MEDENİYET GÖSTERGESİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan orebro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

orebro

Seçkin Üye
Seçkin Üye
8 madencinin öldüğü gün AKP’li vekilden skandal tweet: İş kazaları medeniyet göstergesiymiş!

Zonguldak Kozlu maden işletmesinde metan gazı patlaması sonucu 8 madenci yaşamını yitirdi. Daha önce Karadon faciasında 30 madencinin ölümü için “kader” diyen Erdoğan’a benzer bir gafa da Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi imza attı.

Kişisel twitter hesabından ilginç bir mesaj yazan AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi,ölümleri medeniyet göstergesi ilan etti.

Zeybekçi tweetinde aynen şunları yazdı: ”Bebek-anne ölümleri,işkazaları,trafik kazaları,yiyecek içecek zehirlenmeleri,afetlerdeki kayıp oranları,intiharlar medeniyet götergesidir.”

07.01.2013_2016261_23_25_.jpg

Beddua etmekten nefret ederim ama sanırım bu düşüncenden pişman olman için "medeniyetin" sevdiğin birine dokunması gerek sayın Zeybekçi!..

Kim ne derse desin ateş düştüğü yeri yakar gerisi hikaye...

başımdan geçen bir anıyı anlatim buna benzer insanı insanlıktan çıkartan sabrını çatlatan bi durum karşısında yanımdaki bayan arkadaş ben bayanım ama bende.....(biiipppp) şeklinde bi yorum getirmişti..yani insan bazen dayanmıyor ama..(biippppp)

Allah herkesin fikrine göre bir hayat nasip etsin, çok sıkı takipteyim nihat zeybekçi, (uyarı :( ),
medeniyetin tanımına bak ya aklıma geldi konu dışı :wink:

Hatırlar mısın? Doğduğun zaman, sen ağlardın gülerdi alem. Öyle bir yaşam sür ki, mevtin sana hande olsun. Halka matem…

Ne ibrettir kızarmak bilmeyen çehren, Bırak kardeşim tahsili ; git önce Edep, Haya öğren

Eğer Medeniyet Açıp Saçmaksa Bedeni Desenize Hayvanlar Bizden Daha Medeni !!

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri gelir herşeyden önce.. Vaad etmeseydi Allah cenneti, O’na bile etmezlerdi secde.

Tarih’i ‘tekerrür’ diye tarif ediyorlar; hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Irzımızdır Çiğnenen, Evlâdımızdır Doğranan.. Hey Sıkılmaz, Ağlamazsan Bâri Gülmekten Utan..!

hocam şimdi adamın yazdığı doğru...bu yazdıklarındaki oran düşükse medeniyet belirtisi adamda bunu belirtmek istemiş...
Lütfen bizde biraz zeka belirtisi gösterip azcık anlayalım :))))

e o zaman 1999'da biz çok medeniydik, 45 bin kişi ölmüşüz, (bizzat yaşadım-çok dostumuzu kaybettik)
yada dere yataklarındaki toki konutları da medeniyet derecemizi yükseltmek için yapılmış...vs ...vs

patari' Alıntı:
e o zaman 1999'da biz çok medeniydik, 45 bin kişi ölmüşüz, (bizzat yaşadım-çok dostumuzu kaybettik)
yada dere yataklarındaki toki konutları da medeniyet derecemizi yükseltmek için yapılmış...vs ...vs
Ters anlamışsın arkadaşım. Buradaki göstergeler ile medeniyet arasında ters oranda bağlantı olduğu belirtiliyor yazıda.

repocket' Alıntı:
patari' Alıntı:
Ters anlamışsın arkadaşım. Buradaki göstergeler ile medeniyet arasında ters oranda bağlantı olduğu belirtiliyor yazıda.

İroniydi diyorsunuz yani...evetse yazdığım herşeyi silerim :oops:
sanırım başlığı açan arkadaşda ters anlamış :verymad:

fatherboard' Alıntı:
hocam şimdi adamın yazdığı doğru...bu yazdıklarındaki oran düşükse medeniyet belirtisi adamda bunu belirtmek istemiş...
Lütfen bizde biraz zeka belirtisi gösterip azcık anlayalım :))))

kendisi de hesabında çark ederek onu demedim bunu demek istedim şeklinde bir ifade kullandı..

öyle ise neden hala o koltukta oturuyorsun sayın Zeybekçi? MYK üyesi olduğun parti 10 yıldır bu ülkeyi yönetiyor..
bu süre zarfında kazalar sonucunda kaybedilen işçilerin sayısı, abd'nin 8 yıl sürdürdüğü ırak savaşı'nda kaybettiği askerlerin sayısının 2 katından fazla..
aynı zamanda teröre kurban verdiğimiz şehit sayısından da fazla.. yani iş yerleri terörden de savaştan da beter...
bu ortamı yürüttüğünüz liberal politikalarla patronları güçlendirerek partinizle birlikte siz yarattınız sayın Zeybekçi.. taşeron çalışma, esnek çalışma, kısmi çalışma gibi yasal değişikliklerle işçilerin canına okudunuz! şimdi de günah mı çıkartıyorsunuz??

ayrıca bunun hiçbir şekilde medeniyetle alakası yoktur.. sorunlara yüzeysel bakmak yerine tamamen bilimsel yaklaşmak gerek.. bu sorunlar üzerine üzerine yapılmış çalışmaları inceleyip ona göre konuşmak gerek..

siz gidip de 14 metrekarelik kesite sahip madende mevzuata göre her biri 25 metre uzunluğunda 14 adet sondaj kullanmak yerine masraftan kaçmak için - 10 metrelik 7 adet sondaj - kullanan patrona hesap sormuyorsanız, ağır bir ceza vermiyorsanız hiç boşuna medeniyetten bahsetmeyin, bunun adı cinayettir ve siz de yönetici olarak bu cinayete ortaksınız!

patari' Alıntı:
repocket' Alıntı:
patari' Alıntı:

değerli hocam biz ters anlamadık ortada ironi de yok.. ya zeybekçi bey de türkçe sıkıntısı var, ya da çark etti kendisi.. zira ters orantı olduğunu falan yazmamış yazıda.. gayet dümdüz bir şekilde ifade etmiş...

orebro' Alıntı:
patari' Alıntı:
repocket' Alıntı:
patari' Alıntı:

değerli hocam biz ters anlamadık ortada ironi de yok.. ya zeybekçi bey de türkçe sıkıntısı var, ya da çark etti kendisi.. zira ters orantı olduğunu falan yazmamış yazıda.. gayet dümdüz bir şekilde ifade etmiş...
Hocam yazanı tanımam, ama okuyunca anladığım yukarıda yazdığımdan farklı değildi.

Bizden bir örnek: Veri ulaşım süresi hard disklerde önemli bir performans kriteridir. Bu cümleden ben ulaşım süresi ne kadar düşükse o kadar iyi olur anlıyorum Düz mantıkla rakam ne kadar yüksek ise o kadar iyidir cümlesini çıkarmıyorum. Çünkü konu hakkında bilgi sahibiyim.

Aynı şekilde bebek-anne ölümü medeniyet göstergesidir cümlesinden ters orantı olduğunu çıkardım. Zaten aksi saçma değil mi?

doğru demiş..

bu tip ölüm oranları medeniyetin seviyesini gösterir..

medeniyet seviyemiz arttıkça bu tip ölümler azalır..

mesela trafik kurallarına medeni insanlar daha çok uyar bu kurallara uydukça ölümlü kazalar azalır..

işçiler işverenler iş güvenliği kurallarına uydukça ölümlü kazalar azalır..

tayinci42' Alıntı:
doğru demiş..

bu tip ölüm oranları medeniyetin seviyesini gösterir..

medeniyet seviyemiz arttıkça bu tip ölümler azalır..

mesela trafik kurallarına medeni insanlar daha çok uyar bu kurallara uydukça ölümlü kazalar azalır..

işçiler işverenler iş güvenliği kurallarına uydukça ölümlü kazalar azalır..

:+1:

bakın tekrar ifade ediyorum.. kendisi twitter hesabında yanlış anlaşıldığını yazdı.. fakat şuradaki yanlışı da ortaya koyalım iş kazalarının, işçi ölümlerinin medeniyet seviyesiyle falan alakası yoktur.. bu tamamen patronların kar hırsı ve iktidarların patronları kollamasının sonucudur.. bunu ne zaman göreceğiz merak ediyorum.. son 10 yılda yaklaşık 11 bin işçi hayatını kaybetmiş.. her yıl en az 30 işçi maden kazalarında hayatını kaybediyor.. üstelik hep aynı nedenlerle.. neden hala gerekenler yapılmıyor, neden işçilere kıymet verilmiyor? :verymad:

bu arada zeybekçi'nin sahibi olduğu turkuaz tekstil'de çalışan bir işçinin sendikasına gönderdiği mektuptan küçük bir alınt kendisinin de "medeniyet" seviyesini gösteriyor:
Turkuaz Tekstil’de, aynı patrona bağlı Çakıl Giyim’le birlikte çalışan işçi sayısı 300’ün üzerinde. Reebok’a fason üretim yapılıyor. İki ayda bir gelen Reebok temsilcilerinin sorularına patronun istediği yanıtları vermek zorunlu.
Atölyede bilgisayar (barkod) sistem ile çalışılıyor. Her makinenin yanında bulunan bilgisayara, yapılan her iş kaydediliyor. Bu sayede işin ne kadar sürede çıkarıldığı belirleniyor. Ayrıca bir görevli sürekli makinelerin başında ölçüm yapıyor. Bu, üzerimizdeki baskıyı artırıyor. İşçinin performansı sürekli olarak bu görevli tarafından atölye içinde duyuruluyor. Değerlendirmeleri bir Alman ekonomist yapıyor.
Tuvalete gidilirken bilgisayara kodlanıyor (haber veriliyor). Bu sayede bir işçinin, günde, haftada ve ayda ne kadar süre tuvalette kaldığı belirleniyor ve gerektiğinde uyarılıyor. Bütün tekstil sektöründe olduğu gibi, mesailer zorunlu ve birkaç aydır her akşam, zaman zaman gece 24.00’e kadar mesaiye kalınıyor. Paydos saatlerinde makinelerde çalışmak yasak, sürekli zam söylentisi oluyor ama zam yapılmıyor.
İşçiler ağırlıklı olarak Sultanbeyli, Ihlamurkuyu, Sarıgazi, Ümraniye ve Mustafakemal Mahallesi’nde oturuyor. Altı ayda bir eski işçiler çıkarılıp yeni işçiler alınıyor. Son bir hafta içerisinde kıdem tazminatlarına hak kazanmasına bir iki gün kala 17 işçi çıkarıldı.

orebro' Alıntı:
bakın tekrar ifade ediyorum.. kendisi twitter hesabında yanlış anlaşıldığını yazdı.. fakat şuradaki yanlışı da ortaya koyalım iş kazalarının, işçi ölümlerinin medeniyet seviyesiyle falan alakası yoktur.. bu tamamen patronların kar hırsı ve iktidarların patronları kollamasının sonucudur.. bunu ne zaman göreceğiz merak ediyorum.. son 10 yılda yaklaşık 11 bin işçi hayatını kaybetmiş.. her yıl en az 30 işçi maden kazalarında hayatını kaybediyor.. üstelik hep aynı nedenlerle.. neden hala gerekenler yapılmıyor, neden işçilere kıymet verilmiyor? :verymad:
Koyu ile belirttiğim kısım ülkemizin medeniyet seviyesinin yukarılarda olmadığının bir göstergesi hocam.
Biz bunu yazan kişiyi değil, cümlenin doğruluğunu savunuyoruz.
Medeni ülkelerde patronlar kar hırsı sonucunda işçilerin hayatını riske atmaz, işçi güvenlik kavramlarını bilir ve uygular. Sonuç olarak iş kazaları ve ölümler azalır. İşçi ölümleri medeniyet göstergesi ile doğrudan orantılıdır.

Ha yazan kişi buna ters işler yapmıştır, yapıyordur ben bilemem. Ayrıca medeniyet bu yanlış yapan adamlara ceza vermekle ile direk ilgili değildir bence. O adamların bunu yapmamasıdır medeniyet. Tıpkı çöpçülerin yerlerden çöpleri toplamasının değil de, yerlere çöp atmamanın medeniyet göstergesi olduğu gibi.

orebro' Alıntı:
iş kazalarının, işçi ölümlerinin medeniyet seviyesiyle falan alakası yoktur.. bu tamamen patronların kar hırsı ve iktidarların patronları kollamasının sonucudur..

iktidarın adaletli olması ya da olmaması..
patronların kar hırsının olması yada işçiye hakkını vermesi..

işte hocam bunlar medeniyet seviyesiyle alakalı.. bunların hepsi kanun dediğimiz yazılı kurallarda var ama bu kurallara insanların uyup uymaması medeniyetimizin seviyesiyle alakalı.. yaşadığınız şehirdeki hava kirliliğinden tutunda afrikada açlıktan ölenlere kadar herşeybizlerin medeni insanlar olup olmamamızla alakalı..

Sırf kötüleme amacı ile açılan başlıklara bir yenisi daha eklenmiş. Adam sonuna kadar doğru söylemiş. Ancak bizim zevatta anlama kısıtlı. (Anlasada amaç zaten o değil sırf saldırmak) Uzun süre siteye girmiyordum yine değişen bir şey yok. Sitenin domainini değiştirmeyi düşünmediniz mi?

Tabiki medeniyet göstergesi....
mesela anne bebek ölümleri ne kadar az ise o kadar medenidir bir ükle.. coğrafya dersinde öyle görmüştük vakti zamanında...

Doğru söylemiş.. bu saydıkları ne kadar fazla ise o ülke o kadar az gelişmiştir. coğrafya kitaplarında geçer

repocket' Alıntı:
orebro' Alıntı:
Koyu ile belirttiğim kısım ülkemizin medeniyet seviyesinin yukarılarda olmadığının bir göstergesi hocam.
Biz bunu yazan kişiyi değil, cümlenin doğruluğunu savunuyoruz.
Medeni ülkelerde patronlar kar hırsı sonucunda işçilerin hayatını riske atmaz, işçi güvenlik kavramlarını bilir ve uygular. Sonuç olarak iş kazaları ve ölümler azalır. İşçi ölümleri medeniyet göstergesi ile doğrudan orantılıdır.

Ha yazan kişi buna ters işler yapmıştır, yapıyordur ben bilemem. Ayrıca medeniyet bu yanlış yapan adamlara ceza vermekle ile direk ilgili değildir bence. O adamların bunu yapmamasıdır medeniyet. Tıpkı çöpçülerin yerlerden çöpleri toplamasının değil de, yerlere çöp atmamanın medeniyet göstergesi olduğu gibi.
:+1:

tyyt' Alıntı:
Sırf kötüleme amacı ile açılan başlıklara bir yenisi daha eklenmiş. Adam sonuna kadar doğru söylemiş. Ancak bizim zevatta anlama kısıtlı. (Anlasada amaç zaten o değil sırf saldırmak) Uzun süre siteye girmiyordum yine değişen bir şey yok. Sitenin domainini değiştirmeyi düşünmediniz mi?

aman anlamamız kısıtlı olsun.. vicdanı kısıtlı zevattan olacağımıza..

kime niye saldırayım az ellerinizi başınızın arasına alın da az mantıklı düşünün iki dakika.. burada ihmaller sonucunda rutin olarak sürekli gerçekleşen işçi ölümlerinin yok kader, yok medeniyet gibi açıklamalarla üstünün örtülmeye çalışılıyor olmasına dikkat çekiyorum..

az vicdanlı olun da gerçekleri görün.. ya da boş verin sizin hayatınızda sadece bilgisayar olsun.. hayat ne güzel... fare, klavye, monitör, html, c#, joomla falan..

orebro' Alıntı:
tyyt' Alıntı:

aman anlamamız kısıtlı olsun.. vicdanı kısıtlı zevattan olacağımıza..

kime niye saldırayım az ellerinizi başınızın arasına alın da az mantıklı düşünün iki dakika.. burada ihmaller sonucunda rutin olarak sürekli gerçekleşen işçi ölümlerinin yok kader, yok medeniyet gibi açıklamalarla üstünün örtülmeye çalışılıyor olmasına dikkat çekiyorum..

az vicdanlı olun da gerçekleri görün.. ya da boş verin sizin hayatınızda sadece bilgisayar olsun.. hayat ne güzel... fare, klavye, monitör, html, c#, joomla falan..

e burda zaten o işçilerin ölmesi medeniyetsizliğimizi gösteriyor. medeni olsaydık önlem alınırdı. insanların canı hiçe sayılmazdı.ben cümlelerden bunu anladım. ama akp milletvekili niye medeniyetsiz olduğumuzu vurguladı onu anlamadım. sonuçta kendileri yönetiyor ülkeyi, önlem almak, ülkeyi medeni hale getirmek için bir şeyler yapmak onların görevi.

tayinci42' Alıntı:
orebro' Alıntı:
iş kazalarının, işçi ölümlerinin medeniyet seviyesiyle falan alakası yoktur.. bu tamamen patronların kar hırsı ve iktidarların patronları kollamasının sonucudur..

iktidarın adaletli olması ya da olmaması..
patronların kar hırsının olması yada işçiye hakkını vermesi..

işte hocam bunlar medeniyet seviyesiyle alakalı.. bunların hepsi kanun dediğimiz yazılı kurallarda var ama bu kurallara insanların uyup uymaması medeniyetimizin seviyesiyle alakalı.. yaşadığınız şehirdeki hava kirliliğinden tutunda afrikada açlıktan ölenlere kadar herşeybizlerin medeni insanlar olup olmamamızla alakalı..

maalesef para her zaman medeniyetten ağır basıyor sayın hocam... ilo raporlarına göre ölümcül iş kazalarının dünyada en az yaşandığı ülkeler avrupa ülkeleri ve abd.. en fazla yaşandığı ülkeler ise afrika ve asya ülkeleri.. bu durum ilk bakışta medeniyet ile ilgiliymiş gibi görünebilir.. fakat iş güvenliğinin yasalarla garanti altına alınması ve uygulanması, gelişmiş ülkelerin ölümlerin en fazla yaşandığı ağır sanayi faaliyetlerini taşeron ülkelerde gerçekleştirmesi gibi faktörleri atlamamak gerek..

dediğiniz gibi kanunlarda, yönetmeliklerde iş güvenliğine ilişkin önlemler alınır, bu yasamanın sorumluluğudur.. fakat burada önemli olan kanuna uymayanların felaket gerçekleşmeden önce tespit edilip gereken cezaların verilmesidir.. bunda da yürütme organı, yani hükümet sorumludur.. örneğin: her yıl metan gazına bağlı maden kazaları gerçekleşir.. buna ilişkin alınması gereken önlem bellidir.. madenin her 1 metrekarelik kesiti için en az 25 metre uzunluğunda 1 adet sondaj kullanmak.. bu kadar basit.. siz yönetim kademesi olarak gereken önlemi almazsanız eğer işveren masraftan kaçmak için "medeniyetsiz" davranır ve gereken önlemi almaz.. sonucunda da her yıl en az 30 işçi kardeşimizi kaybediyoruz işte böyle...

BBNET
Geri