MEB Kit kullanimi

Kodla Büyü

emrahsahan

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuza MEB Kit geldi. Şimdi bunun uzerine Arduino Unoyu taktım
Basit bir kırmızı LED yakacağım. İde de kodu yazdım. Yükledim ama çalışmıyor. Bu MEB Kit için Arduino ide de ekstra tanıtım falan yapacak miyiz? Pardusta yazdım. Kodu Arduino unoya yukluyor

arduino uno ile mebkit bağlatısını yaptınız mı ?3v 5v bağlantıları

Abi direk Arduino ide den kod yüklenmiyor mu?
Yüklenir hocam, MEBKİT denilen şey sadece ledleri, sensörleri bir arada tutup, arduino ile bağlantıyı kolaylaştıran bir devre kartı. Kart üzerindeki düğmelerin, ledlerin çalışabilmesi için kutudan çıkan Güç kartını arduino ve kart üzerindeki yere takmanız lazım.
bu kanalda güzel uygulamalar var.
Bunu izleyin

Basit bir kırmızı LED yakacağım. İde de kodu yazdım. Yükledim ama çalışmıyor. Bu MEB Kit için Arduino ide de ekstra tanıtım falan yapacak miyiz? Pardusta yazdım. Kodu Arduino unoya yukluyor
Bu videoyu inceleyin hocam. Ayrıca videonun ait olduğu kanalda güzel örnekler de var.

hocam o renkli ledlerin portları var onlara takın. birde boarda güç vermeyi unutmayın on-off anahtarı var

hocam o renkli ledlerin portları var onlara takın. birde boarda güç vermeyi unutmayın on-off anahtarı var
Hocam on açık ta bu board için ayrı bir güç girişi mi var? Herhalde bir jumper kablo ile çalışmaz bu :) Arduiono üzerinden karttaki kırmızı LED girişine jumper bağladım. Bu kadar. Sanki guc bağlanacak buna.

Hocam on açık ta bu board için ayrı bir güç girişi mi var? Herhalde bir jumper kablo ile çalışmaz bu :) Arduiono üzerinden karttaki kırmızı LED girişine jumper bağladım. Bu kadar. Sanki guc bağlanacak buna.
Hocam Eğer board on-off ışığı yanmıyorsa, Arduino ve Board arasındaki kırmızı headerlar arasına 3pin - 3pin (3v -5v-Gnd) MEB-KİT GÜÇ KARTI denilen adaptör ile köprü bağlantısı yapmanız lazım. Belkide o sebeple güç alamıyorsunuzdur. Sonra Led Pinleri başlıklı beyaz header larda ilk Kırmızı lede karşılık gelen led pininden arduino nun istediğiniz pinine jumper kablo ile bağlayıp yazılımı yükleyin.

Son düzenleme:
ilksms
Geri