MEB ; Kampüs Sistemine Geçiyor.

Kodla Büyü

aslan0706

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,207
Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 sistemine geçilmesiyle tüm okulları bir araya toplamayı hedefliyor. İlköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmasından sonra 2013 ten itibaren bu okulların belirli kampus alanlarında birleştirilmesi düşünülüyor. Birbirine en yakın olan ilköğretim okullarını ve ortaokulları tek bir alan içerisinde toplamayı düşünen bakanlık, inşaat çalışmaları için en kısa sürede düğmeye basacak !

Yakın dönem içerisinde ev almayı düşünen, konut sahibi olmayı düşünen insanların ev almadan önce özellikle kampüs alanlarının belirlenmesini beklemesi ve o bölgelere yönelmesi mantıklı bir adım olacaktır. Kampüs alanı kurulacak bölgeler, okulların yerleşimi tamamlandıktan sonra değerine değer katacak ve bölgedeki konutların değeri her yıl bir kat daha artacaktır.
Kampüs alanları belli olana kadar ev alacakların sabretmesi ve o mevkiide bir ev sahibi olmaları kendileri açısından oldukça karlı olacaktır.

Geleceğe göre şekillenecek
Kampüsler, 10-20-50 yıl sonra gereken eğitim öğretim tesislerinin ihtiyaçlara cevap vermesine yönelik olarak “genişleme ve rezerv alanları” şeklinde tasarlanacak. Fizik-kimya-biyoloji, dil laboratuarı, tenis kortları, bilardo salonu, masa tenisi, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, minder sporları, buz ve paten pisti gibi kapalı ve açık spor tesislerinin yer alacağı kampüslerde rasat ve gözlem evi gibi eğitim öğretime destek sağlayan tesisler de yapılacak. Kendi enerjisini üreten bir sistemle kurulacak olan kampüslerde, sürdürebilir enerji verimliği için yağmur ve kullanım suyunun geri kazanımını sağlayan gri su sistemleri bulanacak. Kampüslerde yeşil çatı sistemleri, güneş enerjisinden sıcak su üretimi, ısı pompaları ile enerji üretimi gibi tasarrufa yönelik sistemler de yerini alacak. Kapalı otopark sisteminin de yapılacağı kampüslerde kurulan sistemler sayesinde minimum hava kirliliği göz önünde bulundurulacak.

http://www.kamugundem.com/ozel-habe...b-okul-kampus-alanlari-belirlenecek-h764.html
 
Geri
Üst