MEB Yeni BT Lab Projeleri Tip1-2-3

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulunda yeni sıfır BT lab kurulacak olan kimler var. Tip 1 -2-3 ?
Bildiğim kadarıyla
Tip 1 varolan sınıfı yenileme
Tip 2 sıfırdan BT lab kurulumu
Tip 3 yenilikçi sınıf
Bizim okul tip2 de kesife geldiler kanallar döşenecek başka bir gelişme yok.

T3 kanal döşenmiş ama içinde ne olacak ne zaman olacak bilmiyorum. İdare birşey demedi. Sormadım da.

bizde Tip 3 yenilikçi sınıf olacakmış sanırım. detay bilgi var mı nedir ne değildir?

Bize yazın başında ölçüm yapıldı, altyapı döşeme malzemeleri geldi eylül seminer haftasında, 1 haftaya döşemek için gelirler dediler ama ses seda yok.

lafa gelince eğitimde fırsat eşitliği deniyor, kimi okulda bt öğretmeni yok, kimi okulda bt dersi yok, kimi okulda laboratuvar yok, kimi okullar tam donanımlı, bla bla bla ...

Bu tip 1-2-3 hakkında proje içerikleri hakkında genel bilgisi olan ve bilgilendirme yapabilecek zümremiz varsa bir bilgilendirme yazısı paylaşsa , ne olacak ne gelecek bir bilgi sahibi olsak en azından.

Bu tip 1-2-3 hakkında proje içerikleri hakkında genel bilgisi olan ve bilgilendirme yapabilecek zümremiz varsa bir bilgilendirme yazısı paylaşsa , ne olacak ne gelecek bir bilgi sahibi olsak en azından.
İlk gönderide @kgunduz hocam aslında özetlemiş. Bilişim Teknolojileri Sınıflarına el atılıyor 1 ve 2'inci tiplerde. Üçüncü ise sanırım şu: https://fclturkiye.eba.gov.tr/

Tip1: altyapısı sağlam olup bilgisayarları eskimiş olan kurulum.sadece bilgisayarlar yenilenecek.
Tip2: altyapı+masa sandalye+bilgisayarların sıfırdan kurulumu olacak.
Tip3: yenilikçi sınıf kurulumu

pcler kaç gün kutuda bekledi bizimkiler kutuda duruyor labda
Ben geldiği tarihi bilmiyorum. Pazartesi günüydü müdür yardımcısı 27 bilgisayar geldi geçen hafta dedi. Nereye sığacak o kadar bilgisayar yenilikçi sınıfa dedim. 19 tanesi senin labaratuvara kurulacakmış dedi. O hafta içinde çarşamba günü kurdular. Karneden 2 hafta önce gelmiş makineler, karne haftasından önceki hafta da kuruldu.

Tip1 kurulumu yapılacak dendi bizede ama ne gelen var ne giden.
Bu tip1-2-3’ün il bazlı belirli bir dağıtım ve kurulum planlaması yok mu arkadaşlar?

Bu Bt sınıfları için başvuru yapmaya gerek var mı arkadaşlar kriterleri nedir nasıl başvuruluyor benim pek bilgimde yok açıklarsanız sevinirim

Bu Bt sınıfları için başvuru yapmaya gerek var mı arkadaşlar kriterleri nedir nasıl başvuruluyor benim pek bilgimde yok açıklarsanız sevinirim
Hocam ağustos ayında bir bilişim öğretmeni arkadaşım, meb bilişim sınıflarını yeniliyor senin sınıfın yoksa veya eskiyse başvur dedi.
İlçe btr görevli öğretmenimize söyledim ve başvurdular, hemen keşfe geldiler ve peşinden tesisat yapıldı. Sonrasında masalar ve sandalyeler geldi. En sonda tatilde ise bilgisayarlar gelmiş, ben görmedim. Bütün sınıfı onlar kurup teslim edecekler.

Bilgisayarlar pardus yüklüymüş ancak ben C# gösterdiğimden Windows yüklemeyi planlıyorum.

Bize de kuruldu. (İzmir) Henüz mal kabul yapılmadı ancak pcleri açıp yerleştirdiler, pardus kurdular.
3d yazıcı gelecek mi gelecekse ne zaman bilgisi olan var mı

Konya şubat ayı içerisinde tip2 lablar için (resen) eğitim verecek. Muhtemelen diğer illerde de benzer bir süreç olacaktır.

Konya şubat ayı içerisinde tip2 lablar için (resen) eğitim verecek. Muhtemelen diğer illerde de benzer bir süreç olacaktır.
Bütün illerde tip 2 ve tip 3 yenilikçi sınıf kurulumu yapılan okulların öğretmenlerine 25 saatlik Yenilikçi öğrenme ortamlarında aktif öğrenme eğitimi verilecek. Çorum'da Mart ayına kadar 3 okulda kurs vereceğiz.

BBNET
Geri