meb.k12.tr den host-domain alma işlemleri (resimli)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
(Öncelkle google cache teşekkürlerimi sunarım. Site açılıp kapanınca aşağıdaki yararlı olacağını düşündüğüm bilgilerin teknik sebeblerden dolayı silinmesine üzülmüştüm. tekrardan yazdım/kopyaladım. resimler link olarak gözüksede idare edeceksniz artık :)
http://209.85.129.132/search?q=cache:cH ... =firefox-a )

Okul adına bedava host almak için yapmamız gereken işlemler:

Öncelikle okuladi.meb.k12.tr adres alacaksak, alacağımızın hostun ne gibi özellikleri olduğunu görelim.
mebk12trhizmet_zellikleri.jpg

(simdi alan=100mb, bant 1gb olmdu, resim birazcık eski)

anlayacağınız php, asp yok. 50 mb (100 oldu) da büyük planlarınız yoksa işinizi görür.
1- adres çubuğuna http://www.meb.k12.tr yazdık.
image.jpg

2- "Okul Web siteleri Yönetim paneline" giriyoruz.

Karşımıza çıkan ekran
Pq10gU_r.jpg

İlsis kullanıcı adı dediğimiz şey okulun kodudur. İlsis şifresini giriyorsunuz. Şifreniz "Türkçe karekterler" ç,İ, ı, ğ,ö,ü iç içeriyorsa bu karaekterleri içermeyen bir şifreyle İLSİ den değiştirin. sorun yaşayabilrisiniz.

3- İşte Yönetim Paneliniz
03panel.jpg

Menüleri sırası ile anlatayım.

Tanımlar menüsü
image.jpg

Burada okulunuz hakkında bilgileri giriyorsunuz.Kendi adınızı , Kendi e-posta adresinizi ve okul(kendi ev-cep de olabilir) telefon numarasını veriyorsunuz.

Kaydet Smile

Web adresi Tanımı

Burada okulunuza isim (domain daha doğrusu subdomain) seçiorsunuz. Bu seçimde özgür olmakta birlikte okulunuzun adını direk yamaya çalışın. bu adresi sonra değiştirebiliyorsunuz ama arama motorlarında sıkıntı olmaması için en idealini seçin.
http://okuladi.meb.k12.tr
05webadresitan_A_m_A.jpg

Link Yayınlama
Burada tekrar "web adresi tanımı" bölümünde aldığınız adresi buraya yazın. Böylece http://www.meb.gov.tr/baglantilar/okullar/index.asp adresinde sitenizin adresi yayınlanır.
!!! Eğer domain'i MEBden almamışsanız http://www.aaaa.k12.tr veya http://www.aaaa.com gibiyse buraya adresi girerek belittiğim adresde yayınlanmasını sağlarsınız!!!
06linkyay_A_nlama.jpg

Şifre değişikliği (ftp)
Sanırım ilk şifreniz İLSİS şifrenidir. Bunu başka şifreyle değiştirebildiğiniz yer.
07_ifrede_A_i_ikli_A_i.jpg

Ftp Şifremi Unuttum
Bu linki tıkladığınız anda "Tanımlamalar" bölümünde verdiğiniz e-posta adresinize şifreniz 1-2 dakika içinde yollanır. Sizi pop-up menü ile uyarark belirtir.
Bir ekran falan gelmesini beklemeyin.

Siteyi yaptım ee sonra ...FTP den dosya gönderme
Ftp sifresini ve kullanıcı adını kullanarak hazırlamış olduğunuz web sayfalarını artık yayınlayabilirsiniz.

Ftpde dosya atma işleminde özel programalr kullanabilirsiniz, cuteftp ve veya filezilla. Ben filezillayı tavsiye ederim.
Ama özel program olmadan atacağım diyorsanız

1.önce herhangi bir klasör açın. İnternet explorer de olabilir.
Sonra adres çubuğuna ftp.meb.k12.tr yazın.
image.jpg

sonra dosya menüsünden "farklı oturum aç"
image.jpg

kullanıcı adınız ilsis şifresi olacak, parolayıda yukarıda anlattığm yerden almıştık zaten Confused
image.jpg

Oturum aç dedikten sonra
karşımıza normal klasör gibi bir ekran çıkar. İnternet sitemiz işte burası.

Yaptığınız siteyi buraya kopyalayın,
a-Sıfırdan yapmışsanız içindekileri silin ve yaptığınız çalışmalrı klasörden klasöre dosya kopyalar gibi kopyalayın
b- düzenleme yapıyorsanaız sadece deiştirdiğiniz dosyayı kopyalayın.
image.jpg

Benden bu kadar....

hocam teşekkürler ellerinize sağlık, ancak disk kotası 50 mb değil, artık 100 mb oldu, bant genişliğide 1 gb te çıkarıldı. asp ve php hala yok, inşallah yakında bu özelliğide eklerler...

Çok güzel anlatım gerçekten.Teşekkürler.Ama php, asp vb. kod kullanılamaması saçma yaa.HEm bunun kullanılması konusunda zorluyorşar.Hem adamakıllı iş yapmamızı engelliyorlar.Bari alanı geniş tutsalar.50 mb ne işe yarar ki

@lulu@' Alıntı:
Çok güzel anlatım gerçekten.Teşekkürler.Ama php, asp vb. kod kullanılamaması saçma yaa.HEm bunun kullanılması konusunda zorluyorşar.Hem adamakıllı iş yapmamızı engelliyorlar.Bari alanı geniş tutsalar.50 mb ne işe yarar ki
düzeltem= alan 100mb, bant =1gb
Yazacaklarım işin espiri,..
100mb neyinize yetmiyor? php , asp kullanıp sitenizde güvenlik açığı çıkaracaksınız, şuç MEB'e kalacak. Hem bir okulun nesi 100mb eder? BT öğretmeni eliyle kod yazsın güncellesin dedik, bir de Adobe CS3 gönderdik, CS4 lerde yolda.
Hem idareciler ne anlar ki yönetim paneliydi vs.. siteyi güncellesinler vs.. Çok istiyorsanız alın parayla, parayı nerden bulduğunuzun ehemniyeti yok, kurun asp, php.. Birde utanmasanız forum köşesi isteyeceksiniz..!

Okulların kendi adlarına site açması zorunlu. Okullar paramız yok, host domain alamıyoruz dedikleri için (sanırım), MEB de okullara bütçe vermeyince, host domain işini kendisi yapmak zorunda kaldı. Maliyeti en aza indirmek ve sorumluluğu en aza indirmek için sadece html destekli verdi. Sorun olursa -size host domain bedava sağladık- diyecekler.

Şaka bir yana 100 mb, idareniz ve veliler çok şey istemezlerse kötü sayılmaz.. asp, php olmaması artık BT öğretmenlerinin sorunu.

Sinir bozucu biliyorum, güncelleme yapacakken, özellikle acilse, not defterini kullanıyorum. Ama asp, php desteği olsa da, yetki verdiğiniz bir idareci biz olmadan güncelleme yapsa fena olmazdı...

selam hocam...
ben bir meb.k12.tr okul sitesinin sayfasını yapıcam
fakat scriptde açık varmış o yüzden bu dediklerini yapamıcam
bana sağlam bir meb okul scripti atarmısınız acaba
acil lazım
şimdiden çok tşkler

:?: arkadaşlar ben bugün müdür yardımcımdan okulun ftp kullanıcı adını ve şifresini aldım. o kalsördeki bütüneski dosyaları sildim. yerine Yapım aşamasında olduğunu gösteren basit bir index sayfası hazırladım, kopyaladım ancak "This webpage is not available." "internet exploere web sayfasını görüntüleyemiyor" mesajı çıktı. hata nerden kaynaklanıyor olabilir. :!:

Merhaba arkadaşlar,

Anlatım açıklayıcı olmuş. Emeğinize sağlık.

Ben de kaç zamandır girmeye çalışıyorum, okulun ilsis şifresini falan girdiğim kısımdan sonra açılmıyor. Boş bir sayfa açılıyor.Yenile falan da olmuyor. Okulda müdür beyle de denedik, olmadı. Sitede mi bir sorun var acaba! Açamadğım içinokul sitesini de yayınlayamıyorum.

İyi forumlar....

Arkadaşlar hala giremiyorum, var mı bilgisi olan? Neden açılmıyor meb.k12.tr. Giriş yapıyorum, sonra boş bir sayfa açılıyor

web sitesi dosyaları upload ettikten sonra siteyi görüntüleyemiyorum :(( klasörü mü kopyalamalıyım yoksa direkt html dosylarını mı atıcam?

BBNET
Geri