MEMURUN İŞ GÜVENCESİ KALKIYOR ?

Kodla Büyü

duyu80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir türlü ısıtılamayan raftan bir indirlen bir kaldırılan ve memurun iş güvencesini bitiren personel kanunu nihayet yine gündemde. Yeni kanunda iki önemli değşiklik öngörülüyor. Birincisi disiplinsiz memurları ikinci kınamadan sonra görevden uzaklaştırılması ikincisi ise çalıştırlamayan memurların görevine son verilmesi ( evet evet senden bahsediyor formatör )... Tabi çok tepki çekecek gibi görünsede bazı sendikalar bu yasaya tepki göstermeyecek.Gerekçeleri ise artık çalışmayan memura kapı göründü , devlete kapağı atma dönemi bitti gibi gerekçeler olacak tabi. Teoride doğru gibi olsada amirin insafına, dünya görüşüne görede bir çok can yanacaktır elbet..Yani iktidarda kim varsa bugün başka yarın başka ona göre pozisyon alınması gerekir. Artık bbnette müdürüme şunu dedim bunu yaptım gibi artistlik göremeyeceğiz ..Müdürüm tükürdü yaladım acaba az mı yaladım :( arkadaşlar diye soracaksınız cevap yazan tipler de amaaan boşver hocam çok bile yalamışsın bırak bildiğini yapsın diyecekler.hayırlısı olsun.

http://gundem.bugun.com.tr/memurlari-is ... ri/222746/

http://www.memurlar.net/haber/338279/

ben bunlardan herşey beklerim. tabi bizim millete az bile. mübarek cuma günü yine canımı sıkmayı başardılar. Mevlam bunlara fırsat vermesin başka birşey demeyeceğim.

akyildiz41' Alıntı:
vay be demekki herkesin keyfi yerinde. baksana birtek ben cevap yazmışım

Ben önce "EVET"çilerin, "durmak yok yola devam" diyenlerin yorumunu bekliyorum. Bakalım başlarını gömdükleri o topraktan ne zaman kaldıracaklar..

zafer_can' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:

Ben önce "EVET"çilerin, "durmak yok yola devam" diyenlerin yorumunu bekliyorum. Bakalım başlarını gömdükleri o topraktan ne zaman kaldıracaklar..

Ben evet dedim. Kusura bakmayın, işini adam gibi yapanı kimse işten çıkarmaz. Hele hele müdür falan işten falan çıkaramaz. Doğmamış çoçuğa don biçmeyin, müdür hadi seni attım çık git mi diyecek güldürmeyin adamı.

Ayrıca lafı dönüp dolaştırıp referanduma getirme, demokrasi hazmetme rejimidir. Sizde uzun sürüyor bu süreç.

bu gerçekleşirse bbnet te başlıklar:
-ağzımdan kaçıverdi, acaba müdürüm kızmış mıdır?
-müdürle restleştim şimdi 3.5 atıyorum.
-müdür her zaman mı haklıdır?
-Bugün müdürü yağladım
vs...

İşini doğru dürsüt yaptığı halde başka sebeplerden işinden de olabilir. İşini doğru dürst yapmadığı halde başka sebeplerle işinde kalmayı başaran hatta bir yerlere gelenlerde çıkar.Şuan herkes liyakat hesasına göre biryerlere geliyor diyebilirmisiniz.

serkanaytekin' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:

Ben evet dedim. Kusura bakmayın, işini adam gibi yapanı kimse işten çıkarmaz. Hele hele müdür falan işten falan çıkaramaz. Doğmamış çoçuğa don biçmeyin, müdür hadi seni attım çık git mi diyecek güldürmeyin adamı.

Ayrıca lafı dönüp dolaştırıp referanduma getirme, demokrasi hazmetme rejimidir. Sizde uzun sürüyor bu süreç.
hocam müdür çık git diyemeyecek. müdür üst üste 2 defa kınama verecek. olan olacak. bakın eşimin okulunda okul müdürü sırf bilgisayar labını kullanmak için arkadan iş çevirerek eşimi norm fazlası duruma düşürdü ve 30 km ilerideki bir kasabaya resen yollandı. eğer bu tasarı kabul edilirse fazla olan memurların işine son verilebilecek. işte bunu anlamak yada anlamamak size kalmış.

serkanaytekin' Alıntı:

Zaten merak etme bu ülkede senin gibilere bişey olmaz. Yine eğriye eğri doğruya doğru diyen insanlar bunun sıkıntısını çekecektir.

serkanaytekin' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:

Bu ülkede öğretmen olup da sadece favorisi (saç fualleri) çok az uzun olduğu için uyarı cezası alan arkadaşım var. Müdürünüz size kafayı taktığı zaman (ki BTR olan arkadaşlarımız çok), çok uyarı/kınama cezası alırsınız. Bu forumda ben şunları duyucam ileriki zamanlarda. Müdür bana şunu söyledi yapmadım bana karşı geldin dedi seni görevden attırırım dedi vb. vb. vb.

İki haberi de okudum referandumun kelimesi geçmiyor. Sizin bu konudaki hazmetme/hazmedememe sıkıntınızı anlayamadım. Neyi hazmedemediniz? Ayrıca sizde galiba bu süreç çok çaabuk işliyor..

bu durum genelde hizmetlilerin canını yakar. Ben daha surat yapmadan, trip atmadan işini yapan hizmetli görmedim.

bir de durumun detaylandırmakta gerekli, tepki vermeden önce.

işin diğer boyutuda öğretmenlerin müdürden şikayet etmesi olamaz mı? ya müdür de ceza alırsa? sonuç olarak yaptıkları herşeyden sorumlular. bir mahkeme kaybettiklerinde kınama olarak onlara dönecek.

Bu düzenlemelere iyi oluyor diyen kamu personelinin ; Nazilerin önce çukur kazdırdığı sonra da o çukurlara gömdüğü Yahudilerden farkı yok.

İnsanın ekmeğini iş güvencesini yine başka bir insanın insafına bırakmak ne kadar doğru ? Haklı olduğumuz bir meselede bile amirlerle zıtlaştığımızda başımıza olmadık işler açılabiliyor. Amirler de onların amirleri de kendi adamını tutuyor. Bugün dersi seçmeyip, kontenjan.meb de az gösterip norm fazlası yapan yarın fırsatını bulsa işten atılmamız için elinden geleni yapar.

2 kınama alırsa 657 ile ilişkisi kesilir diyor.Ben ucuz yaşayabileceğim bir orta avrupa ülkesi ayarlayayım.

Toplum olarak buna hazır değiliz. Adam kayıma ve torpil çok maalesef. Bir de devletin vatandaşa hizmet etme anlayışı iyice devletin vatandaşı sömürmesine doğru gidiyor.. Sistematik tepkimizi ortaya koymalıyız..

memur çalışmıyorsa ve işten kaytarıyorsa ki böyle tiplere çok rastladım ...amenna...
ama bir memurun işten çıkarılmasına vesile olan müdür kendisini bekleyen tehlikelere de hazır olsun.
bu dünyada en tehlikeli kişi ekmeği elinden alınan adamdır...evde çocukları açken bir intikam hırsıyla her şeyi yapabilir...

jowood' Alıntı:
Toplum olarak buna hazır değiliz. Adam kayıma ve torpil çok maalesef. Bir de devletin vatandaşa hizmet etme anlayışı iyice devletin vatandaşı sömürmesine doğru gidiyor.. Sistematik tepkimizi ortaya koymalıyız..

yorumu çok haksız olmasada hep söylediğimiz şey bizim toplumumuzdan olmaz biz yapamayız diyerek tüm yeniliklere karşıyız. o zaman biz kendimize de güvenmiyoruz demektir.
Ayrıca konuya ait hiçbir detay da bulunmamakta hemen herkes kapıdan okula girerken okul müdürü tarafından 'al sana iki kınama seni kovdum' modunda davranıyor. iş o kadar kolay olmayacaktır.

toplulumda bazı şeyler yanlış olabilir ama bu doğru şeyler yapılmasına engel olmamalıdır. ben topluma güveniyorum doğru neyse yapılmalıdır.

memur oldum diyerek iş yapmayan en dolu insan var, öğretmen değil, düz memuru, idarecisi, doktoru, bekçisi hizmetlisi.

geçenleredde gençlik spor müdürlüğüne işim düştü 5 masa 5 memur var ama biri izinliymiş benim işe o bakıyomuş diye bir ay git gel yaptım böyle iş olur mu? okul hizmetlisi müdüre burun kıvıryor o benim işim değilş bu benim işim değil diye.
öğretmenlerden birçok kişi var görev almak istemeyen işten kaçan ve niceleri.

Elbette müdürlerden bir sürü kişi var işe yaramaz, onlarda şikayet edilebilmeli.

Artık tüm kurumlar çok daha iyi verimli işleyen yapıya kavuşmalı devlet yapısı çok hantal. İşiniz düşünce anlıyorsunuz.

Direkt olarak karşı çıkanların siyasi düşüncelerine yenildiğini düşünüyorum.

jowood' Alıntı:

sayın hocam iri harflerle yazılmış yorumunuz kamu hizmetlerinde gelinen noktayı ortaya koyması açısından önemli.. :alkis:

fakat tepki ortaya koyabilmek için toplum olarak bu durumun farkına varabilmemiz gerekiyor..

çalışanla çalışmayanın ayrılacağı, vatandaşa daha iyi hizmet gideceği gibi düşüncelerin arkasına saklanılarak iş güvencesinin kaldırılması hem hizmet alan vatandaşı, hem de kamu çalışanını mağdur eder.. ulaşım, sağlık, eğitim gibi temel kamu hizmetlerinden yararlanması için vatandaşın ödemesi gereken ücretler her geçen gün artarken yarın iş güvencesi kaldırılıp bu hizmetler tümüyle özelleştirildiğinde ne olacağını görebilmek çok da zor değil.. vatandaş şu anda bu hizmetleri alırken devlet eliyle tokatlanırken yarın özel şirketler tarafından tekmelenecek ve yumruklanacaktır..

bu konuya salt iş güvencesinin kaldırılması olarak bakarsak çok büyük hataya düşeriz..

iş güvencesi kaldırıldıktan sonra diğer özlük haklarımıza dokunulmayacağının garantisini kim verebilir??

çok değil birkaç yıl önce sözleşmeli görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın yer değiştirme, yolluk, promosyon, ek ders gibi konularda yaşadıkları olumsuzlukları ne kadar da çabuk unuttuk??

bizimle aynı eğitimi almış ve üstelik aynı işi yapan mesai arkadaşlarımızın bizim aldığımız ücretin 3'te 1'ini aldığını hepimiz çok iyi biliyoruz.. aynı duruma düşürülmeyeceğimizin garantisini kim verebilir??

Sendikalar adam olsun da böyle bir kanunun geçmesine müsade etmesin.
Kimlerin insafına kalıyoruz ya...

Bu az bize elimizdeki ekmeği BİLE koruyamıyoruz. BEN MESLEĞE BAŞLARKEN İŞ GARANTİSİ VARDI. Şimdi ben bunu alıyorum felan...Ayıp ya...

yandaş arkadaşların bu durumu savunması kadar kaçınılmaz bir son olamaz ve yadırgamamak gerekiyor. vve diyorlarki sanki 2 günde kim seni işten çıkaracak kim sana kınama verecek. şu an bile durduk yere okulundaki öğretmenden gıcık kapan, aynı görüşte olmadığı için bir açığı aranılan ve sıkıştırılan bir sürü arkadaşım var. kusura bakmayın da yandaş arkadaşlar ben sizin kadar olaya iyimser yaklaşamıyorum ve yaklaşamayacağım.
iş çalışıp çalışmamaktan çıkacaktır. ne kadar çalışsanda adam benim istediğim gibii olmuyor der müdür gene yapmak istediğini yapar

ekmeği elinden alınan insan herkese her an zarar verecek potansiyelle ortalıkta dolanır mantığının duygularının önüne geçemediği yerde de kendisini işinden eden insana ve hatta belki ailesine de zarar verebilir. bu Allah göstermesin olmayacak bişey değil. Tabiki herkes işini hakkıyla yapacak fakat bunun başkasının inisiyatifine bırakılması vahim sonuçlara yol açabilir

fahrican' Alıntı:
Bu düzenlemelere iyi oluyor diyen kamu personelinin ; Nazilerin önce çukur kazdırdığı sonra da o çukurlara gömdüğü Yahudilerden farkı yok.

İnsanın ekmeğini iş güvencesini yine başka bir insanın insafına bırakmak ne kadar doğru ? Haklı olduğumuz bir meselede bile amirlerle zıtlaştığımızda başımıza olmadık işler açılabiliyor. Amirler de onların amirleri de kendi adamını tutuyor. Bugün dersi seçmeyip, kontenjan.meb de az gösterip norm fazlası yapan yarın fırsatını bulsa işten atılmamız için elinden geleni yapar.

:alkis:

Anayasa değişikliği için ortam hazırlanmaya başladı. Baçörtüsü sorunu çözüyoruz diye anlatarak arada birde işgüvencesi halledilmeye çalışılıyor.
Olası bir referandumda iş güvencesini kaldıran, "Türk"lüğü anayasadan çıkaran maddelerin yanına birde "başörtüsü çözüm maddeleri" eklendimi çok rahat EVET çıkar. Bunun altyapısı şimdilerden hazırlanıyor. İş güvencesi için, anayasa değişikliğine HAYIR diyenlere de "din düşmanı" dedim mi iş tamamdır.
Başörtüsünü çözeceksen adres anayasa değişikliği değil. Devlet memularının kılık kıyafet yönetmeliğine 1 cümle eklemek sorunu direk çözüyor. Sadece 1 cümle.

BBNET
Geri