Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yeni düzenlemeler yaptı...
http://haber.mynet.com/foto-analiz/iste ... r-790671-1
http://haber.mynet.com/foto-analiz/iste ... r-790671-1
memo-x' Alıntı:Kaynak:memurlar.net
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama:
22- Zümre öğretmenler kurulu öğrenim süreçleri ve sınavlarla ilgili alınacak kararlarda belirleyici hale getirilmiş olup; sınavların ortak, derslerin blok olarak yapılmasına ilişkin süreç zümre öğretmenler kurulunun önerisine, öğretmenler kurulunun kararına ve okul müdürünün onayına bağlanmıştır.
mkrkls' Alıntı:memo-x' Alıntı:Kaynak:memurlar.net
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama:
22- Zümre öğretmenler kurulu öğrenim süreçleri ve sınavlarla ilgili alınacak kararlarda belirleyici hale getirilmiş olup; sınavların ortak, derslerin blok olarak yapılmasına ilişkin süreç zümre öğretmenler kurulunun önerisine, öğretmenler kurulunun kararına ve okul müdürünün onayına bağlanmıştır.
tek öğretmen zümre yapacak mı?
Özürsüz devamsızlığın 10 güne indirilmesi güzel. Kafasına esip okula gelmeyen, okulda olduğu halde derse girmeyen öğrenciler baştan yolunu çizmiş olur. Çocuğunun devamsızlığı konusunda defalarca arandığı, mesaj gönderildiği halde okula uğramayan velilere de iyi olur. Önceden doktorlar geriye dönük rapor yazabiliyordu, şu anki uygulamayı tam bilmiyorum. Öğrenci dışarıda serserilik yapıp okula gelmiyor, veli de para karşılığı sağlık kurumundan ya da bir tanıdığı doktordan o gün için rapor aldığında idare mazereti kabul etmek zorunda kalıyordu.6- Ortaöğretim kurumlarına devam zorunluluğu getirilerek, özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırılmıştır. Velinin yazılı beyanı özür belgesi kapsamında değerlendirilerek devamsızlıkta velinin takip ve sorumluluğunun önemi artırılmıştır.
12- Başarı puanı 45 den 50 puana yükseltilmiş, öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesine yönelik puanlar yeniden belirlenmiştir. Buna göre iki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olan öğrencilerin başarılı sayılmasına dair hükümlere yer verilmiş, okul türlerine göre ortalama ile sınıf geçilmesine ilişkin farklılık kaldırılarak bütün okul türleri açısından yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrencilerin başarılı sayılmalarına ve sınıf geçmelerine imkân verilmiştir.
14- Ortaöğretim sisteminde sınav sayısı ve çeşidi azaltılarak ortalama yükseltme sınavları kaldırılmış, komisyon marifetiyle yapılan sorumluluk sınavları ise ilgili dersin öğretmeni tarafından yılda iki kez (kasım-nisan) yapılacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.
17- Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, sınıf bazında başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar ile alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten başarısız olanların sorumlu olarak sınıf geçmelerine imkân verilerek, sınıf tekrarının azaltılması, başarının artırılması hedeflenmiştir.
Henüz kahvaltı yapmadım diye okuduğumu yanlış anlamadıysam devamsızlık kağıt üstünde 10 güne indirildi ama uygulamada tam tersine 45 güne çıktı. Çünkü yazının devamında özürlü devamsızlık 45 gün diyor ve veli izni'de özür kapsamında sayılır. Dolayısıyla canı sıkılan bir öğrenciye velisi istediği zaman gelip okula dilekçe vererek 1 hafta kafa izni alabiliyor bu yazıya göre ve toplam 45 güne kadar.fahrican' Alıntı:Özürsüz devamsızlığın 10 güne indirilmesi güzel. Kafasına esip okula gelmeyen, okulda olduğu halde derse girmeyen öğrenciler baştan yolunu çizmiş olur. Çocuğunun devamsızlığı konusunda defalarca arandığı, mesaj gönderildiği halde okula uğramayan velilere de iyi olur. Önceden doktorlar geriye dönük rapor yazabiliyordu, şu anki uygulamayı tam bilmiyorum. Öğrenci dışarıda serserilik yapıp okula gelmiyor, veli de para karşılığı sağlık kurumundan ya da bir tanıdığı doktordan o gün için rapor aldığında idare mazereti kabul etmek zorunda kalıyordu.6- Ortaöğretim kurumlarına devam zorunluluğu getirilerek, özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırılmıştır. Velinin yazılı beyanı özür belgesi kapsamında değerlendirilerek devamsızlıkta velinin takip ve sorumluluğunun önemi artırılmıştır.
Şimdilik düşünememişler. Eylülde o durumdaki öğrencilere özel sınav açarlar.bas_kan' Alıntı:Sanki mezun olabilecek öğrenciler unutulmuş bu yönetmelikte.. son sınıfta olan 1-2 yada 3 zayıfı olan öğrenciler için bir ek sınav yada tek ders sınavı gibi birşey konulmamış bu durumda öğrenci kasımdaki sınavlarda mezun olsa bile üniversitelere gidemeyecek...
..amip33' Alıntı:Oh be sonunda çözdüler en büyük sorunu... Lisede evlenenler atılmayacak, açıktan devam edecek..
Arkadaş ironi yapmış gibime geldi ama yeterince açık olmamış demek ki.BaRBaRYaN' Alıntı:..amip33' Alıntı:Oh be sonunda çözdüler en büyük sorunu... Lisede evlenenler atılmayacak, açıktan devam edecek..
yani size göre en büyük sorun bu öyle mi :!:
- liseye gelipte adını yazamamak sorun değil
- 2+2 = 5 demek sorun değil
- devam devamsızlık sorun değil
- geçme notu sorun değil
ama daha REŞİT bile kabul edilmeyen bir bireyin evlenememesi sorun !!!
o yaşta bir gencin kendi isteği ile evlenme oranı %5 i bile bulmaz bence. geri kalan %95 akraba evliliği, aile baskısı, töre vb.. nedenlerle İSTEK DIŞI EVLİLİKLER ve siz bunu destekliyorsunuz öyle mi :alkis: