MEBWEB te karşılaştığım sorunlar

Kodla Büyü

botett

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar siteme giriş yaparken (daha önceden meb.k12.tr uzantılı site vardı) alan adına eski adresi yazıyorum aç diyorum e posta ve ftp şifresini istediği ekran açılıyor, kurum e posta adresini yazıyorum(yenisini ortaokul olduk ) eski ftp şifresini yazıyorum e posta adresinizi veya şifrenizi hatalı girdiniz diyor giremiyorum acaba eski kullanıcı adıylamı giriş yaacağız... (Bu arada yeni ftp şifremi önceden almıştım... onunla da denedim olmuyor)

sorunlar
1. dün siteyi yavaş yavaş oluşturmaya başladım sorun yoktu, iyide gidiyordum. bügün sisteme de giriyorum ama siteyi açtığımda bembeyaz boş sayfa geliyor.
2. siteye resim yazı eklemiştim, filezila programı ile yeni kurumun ftp'ye giriyorum. oysa bomboş hiçbir dosya falan görünmüyor.
çözüm:?

ahmet27' Alıntı:
sorunlar
1. dün siteyi yavaş yavaş oluşturmaya başladım sorun yoktu, iyide gidiyordum. bügün sisteme de giriyorum ama siteyi açtığımda bembeyaz boş sayfa geliyor.
2. siteye resim yazı eklemiştim, filezila programı ile yeni kurumun ftp'ye giriyorum. oysa bomboş hiçbir dosya falan görünmüyor.
çözüm:?
Sayın Hocam,

1. Sayfanın bomboş gelmesi bazen sistemden bazen de çerezlerden kaynaklanıyor. Yayınla butonuna aralıklarla basmak lazım. Ya da farklı browser'larda denemek lazım.

2. Ftp ile hosta bağlanabilirsiniz. Ancak Bakanlığın okullara oluşturduğu klasör hostta var ama gizli. Dosyalarımız, resimlerimiz ve diğerleri hep içinde. Ancak biz onları göremiyoruz.

Arkadaşlar kullanım esaslarında ( http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurul ... aslari.pdf )madde 14. Daha öncesinde Millî Eğitim Bakanlığı web barındırma hizmetinden faydalanarak meb.k12.tr uzantılı web adresi olan okullar sisteme ilk girişlerinde kurumsal e-posta adreslerini ve eski FTP şifrelerini kullanacaklardır. Bu maddeye göre yeni kurum kodu ve eski ftpyle denedim olmadı yeni kurum kodu yeni ftpyle denedim yine olmadı hatalı eposta ya da şifre diyor... Nasıl yapacağız.

Yetki Uyarısı
Yapmış olduğunuz işlem kayıt altına alınmıştır.
Tarih : 28.11.2012 - 09:22:21 / IP : 88.225.104.106
panele ulaşmak istediğim de bana da bu uyarıyı veriyor.var mı bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlar

fateless38' Alıntı:
Yetki Uyarısı
Yapmış olduğunuz işlem kayıt altına alınmıştır.
Tarih : 28.11.2012 - 09:22:21 / IP : 88.225.104.106
panele ulaşmak istediğim de bana da bu uyarıyı veriyor.var mı bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlar

Hocam ilk okuldan girdiyseniz, başka bir yerden (mesela evden) girdiğinizde veriyor bu uyarıyı. Yeni bir kullanıcı tanımlayıp başka yerde gireceğinizde onu kullanın.

ilk gün yayınlama yapıyordu. şimdi ise yayınlayınca boş bir sayfa geliyor. bu soruna bir çözüm bulan varmı
bu milli eğitimin işleri erken yaşlandıracak beni :verymad:

Benimki de dün çalışıyordu bugün bişeyler güncelledim bomboş bir sayfa çıkıyor. Yaa o kadar güzel sitem vardıki hepsini kendim tasarladım ve kodladım, çok uğraşmıştım arkadaşlar http://okulweb.meb.gov.tr/68/07/249950/birlik.html ama hepsi boşa gitti. Ve şimdi her yanı hata olan bu saçma sistemle uğraşmak zorunda bırakıldım, hata verdikçe deliriyorum yaa :verymad:

bomboş sayfa çıkması sorunu mebden kaynaklanıyor arkadaşlar bunla ilgili destek kısmından mesaj çektim bembeyaz sayfa görünüyor diye bugun sistemle ilgili sorunu hallettiklerini söylediler sitenizi tekrar yayınlayın görüntüleniyor site...

Arkadaşlar şifremi unuttum dedim eski kurum koduna eposta yolladı...

Ne güzel kuruma ait bir site hazırlamıştım Php ile güzeldi admin panelli falan ama bugün müdür yardımcısı siteyi değiştirmemi Meb okul şablonuna geçmem gerektiğini söyledi zorunlulukmuş herhalde hiçbir bilgim yoktu bu konuda biraz araştırdım meb.k12.tr den yeni web adresine tıkladım sonuçta mebbis kullanıcı adı ve şifreyi girdim site oluşturuldu yazdı panele girmeye açlıştım ama kurumsal eposta adresi ve ftp şifresi istiyor kurumsal epostayı biliyorum ama ftp şifresini bilmiyorum epostaya falan da gelmedi site oluştururken velhasım kelam bu ftp şifresini nereden öğrenebilirim ? :?: :)

BBNET
Geri