Megane 2 1.5 dci 80 bg önerirmisiniz

Kodla Büyü

kalelibilişim

Süper Üye
Süper Üye
Megane 2, 2006 model, gümüş gri, sedan, dynamique, 1.5 dci, 80 bg, 160000 km, 24000 tl almalı mıyım. Sadece arka sağ kapıda boya var.
Bu model megane 2 lerde 80 bg olan motor tutulan bir motor mudur. (1.5 dci daha yüksek güç üreten motorlar varmış.)

2005 Dinamik, 2007 Expression ve 2007 Privilege Megane 2 dci kullandım. (Şimdi de Yeni Megane Sport Tourer Privilege 1.6 dci var) Kendimce Megane 2 leri iyi bildiğimi söyleyebilirim.
Km 160 binde ise ağır bakımı yapılmış mı? Bu önemli. Megane 2 ler çok ama çok az yaktığı için km si orjinal olmayabilir. 5654 ten ve yetkili servislerden sorgulatmalısın. 160 bin km tek elden kullanıldı ise 9 yaşındaki bir araba için çok da yüksek bir km değil. 80 bg ler megane serisinin en az yakan modelidir. En son kullandığım megane yi 1o gün önce sattım. 2007 model Privilege yani en dolusu km orjinal 78 binde idi. Aracım arka taraftan, arka iki çamurluk, bagaj kapağı ve sol arka kapı boyalı idi. Ön ve arka camlar değişmiş idi. Ama diğer yönlerinde en ufak bir kusur yoktu. 33.100 TL'ye sattım.
Seninki muhtemelen Dinamik, Sportway ya da Autantik tir. Autantik ve Sportway en boş versiyonlarıdır. Dinamik ise, km orjinal, ağır bakımı da yaptırılmış ise düşünebilirsin...

Hocam yazmayı unuttum. Aracın ilanı varsa ekle. Daha ayrıntılı yorum yaparım...

sehzade' Alıntı:
2005 Dinamik, 2007 Expression ve 2007 Privilege Megane 2 dci kullandım. (Şimdi de Yeni Megane Sport Tourer Privilege 1.6 dci var) Kendimce Megane 2 leri iyi bildiğimi söyleyebilirim.
Km 160 binde ise ağır bakımı yapılmış mı? Bu önemli. Megane 2 ler çok ama çok az yaktığı için km si orjinal olmayabilir. 5654 ten ve yetkili servislerden sorgulatmalısın. 160 bin km tek elden kullanıldı ise 9 yaşındaki bir araba için çok da yüksek bir km değil. 80 bg ler megane serisinin en az yakan modelidir. En son kullandığım megane yi 1o gün önce sattım. 2007 model Privilege yani en dolusu km orjinal 78 binde idi. Aracım arka taraftan, arka iki çamurluk, bagaj kapağı ve sol arka kapı boyalı idi. Ön ve arka camlar değişmiş idi. Ama diğer yönlerinde en ufak bir kusur yoktu. 33.100 TL'ye sattım.
Seninki muhtemelen Dinamik, Sportway ya da Autantik tir. Autantik ve Sportway en boş versiyonlarıdır. Dinamik ise, km orjinal, ağır bakımı da yaptırılmış ise düşünebilirsin...

SW modelleri için ne düşüürsünüz. 2004 2005 2006 ama sw almayı planlıyorum bağaj çok önemli. e kadara alınır alırken elerine bakmalı baktırmalı megane için.

80 likler 105 liklere göre daha az yakıt tüketiyor. önceki megim 80 lik expressiondu şimdi ki 105 lik privilage araçımdan çok memnunum her araçın kendine göre kronik rahatsızlıkları vardır. Megilerde de var haliyle plastik aksam çok olduğundan narin kullanım gerekiyor. Asfalt arabasıdırlar. SW arkadaşımda var oda çok memnun. Bagaj hacmi için bakıyorsan skoda octaviaların bagajları normal sedanlar gibi değildir. Bagaj açılırken arka cam ile birlikte açarak sedan araçı hackback gibi görüntüye sokuyorsun ve karşına devasa bir bagaj çıkıyor. Bir göz at derim

Merhabalar, aynı araç bende de var. 2 yıldır kullanıyorum. 4.7lt karışık (Şehir içi ve Dışı) tüketimi vardır. Yani 100 bg'lik megane 2'lere göre daha düşüktür. Yanlış bilmiyorsam 5.3 falan tüketmekteler. Sadece sürüş sırasında hemen ivmelenmez ama hantal olduğu anlamına da gelmiyor. 1.5 dci motor kendini kanıtlamış bir motordur ve bakımlarını zamanında yaptırısan 350000 km'leri görebilirsin. Hayırlısı olur inşallah, bu arada fiyatı uygun eğer bir poroblem yoksa alınabilir.

@ Booger Hocam bu modelin 80 bg olanı mı, 100 bg olanı mı tutuluyor?

80 bg olan model Şehir içi 5,7 lt Şehir dışı 4,1 lt Ortalama 4.6 lt yakıt tüketiyor.
100 bg olan model Şehir içi 6,1 lt Şehir dışı 4,2 lt Ortalama 4.9 lt yakıt tüketiyor.

@ goldenboy Sağolun hocam oralara çıkamam.

Hocam mesajı geç gördüm kusura bakma. Piyasada fazla göremezsin 80bg megane. Genellikle benim gördüğüm cogunda 100bg lik var. Ama sakın kullanmayı seviyorsan hiç problem yaşamazsın.

BBNET
Geri