meb.k12 sitesi güncelleme

Kodla Büyü

s-kilic44

Üye
merhaba arkadaşlar ben oklun web sitesini güncelleyeceğim ama daha önce mebin siteleriyle hiç uğraşmadım yeni öğretmenim guncellemeyi nasıl yapacağım

ftp.meb.k12 ye gireceksiniz filezilla vb bir proglamla girsenizde olur kullanıcı adına okulun kodunu yazacaksınız. birde ftp şifresi var onu gireceksiniz. Eğer ftp şifresi yoksa www.meb.k12 adresine yine okulun kodu ve mebbis şifresiyle girip oradan ftp şifresine ulaşabilirsiniz.

hocam filezilla diye bi program var, kullanımı çok basit, işinize çok yarayacaktır.. öncelikle onu indirip kurmalısınız..ftp adresi, kullanıcı adı ve şifreyi de idareden isteyin, onlarda vardır mutlaka.. dosyalarınızı dreamweaver ya da benzeri programları kullanarak değiştirin, daha sonra filezilla yardımıyla içerde bulunan eski dosyaları silip, kendi düzenlediklerinizi oraya atın..en azından ben bu şekilde yapıyorum..takıldığınız yerler olursa yardımcı olurum..

tesekürler hocam:)sitenin webde yüklü hali ftp var yani başka bi yerden ulaşmayacagım değilmi .ftpden ulaşıpn değiştirip eski halini silip geri yükleyecegim yani

son 2 haftadır meb.k12 sunucularına bağlanamıyorum, "Could not retrieve directory listing" hatası veriyor. Kimsenin başına geldi mi bu hata

hocam exprolerdan ftp adresine girdim şifre ve kullanıcı adı nı yazdım index.html ve dosyalar. html görüküyordu girdim ama değişiklik yapamadım filezelladan ftp ye bağlanamadım yardım edebilirmisiniz meb de yeniyim nasıl olacak bilmiyorum:(

s-kilic44' Alıntı:
hocam exprolerdan ftp adresine girdim şifre ve kullanıcı adı nı yazdım index.html ve dosyalar. html görüküyordu girdim ama değişiklik yapamadım filezelladan ftp ye bağlanamadım yardım edebilirmisiniz meb de yeniyim nasıl olacak bilmiyorum:(

hocam filezilla ile girecekseniz sunucu alanına ftp.meb.k12.tr yazacaksınız. kullanıcı adı:okul kodu, şifre ise www.meb.k12.tr den giriş yapıp ftp şifrenize bakabilirsniz. girdikten sonra yaptığınız site dosyalarını atarsınız bu kadar.

filezelladan dediklerinizin aynısını yaptım ve giremedim:(haftaya bi daha deneyecegim girdigimi vrasayalım ben sitede sadece güncelleme yapacagım güncelleme yapacagım dosyalar filizelladan görüntüleniyorrmu biraz daha detaylı anlatırsanız

s-kilic44' Alıntı:
filezelladan dediklerinizin aynısını yaptım ve giremedim:(haftaya bi daha deneyecegim girdigimi vrasayalım ben sitede sadece güncelleme yapacagım güncelleme yapacagım dosyalar filizelladan görüntüleniyorrmu biraz daha detaylı anlatırsanız

Malesef hocam filezilla ile sadece dosyaları görürsünüz değişiklil yapacağınız sayfaları bilgisayarınıza indirip dw ile güncellemesini yapıp tekrar alana atmalısınız.

Birde ftp alanına bağlantı sorunu yaşayanlar için şöyle bir açıklama yapılmış meb.k12.tr de. pek işe yarayacağını düşünmesem de bakın derim
https://okulwebyonetim.meb.gov.tr/pasifftp.jpg

interenet exprolerdan bağlanıp dosyaları nasıl indireceğim bilgisayarıma filezelladan bağlantı sağlayamıyorum sürükleyip bırakınca iniyormu bilgisayarıma

BBNET
Geri