Memura yeni kılık-kıyafet düzenlemesi mi geliyor

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Kamu çalışanlarının tüm hayatını etkileyecek, 657 sayılı yasadaki değişiklikler ile memurlara gelecek disiplin affı gibi önemli düzenlemeleri ilk kez duyuran TAKVİM, Ankara'daki çok önemli bir çalışmanın daha detaylarına ulaştı. 1980 askeri darbesinden sonra hazırlanan ve 1982 yılında yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik tarih olacak. Bunun için çalışma başlatıldı. Yönetmelikte yer alan kıyafet, saç, bıyık gibi tarifler güncelleştirileek.

SAÇ NASIL TARANIR!

Hala yürülükte olan yönetmelik memurların, ayakkabı modelinden bıyığının ve favorisinin şekline, gömleğinin yakasından, kısa kollu kıyafetine kadar her şeyin tarifini yapıyor. Örneğin, bir erkek memurun saçı arkadan gömleğinin yakasına değerse bu cezayı gerektiriyor. Yine erkek memurlar kısa kollu gömlekle çalışamıyor. Bayan memurların da özellikle törenlerde koyu renk giymesi gerekiyor. Yönetmelik memurların saç tarama şekillerini bile ayrıca belirtiyor.

ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Ankara'da henüz taslak halinde olan çalışmaya göre bu maddelerin çoğu değişecek, memurların daha özgür hareket edecekleri çağa uygun kıyafetler giymeleri sağlanacak. TAKVİM'in ulaştığı kaynaklar çalışmanın sürdüğünü ilgili tarafların da görüşlerinin alındıktan sonra son şeklinin verileceğini belirtiyor.

MEMUR-SEN'DEN İMZA KAMPANYASI

Söz konusu kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi için Memur-Sen çeşitli illerde imza kampanyası başlatmıştı. 10 milyon imza hedefiyle yola çıkan sendika bu yönetmeliğin tamamen kaldırılmasını istiyor. Memur- Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Çalışanların saç tarama şekline, ayakkabı modeline, etek boyuna, gömleğinin yakasına karışan yönetmelik bir an önce kaldırılmalıdır" demişti.
http://www.turkiyeegitim.com/memura-yen ... 43540h.htm

Memur- Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Çalışanların saç tarama şekline, ayakkabı modeline, etek boyuna, gömleğinin yakasına karışan yönetmelik bir an önce kaldırılmalıdır" demişti.

Eğer gerçekten etek boyuna da karışılmasın diyorsa alkışlıyorum. :alkis: Artık öğrencilerden sonra öğretmenlerde gece kulübüne gelir gibi gelecek desenize...

zzh' Alıntı:
Memur- Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Çalışanların saç tarama şekline, ayakkabı modeline, etek boyuna, gömleğinin yakasına karışan yönetmelik bir an önce kaldırılmalıdır" demişti.

Eğer gerçekten etek boyuna da karışılmasın diyorsa alkışlıyorum. :alkis: Artık öğrencilerden sonra öğretmenlerde gece kulübüne gelir gibi gelecek desenize...
gelsin ne olacak ki bende şalvarla okula gitmek istiyorum. :mrgreen:

Yanlıs bence türban serbest olsun ama sırf türban icin tümünü değiştirmek basiretsizlik

zzh' Alıntı:

ek ödeme namusumuzdur kesin alacağız da demişti !!! nasıl oturuyor hala o koltukta şaşırtıcı.

üniversitelerde başörtüsü hariç herşey serbest, herhangi bir problemde olmuyor. Bayanlar bi şekilde günlük kıyafetlerini giyebiliyorlar, hatta spor ayakkabı bile giyenleri görüyorum ama özellikle erkek olarak boğazında kravat bağlı bir şekilde ders anlatmakta, tamir yapmakta beni sıkıyor, bende değişmesini istiyorum

hakanotuken' Alıntı:
Yanlıs bence türban serbest olsun ama sırf türban icin tümünü değiştirmek basiretsizlik
28 Şubat döneminde açık açık imam hatiplerin orta kısmını kapatıyoruz liselerinin de önünü kesiyoruz demeye cesaret edemediler. 8 yıllık zorunlu eğitim ve katsayı engelini getirdiler. İmam hatiplilere de biz normal meslek liselilere de yapılan çok büyük haksızlıktı.

Şimdi ise açık açık imam hatiplerin orta kısmını açıyoruz, türbanı serbest bırakıyoruz demeye cesaret edemeden 4+4+4 ü çıkardılar, tüm personele serbest kıyafet geliyor. :)

4+4+4 bu haliyle yanlış . Orta okul öğrencisinin öğretmenini öldürdüğü ortamda liselerin de zorunlu yapılması çoğumuzun canını yakacak, ölümüne sebep olacak.

Serbest kıyafete tam destek. Öğrencinin at hırsızı gibi giyindiği yerde öğretmen de istediği gibi giyinebilmeli. Giyinişi abartan şimdi de yapıyor zaten. Kıyafet yönetmeliği sadece türban giyemeyen bayan ve takım elbiseye mahkum erkek öğretmenleri mağdur ediyor. Diğer bayanlar için pantolon serbest bırakıldıktan sonra pek bir sıkıntı kalmamıştı.

öğrenci serbest olduktan sonra,öğretmene de serbest olacağı zaten aşikar ve ortada bence ama kolay değil,657 değişmesi lazım vs vs..EBS de eylem meylem yapıp,sonra öğretmene de serbest kalınca biz yaptık oldu diyecek.Fikir güzel bence.

fahrican' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
Serbest kıyafete tam destek. Öğrencinin at hırsızı gibi giyindiği yerde öğretmen de istediği gibi giyinebilmeli. Giyinişi abartan şimdi de yapıyor zaten. Kıyafet yönetmeliği sadece türban giyemeyen bayan ve takım elbiseye mahkum erkek öğretmenleri mağdur ediyor. Diğer bayanlar için pantolon serbest bırakıldıktan sonra pek bir sıkıntı kalmamıştı.

Evet hiç bu yönden bakmamıştım. Başörtülü bayan ve takım elbiseye mahkum erkekler hariç herkes serbest. Ogrenciler bile soytari gibi gezecek

okullara birde MODA İKONU, STİL DANIŞMANI, İKONCAN kadrosu da açalım tam olsun. bu kadar serbestlik bize gitmiyor...

Bu tip resmi kurumlarda kıyafet sebestliğinin gelmesine karşı çıkanlardanım bende. ,
Bu gün öğrenci öğretmen ve personeli serbest kıyafeti getiren zihniyet yarın onların kıyafet çekişmelerine eleştiriyi ilk getirenler olacaktır eminim.
Bugun bu eğitim sistemini altını üstüne getiren kılık kıyafeti süsü püsü için sağını sorduğunuzda solunu gösteren bir eğitim dünyasını oluşturmak isteyenleri vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum...
(VArsa vicdan tabi...)

BBNET
Geri