MEM lerin sitesini güncellemek için hangi ftp adresini kulla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pakgun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pakgun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar İlçe MEM in sitesini güncelleyeceğim. site html tabanlı hangi ftp adresinden bağlantı sağlayabilirim.

FTP adresleri
ASP Sunucular için ftp://212.175.170.99
PHP Sunucular için ftp://212.175.170.106 adreslerini kullanabilirisiniz. FTP Kullanıcı Adı ve Şifresini İlçe MEM de bulabilirsiniz, eğer onlarda yoksa internet@meb.gov.tr adresine e-posta göndererek Kullanıcı Adı ve Şifrenizi temin edebilirsiniz..

PHP Sunucular için ftp://212.175.170.106 adreslerini kullanabilirisiniz.

verilen bu bağlantı acaba ilçe mem sitelerinde joomlayı sıkıntısız olarak çalıştırabileceğimiz anlamına geliyormu acaba.

ftp://( il yada ilçe adı ).meb.gov.tr

Kullanıcı adı ve şifrenizi aşağıdaki iletişim adreslerinden sağlayabilirsiniz:
M.E.B. EĞİTEK
İnternet Hizmetleri Şubesi (internet@meb.gov.tr)
Tel : (312) 413 12 03

PHP kullanıyorsanız veritabanına ulaşım için ise:
http://( il yada ilçe adı ).meb.gov.tr/mysql

Herkese iyi çalışmalar. :idea:

Son cevapta bir eksiklik var.
İller için ftp://iladı.meb.gov.tr doğru. İller yeni sunucu yapısına geçmişlerdir.
İlçeler için henüz geçiş tamamlanmadığı için bulunduğu sunucuya bağlı olarak ftp://212.175.170.99 yada ftp://212.175.170.106. eski sunuculardan hizmet vermektedir. Sunucularda bir süredir PHP ASP .NET ayırımı yok. Hepsi çalışmaktadır.
:+1:

SYSTEM' Alıntı:
Son cevapta bir eksiklik var.
İller için ftp://iladı.meb.gov.tr doğru. İller yeni sunucu yapısına geçmişlerdir.
İlçeler için henüz geçiş tamamlanmadığı için bulunduğu sunucuya bağlı olarak ftp://212.175.170.99 yada ftp://212.175.170.106. eski sunuculardan hizmet vermektedir. Sunucularda bir süredir PHP ASP .NET ayırımı yok. Hepsi çalışmaktadır.
:+1:

Sanırım ilçeler de yeni sunucuya dün geçti. Düne kadar (bir gün önceki gün dahil) 212.175.170.106 adresinden giriyordum. İki gündür bağlanmıyor. Bugün ilce.meb.gov.tr ile denedim giriyor.

Vakit bulup da adam gibi bir tasarım yapamadık bir türlü. Hala başkalarının yaptıklarının orasını burasını düzeltiyoruz, değiştiriyoruz...

eya' Alıntı:
SYSTEM' Alıntı:
Sanırım ilçeler de yeni sunucuya dün geçti. Düne kadar (bir gün önceki gün dahil) 212.175.170.106 adresinden giriyordum. İki gündür bağlanmıyor. Bugün ilce.meb.gov.tr ile denedim giriyor.

Vakit bulup da adam gibi bir tasarım yapamadık bir türlü. Hala başkalarının yaptıklarının orasını burasını düzeltiyoruz, değiştiriyoruz...

Çok teşekkürler ya kaç gündür 212.175.170.106 den deniyorum ve herzaman bağlandığım sıteye bağlanamıyordum. ama şimdi oldu teşekkürler..

Bende sabahtan beri deniyorum 212.175.170.106 diye
İlk defa böyle bir hatayla karşılaşmıştım.Çok teşekkürler ;) :alkis: :alkis: Şimdi de 1dosya yüklüyor aktarım bağlantısı kesildi diye hata veriyor?

dj_alper' Alıntı:
Bende sabahtan beri deniyorum 212.175.170.106 diye
İlk defa böyle bir hatayla karşılaşmıştım.Çok teşekkürler ;) :alkis: :alkis: Şimdi de 1dosya yüklüyor aktarım bağlantısı kesildi diye hata veriyor?

Kotanız dolmuş olabilir hocam. FTP'ye bağlanırken kotayı görüntülüyor olması lazım, tam hatırlamıyorum. ilçenin e-posta adresinden internet@meb.gov.tr adresine kota artırım talebi yapabilirsiniz. Genelde 100 MB alanlar.

FTP aktarım problemi yaşayanlar, dosyaları yarım gidenler, bağlantısı kesilenler için aşağıdaki ayarlar problemi çözecektir. Aşağıdaki ayarlarla MEB ftp adeta local gibi hızlı çalışmaktadır.

IE için
ARAÇLAR>İNTERNET SEÇENEKLERİ>TARAMA>EDİLGEN FTP KULLAN çeki kaldırınız. Yani pasif kullanmayacağız. Aktif olacak.
FileZilla için
Site yöneticisi>Aktarım ayarları>Aktif seçeneği işaretli olacak.

İlçeler için kota başlangıç için 250 MB olarak tanımlanmaktadır.

Arkdaşlar merhaba bende de aynı sorun var ilçe mem müdürü ne zaman beni arasa güncellenmeyen yerini söylüyor... Dediğiniz gibi yaptığımda ftp sitesine bağlanıyor, kullanıcı adı ve şifre istiyor, bilgileri girdiğimde ise tekrar tekrar istiyor kabul etmiyor...

BBNET
Geri