farklı olsa düşünürdüm bişiler :lol:

kaybil' Alıntı:
bu meseleye çözüm bulan varsa bende merak ediyorum :?

paradox gibi bişeydir bu mesele. çözümü çok zordur.

bir iyi bir kötü olurlarsa iyi. genelde arada olan sana olur idare etme adına yorulursun.

son olarak evliliğin en zor taraflarından biri eş ve anne idaresidir. bence. :o

ben şunu gördüm birbiriyle arkadaş evli bayanlar birbirinin fikirlerinden çabuk etkileniyor. birisi kayınvalidesiyle sorun yaşayınca diğerleri de ön yargılı olmaya başlıyor.

maverick07' Alıntı:
ben şunu gördüm birbiriyle arkadaş evli bayanlar birbirinin fikirlerinden çabuk etkileniyor. birisi kayınvalidesiyle sorun yaşayınca diğerleri de ön yargılı olmaya başlıyor.

Hocam aksine, bizim hanım, ablasının (baldızımın) kayınvalidesiyle yaşadığı sorunlardan ders çıkarıp, anneme olan saygısını dahada artırıyor.

bir konu hakkında hangisi haksızsa ona direk söylerim senin burada yanlışın var diye, annemde olsa kayınvalidem de olsa eşimde olsa farketmez. yanlış yapan özür dilemeyi bilecek her zsaman

İnsanlık tarihi kadar eski bir çekişme
ne yazık ki bu çekişmede kazanan olmamasına rağmen,
kaybeden hep erkek olmuştur!..

Yöremizde konuyla ilgili annenle eşin arasında kalacağına, iki taşın arasında kal gibi özlü sözlerde mevcuttur:)

bunun cözumu yok
arayı bulamazsın ama sunu derim
insanın anası 1 tane ama es baska da bulur(erkek içinde bayan içinde konuyu saptırdıgım algılanmasın)

hakanotuken' Alıntı:
Ben çözümü uzak olmakta buldum :)
haklısınız hocam. evlendikten sonra zaten siz bir aile oluyorsunuz geri kalan herkeste akaraba oluyor. kendinizin ve etrafınızdakilerin bunun bilincinde olması lazım. iki aileye de saygıyı eksik etmeden hayatlarımızı idame ettrmek lazım. kimse kimsenin hayatına fazla müdahil olmaması lazım. en can sıkıcı kısım bu oluyor zaten

ezilenboteci' Alıntı:
bunun cözumu yok
arayı bulamazsın ama sunu derim
insanın anası 1 tane ama es baska da bulur(erkek içinde bayan içinde konuyu saptırdıgım algılanmasın)

hocam öyle diyosunuzda eşiyle iyi geçinen evlilikte tek sorun eşinin ailesinin çıkardığı problemlerse bu işe ne diyeceksin evet anne baba tek ama insanın eşide tek olabilir

haksız karar vermişsen öteki dünya da çekeceğinizde biliyorsun madem neden bu dünyada istişare ederek iki tarafında çekmemesini sağlamıyorsun.... hangi akla hizmettir ister beğensin ister beğenmesin demek??
ve neden akıl sahibidir insanlar?
ve neden peygamberimizin bile hanımlara dayanışmasını örnek almıyorsunuz hocam ???
Ben diyorum ki iki tarafta çekmesin.İstişare de yapılacak doğdudur.
Ama son karar bayanın hoşuna gitmedi ne olacak o zaman ? İşte mesele burda çözümleniyor bayan kabul edecek ve sevap alacak bu davranışından.
Kaldı ki peygamberler de hata yapmışlardır. Peygamberlerin bile yanlış verdikleri kararlar olmuştur.
İşte bayan bunları bilecek ve sabredecek.

anne baba hakkı ödenmez o yüzden erkek ikisini de idare edecek fazla yakın olamayacaksın birde

BBNET
Geri