MEBWEB cevaplarsanız sevinirim

Kodla Büyü

untimely

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar MEBWEB 31 aralığa kadar son diyor birde yönetici olarak atadığımız kişinin belli bir süresi var 80 gün gibi. bu yeni oluşturduğumuz siteyi sürekli güncelleme olanağına sahip olacakmıyız ? sistemin yönetici paneli hep açık olacakmı 31 aralıktan sonra ? ( konu daha önce tartışıldı ise özür diliyorum ) ilginiz için teşekkür ederim şimdiden.

Tabi açık kalacak. Belirlediğiniz şifrenin geçerlilik süresi 90 gün olacak bu süre bitince yeni şifre belirlemenizi isteyecek.

peki hocam sistem sürekli açık kalacakta neden 31 aralığa kadar son diyorlar ? cevabınız içinde teşekkür ederim

mebden yayın yapan eski okul siteleri 31 aralığa kadar açık kalacak ondan sonra kapanacak. yeni sisteme geçmeyenleri diyor yani

Okul adını değiştirme modülünü kaldıracaklar. Eski site kodlarıyla olan siteleri sunucudan temizleyecekler. Birde herkes biran önce alışsınlar diye.
Yeni site açma 31 aralığa kadar aktif, şu modül yani.
https://okulwebyonetim.meb.gov.tr/mebpa ... _kayit.php

Bu sürenin sonunda muhtemelen sunucuda klasör oluşturma izinlerini kapatırlar bunlar güvenlik riski oluşturmakta.

Siteyi yayına alma en geç 31 aralık, güncelleme sürekli olacak.

b,rde şöyle bir sorun var. benim okulun adını siteyi oluştururken sisteme (...yibo@meb.k12.tr) diye kaydettim o şekilde güncellemeler yaptım. daha sonra okul adı değişip "ybo" olduğu için sistemden alan adını (...ybo@meb.k12.tr) olarak değiştirdim . fakat google aramalarında hala okul adı (...yibo@meb.k12.tr) olarak gözüküyor ve haliyle tıklandığındada site açılmıyor. bu sorun nasıl düzeltilebilir. benim için çok önemli teşekkür ediyorum.

untimely' Alıntı:
b,rde şöyle bir sorun var. benim okulun adını siteyi oluştururken sisteme (...yibo@meb.k12.tr) diye kaydettim o şekilde güncellemeler yaptım. daha sonra okul adı değişip "ybo" olduğu için sistemden alan adını (...ybo@meb.k12.tr) olarak değiştirdim . fakat google aramalarında hala okul adı (...yibo@meb.k12.tr) olarak gözüküyor ve haliyle tıklandığındada site açılmıyor. bu sorun nasıl düzeltilebilir. benim için çok önemli teşekkür ediyorum.
Bunun için artık yapabileceğin bir şey yok ama istersen
https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr

adresinden site adresini değiştir. Tabi öncesinde site yöneticisi sen görünüyor ve doğrulamışsan. Yeni sitenin google de çıkması içinde bekleyeceksin 31 Aralıktan sonra okul adresleri bakanlığın sitesinde görünecek daha sonra google botları bakanlığın sitesinin indexlemeye geldiğinde okul sitelerini de indexleyecek.

teşekkür ediyorum "hasari" bilgilendirmelerin için. son bir soru daha sormak istiyorum ben siteye kendi adıma bir yönetici olarak kullanıcı ekledim işeleri buradan hallediyorum ama, birde okulun kurum mail adresi ile yönetici ekledim şifreyide mail adresine göderdi diyor ama ne mail adresinde şifre var nede benim kurum mail adresine belirlediğim şifre ile giriyor. sistemede 3 defa yanlış şifre girince sistem seni 1 gün uzaklaştırıyor , birde uyarı olarak ftp şifrenizi girin diyor. yani eski ftp şifremi mi girmem gerekiyor şifre olarak ? ben bu olayı anlamadım. çok sağol

untimely' Alıntı:
teşekkür ediyorum "hasari" bilgilendirmelerin için. son bir soru daha sormak istiyorum ben siteye kendi adıma bir yönetici olarak kullanıcı ekledim işeleri buradan hallediyorum ama, birde okulun kurum mail adresi ile yönetici ekledim şifreyide mail adresine göderdi diyor ama ne mail adresinde şifre var nede benim kurum mail adresine belirlediğim şifre ile giriyor. sistemede 3 defa yanlış şifre girince sistem seni 1 gün uzaklaştırıyor , birde uyarı olarak ftp şifrenizi girin diyor. yani eski ftp şifremi mi girmem gerekiyor şifre olarak ? ben bu olayı anlamadım. çok sağol
15 dk diye biliyorum.

untimely' Alıntı:
FTP şifresini yeni alan adı alırken random belirliyor ve sana bunu gösteriyordu kayıt altına almış olman gerekiyordu. Eğer email gelmiyorsa gelen kutusu dolmuş olabilir yada email adresi yanlış girmişsindir.

mail adresi doğru ben zaten kurum mail ne girebiliyorum . sadece aynı kurum maili ile oluşturduğum kullanıcı adı ve belirlediğim şifre ile sisteme girmiyor... her neyse bide şunu soruyum gece gece zaten yeterince yorum hakkını helal et çok sağol. sadece kendi adıma oluşturduğum yönetici şifresi ile birlikte birde başka bi öğretmen arkadaşın adına oluşturduğum yönetici şifresi ve adı olsa bi sorun olur mu ??? yani okul adına bir şey oluşturmasam ?

BBNET
Geri