meb.k12.tr sitelerin güvenlik açıkları

Kodla Büyü

gülenelma

Site Gezgini
http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=324204

Mehabalar, haberde güvenlik açığı olan okul sitelerinden ahlaksız site linkleri verilmesinden bahsediyor. MEB haberlerde buna cevap vermiş. Güvenlik açıklarını en aza nasıl indirgeyebiliriz? Ayrıca HTML de güvenlik açığı daha mı azdır? Bilen arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir misiniz?

eğer ftp alanının yönetim paneli varsa buradan klasörlerin yazma izinini kaldırın.Şifreyi tahmin edilemeyecek şekilde değiştirin.ayrıca şifre talebinin yapıldığı ilsis sisteminin şifresini de tahmin edilemeyecek bir şifre ile değiştirin.Bu tür saldırıların kurum içinden gelmesi de muhtemeldir.Bu durumda saldırganın bilgisayarlara keylogger yazılımı yükleyerek şifreleri ele geçirmesi kolay olacaktır.Güncel antivirüs yazılımı kullanın,anti keylogger yazılımı kullanın,şifreleri girdiğiniz bilgisayarları sadece yetkili kişilerin kullanmasına izin verin.İyi çalışmalar diliyorum.

hazır sistemlerde joomla vs. gibi sistemlerde kurulumda herhangi bir yanlış bişi yapılmazsa hiç birşey olmaz ayrıca hackerlar eğitim sitelerine saldırıları çok az olur.Eğer hackerın hoşuna gitmeyen bişi yapılmışsa sitede hacker o sitenin peşini bırakmaz.

BBNET
Geri