Meb Kit Yarışması

Kodla Büyü

canaş

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar meb kit yarışması başladı biliyorusunuz. Baktım bu konuda farklı bir başlık yoktu. Soru ve sorunlarımızı buradan paylaşalım istedim.
Simülasyon ekranında ki robota baktığımda ultrasonic mesafe sensörü 3 tane bağlı fakat üçündede trig ve echo aynı pinden beslenmiş. Burda bir tuhaflık yok mu? Bunun kodu nasıl yazılacak üç sensörde aynı anda veri okursa sağ sol engel durumu nasıl tespit edilecek?

en büyük sorun aynı kod bloğunu aynı okulda farklı takımlara uygulayıp olayı başka boyuta çekmek.

şekil a daki gibi.

Ekli dosyalar

• 33.webp
    33.webp
    42.2 KB · Görüntüleme: 163
Verilen kitler dersimizin planında yok, kulüp açalım diyince izin yok, ama kit gelen okullara katılım zorunlu. Tamam kit verdiniz güzel ama nerde nasıl göstereceğiz bu kitleri biz öğrencilere?

Error: 'null' does not name a type ( line 1 )

Ne yazarsam yazayım bu hatayı veriyor, sizde de böyle mi arkadaşlar? Site kaynaklı mı bu sorun?

Bu yarışmanın mantığını biri anlatabilirse çok sevinirim.Kodlar hata vermiyor ama robot da ilerlemiyor.Cevaplar sisteme nasıl gönderiliyor?
İlerleyen arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

arkadaşlar bizde heveslendik takım kurduk..oturduk başına yapalım diye ama blok tabanlı olmayınca kalakaldı çocuklar.
Ortaokul kategorisinde python kodlama dilini anlatmıyoruz ki nasıl yapsın çocuklar.. Yapanlar nasıl yapıyor şaşırdım. Amaç öğretmenleri yarıştırmak mı acaba.

arkadaşlar bizde heveslendik takım kurduk..oturduk başına yapalım diye ama blok tabanlı olmayınca kalakaldı çocuklar.
Ortaokul kategorisinde python kodlama dilini anlatmıyoruz ki nasıl yapsın çocuklar.. Yapanlar nasıl yapıyor şaşırdım. Amaç öğretmenleri yarıştırmak mı acaba.
Her yarışmada olduğu gibi amaç öğretmenleri yarıştırmak hocam. İlk-orta okul kademelerinde bu yarışmaların yapılması çok saçma geliyor bana.

Salaklık bizde ders yoksa (hele hele blok kodlama olmadan bir yarışma için) niye katılıyoruz. Seneye aynısı olsun ben başvurmam bile, Dijital Sanatlar dersimde kodlama işlesem o da suç.

hocam zaten yarışma detaylarında doğru düzün açıklama yazmıyordu..Bende blok tabanlı olomayacağını bilseydim kesinlikle katılmazdım

Yarışma sadece öğrencilere açılmıyor mu? Öğrenci yerine siz mi yapıyorsunuz? MEB'e yazın öğretmenler arası yarışma da düzenlesin. Sonra niye ders yok, kadro yok. Katılma yarışma, sorsunlar bir hele niye katılmadın? İngilizce öğretemedikçe Çoydem sayısı artıyor.

ilksms
Geri