Memura 'çalıştığı kadar maaş' dönemi

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
10,679
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 46 yıllık 657 sayılı devlet memurları kanununda yapılacak değişiklikle 3 milyon memurdan daha fazla verim almaya çalışacaklarını söyledi


Faruk Çelik, "Verimli kamu çalışanlarından oluşan bir yapı kuracağız. Verimli personelle verimsiz personel arasında bir fark getireceğiz. Soruyorum size. Bir personel, 8 saat boyunca nefes almadan çalışacak, bir diğeri de oturarak aynı maaşı alacak. Bu işten ne anladık biz?" diye konuştu

Bakan Faruk Çelik, Bursa'da yerel bir televizyonda yaptığı açıklamada, 657 Sayılı Devlet Memurlar Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Taslak halindeki çalışmaların devam ettiğini belirten Çelik, değişikliğin ilk aşamasında rotasyonların olduğunu ifade etti.

"YERİNİ DEĞİŞTİRDİĞİMİZ BÜROKRAT GERİ DÖNÜYOR"

Çelik, "Nitelikli memur hep İstanbul'da Ankara'da ve Bursa'da mı olsun? Neden Edirne'de, Diyarbakır'da veya Erzurum'da olmasın? Bu ciddi bir sorundur. Mevcut yasa, bölgeler arası hizmet farklılıkları doğuruyor. Ayrıca bir diğer sorun da üst düzey bürokraside. Mesela ben bakan olarak, istediğim genel müdür veya müsteşarla çalışamayacak mıyım? Ama yerini değiştirdiğimiz bürokrat mahkemeye gidip eski görevine dönebiliyor."

VERİMLİLİK ESAS ALINACAK

Memurların performansına da dikkat çeken Çelik, ikinci en önemli sorunun 'verimlilik' olduğunu ifade etti. Çelik, şöyle devam etti: "Şimdi siz kamu çalışanısınız diyelim ve nasıl olsa devlete kapağı attık anlayışındasınız. 25 yılınız da garanti olduğu için suya sabuna hiç dokunmadan idare edelim düşüncesindesiniz. Dünyanın neresinde üretmeyen bir insanı çalıştırırlar? Ha devlette çalıştıralım diyorlar. Oysa ki biz devleti batırmak için değil var etmek için varız. Nasıl ki özel sektör verimliliği esas alıyorsa kamuda da verimliliği esas almalıyız. O halde biz verimliliği esas alan bir sistemin çalışmasını yapıyoruz. 3 milyon memurdan daha fazla verim almanın yollarını arayacağız. Hani çok maaş istiyoruz veya maaş az diyoruz ya. İşte öyle bir sistem getireceğiz ki çok üretene çok maaş üretmeyene de düşük maaş alsın istiyoruz."

"VERİMLİ KAMU ÇALIŞANLARINDAN OLUŞAN BİR YAPI KURACAĞIZ"

Mevcut sistemin bunu mümkün kılmadığına işaret eden Çelik, "Verimli kamu çalışanlarından oluşan bir yapı kuracağız. Verimli personelle verimsiz personel arasında bir fark getireceğiz. Soruyorum size. Bir personel, 8 saat boyunca nefes almadan çalışacak, bir diğeri de oturarak aynı maaşı alacak. Bu işten ne anladık biz?"

Bakan Çelik, tüm bu konuları sosyal taraflarla masa oturup uzlaşı içerisinde hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

http://www.haber7.com/ekonomi/haber/889 ... aas-donemi
 
mesela biz yani halk da performansına göre bakan seçsin. biz istediğimiz bakanla çalışamıyacakmıyız? ben söz bulamıyorumm :verymad: :verymad:
 
en az biz alacağız ozaman. haftada 15 saatten 1000 tl falan almamız lazım, anca.
 
Asıl bu devlete sırtını dayayan Milletvekilleridir. Hiç bir iş yapmadan emekli olup köşeyi dönmektedirler. Yukarıdaki sözleri art niyetsiz söyleyen bir adam, önce Milletvekillerine emekliliği kaldırır...
 
Çalışma bakanı her fırsatta memurları halka hedef gösteriyor. Milletvekillerinin yaptıklar işlere karşılık devletten aldıkları maaşı sorgulamayı akıl etmiyor. Bütçedeki deliğin tüm sorumlusu olarak memurları ve öğretmenleri tutuyor.
O koltuk başkalarına ebedi kalmadığı gibi bu bakana da kalmayacak. Bakan dün de mezun olduğu imam hatip lisesine gitmiş bir öğretmeninin elini öpmüştü. Öğretmeni bile ek ödemeden bahsedemeyip bu çok büyük devlet adamını övmüştü.
 
yarın bir gün öğretmen asgari ücretli kadar bile çalışmıyor deyip üç kuruşa çalıştırılarsa şaşırmam. bunlar yaşandı. hüseyin çelik ilk bakan olduğunda başbakana 1 öğretmen parasına3 öğretmen alacağını söyleyip sözleşmeli öğretmenli ortaya atmıştı. gerçektende ilk sözleşmeye başlayanlar bilir ne kadar ücret aldıklarını ama sendikların dik duruşu bu rezaletten kurtulduk ama karşıdakiler bu işten vaz geçecek gibi görünmüyor
 
8-5 eşek gibi çalışıyorum ver 3 Bin lira doğru söylüyorsun... Tekrar söylüyorum kıymetli öğretmenler aklınızı başınıza almazsanız 2-3 sene içerisinde maaşınızın karşılığı günümüzün 1000 lirasına karşılık gelecek, yapılan çalışmalar bu yöndedir bilesiniz.
 
Sanki bu ülke babalarının malı, bizde onların uşağıyız. Bu adamlar kim ya bizim hakkımızda böyle şeyler söyleyebiliyorlar. Unutmasınlar ki biz olmasak onların hepsi hiççç. :verymad: :verymad:
 
çakallığa bak. biri 8 saat nefes almadan çalışıyor diğeri oturarak çalışıyomuş. Allah birgün bunların cezasını verecek. insanları kinle doldur sonra at önlerine ki linç etsinler. bu tavırdan tiksiniyorum artık. ama yine içimizden bu davranışları savunan, adalet ve özgürlük taraftarı insanlar çıkacaktır. biz faşist, kominist, terörist olduğumuz için eleştiriyoruz. yoksa yanlış bir durum yok aslında. doğru olan bu.
 
memur olupta hala bunlara oy verecek olan varsa 1 kez daha düşünsün...hep dedim yine diyorum bunlar memuru ırgat olarak bile görmüyor...
 
Onlara bu frsatı veripte, aglamanın anlamı yok. secim sonrası cizilen karikatür aklıma geliyor. Erdogan soruyor kılıctaroglu ve bahceliye: 'söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdi?'
 
Ben, sizden Hz Ali'nin "BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM." SÖZÜNDE...Kİ KADAR BİR DEĞER BEKLEMİYORUM. YA DA BİR MİLLETVEKİLİ KADAR MAAŞ DA İSTEMİYORUM... SADECE, KUTSAL "ÖĞRETMENLİK" MESLEĞİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYIN YETER...
 
konuyla ilgisi yok ama arkadaşlar dün bir program izledim internetten izlemenizi tavsiye ederim. Orada şöyle bir ifade geçti dünya düzeni için. üç tür insan vardır
1- Elit kesim(bu kesim çalışmaz çalıştırır vergi vermez dünya hayatları tıkırında)
2- Orta kesim ( bu kesim çok çalışır fakat yaşantıları öyle rahat falan değildir)
3- Fakir kesim (bu kesim ise orta kesime ibreti alem olarak gösterilir yani çalışmazsan böyle olursun gibisinden)

şimdi ha bire diyolar ya şu avrupa ülkesinde memurlar işten çıkarılıyor falan diye. Zannumca şöyle olacak 657 tarih olup çalışan çalışacak belirlenen ücret karşılığında çalışmayan kapı dışarı edilecek. Allah sonumuzu hayretsin diyorum.
 
o değil gazete okumaya korkar oldum hergün yeni bi şey. Paranoyak mı oldum ne? beni özelleştirin beyler durumum kötü :lol:
 
Geri
Üst