Mebbis ve e-Okul Arayüzleri Değişiyor...

Kodla Büyü

caylakcekirge

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye

Ekli dosyalar

• k_17144240_tarayici.jpg
    k_17144240_tarayici.jpg
    69.4 KB · Görüntüleme: 2,104
Tasarım önemli değil.Her tarayıcıda düzgün görüntülensin ve düşük seviyeli kullanıcalarda düşünülerek hazırlansın yeter. Vatandaş çözemiyor, yok uyumluluk görünümü yok java güvenliği derken çok yordular beni bu sene sonunda :?

En önemli konu android, linux üzerindede giriş yaparak işlemlerin yapılabilmesi. Geç kalınmış bir çalışma, özgür yazılım okullarda gelişebilecektir. öğretmenler odasına linux kumak zorunluluk oldu. :) Umarım yapıyoruz derken hepten karıştırıp bırakmazlar.

Arayüz önemli ama daha önemli olan
her sistemde ve tarayıcıda sorunsuz çalışması.
Mobil desteğin gelmesi önemli.

E-okul da dışarı veri aktarmaya bir standart gelirse iyi olur.
XML desteği gelse tadından yenmez..

Bu muhteremler e-okula giren her bilgisayara uyumluluk modu ayarını yaptırdıktan sonra, arayüzü değiştirseler ne olur, değiştirmeseler ne olur...

Şimdi bir de uyumluluk modu ayarını kaldırmakla mı uğraşacağız?

Muhtelemen tüm tarayıcılarla uyumlu olacak. Biraz da AJAX yapısı vs. ekleseler güzel olur.

Korsan yazılıma karşıyım ve linux kullanıyorum. Sırf MEB siteleri için linux üzerine sanal makine ve windows kurmak zorunda kaldım.

Umarım geliştirmeleri yaparken öğretmenlere ve idarecilere danışmışlardır. Yoksa kafalarına göre yaptım oldu olursa bir işe yaramaz.

ahmetfx' Alıntı:
Umarım geliştirmeleri yaparken öğretmenlere ve idarecilere danışmışlardır. Yoksa kafalarına göre yaptım oldu olursa bir işe yaramaz.

mesela okul bannerlarındaki kırmızıyı hiç benimsememiştim.
tamam bayrak rengi, içimizi bir heyacan katıyor ama bu kadar da kırmızı fazla. bir defa ondan vazgeçsinler.

Tasarım önemli değil.Her tarayıcıda düzgün görüntülensin ve düşük seviyeli kullanıcılarda düşünülerek hazırlansın yeter.

+1

Nelerin yapılacağı ile ilgili olarak;
Alıntı:
Projelere ait web sitelerinin modern
tasarımlara sahip, her tarayıcıda sorunsuz
çalışan, mobil tarayıcı ve uygulamaları
destekleyen bir yapıya getirilmesi
hedeflenmektedir. Yenilikçi tasarımlar ile daha
iyi kullanıcı deneyimi sunmak, Bakanlığımız
Kurumsal Kimliğini ön plana çıkarmak, modern
grafik tasarıma sahip, son derece hızlı ve
kullanıcı dostu web arayüzlerinin tasarlanması
amaçlanmaktadır.
http://bidb.meb.gov.tr/www/mebbis-ve-e- ... /icerik/44

son durum nedir? okul sitelerinde yenilenme olacak mı.?
yenisi gelecekse eski içerik ile uğraşmayalım.

BBNET
Geri