İlk başta biraz yabancı gelse de ben de alıştım gibi. Klon arduinoyu bile tanıdı. Windows kursam ekstradan ch341 sürücüsünü kurmak gerekecekti. Ayrıca kurulumda sürücülerin hemen hemen hepsini tanıması da çok pratik. Sadece internet bağlamadan program kurmayı henüz beceremedim. Örnek olarak Python için IDLE ide'sini sudo-apt-get install idle3 demeden deb paketini bulamadım. Laboratuvarda internet olmayınca her bilgisayara ayrı ayrı hotspot yapmak biraz yordu.Ben şu aşamada windows düşünmüyorum. Diğer makinelere de pardus kuracağım. Alışsın çocuklar. Bende alışayım diyorum.
PyCharm CE kurulu içerisinde diye biliyorum hocam.İlk başta biraz yabancı gelse de ben de alıştım gibi. Klon arduinoyu bile tanıdı. Windows kursam ekstradan ch341 sürücüsünü kurmak gerekecekti. Ayrıca kurulumda sürücülerin hemen hemen hepsini tanıması da çok pratik. Sadece internet bağlamadan program kurmayı henüz beceremedim. Örnek olarak Python için IDLE ide'sini sudo-apt-get install idle3 demeden deb paketini bulamadım. Laboratuvarda internet olmayınca her bilgisayara ayrı ayrı hotspot yapmak biraz yordu.
Evet gördüm. Ancak IDLE başlangıç seviyesi için daha iyi gibi. Ya da ben ona alıştığım için öyle geldi.PyCharm CE kurulu içerisinde diye biliyorum hocam.
Bu imajı bir flasha attım ventoy ile. 2 sene evvel gelen exper makinelere kurayım dedim. Kuruldu ama boot etmiyor. Makine bios ekranına geliyor boot edecek disk yok diye. Başka bilgisayarlara kuran oldu mu?![]()
hp allinonelar için imajı burada hocam
E-ağ ne zaman ve hangi sürümü kullandınız bilmiyor ama şu an 2.9.8 sürümü stabil çalışıyor. Dosya gönderme için Bayram hocam özel bir çalışma yapıyor. Onun dışında ekran paylaşma, ekran kontrollü gayet iyi çalışıyor.Hocalarım, ben lab ilk kurulduğunda pardusla devam etmeyi çok istedim ama e-ağ olayını yapamadım bir türlü. Netsupport üzerinden ekranımı paylaşarak ders anlatıyorum her zaman, pardusta bunu yapabilmemin bir yolu varsa beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Windowsla devam etmek istemiyorum, eğer e-ağ yada benzer bir programla bu işin altından kalkalabilirsem hepsine yeniden pardus imajı yüklemek istiyorum
Onun için ayrı bir çalışma yapıyor Bayram hocam. Testlerini yapıyoruz inşallah. Az kaldı.e ağ bilgisayarlardan dosya alma özelliği gelmeli
Teşekkür ediyorum hocam. Karne haftası dersler hafifleyince tekrar pardus kurup deneyeceğim inşallah.E-ağ ne zaman ve hangi sürümü kullandınız bilmiyor ama şu an 2.9.8 sürümü stabil çalışıyor. Dosya gönderme için Bayram hocam özel bir çalışma yapıyor. Onun dışında ekran paylaşma, ekran kontrollü gayet iyi çalışıyor.
İlk etapta sorunları vardı ama geri dönüşlerle çoğu sorunu çözüldü.
Ben ilk geldiğinde beri pardus kullanıyorum. Kendi bilgisayarıma da kurdum. Aktif kullanıyorum. Tahtalara bile E-ağ ile bağlanıyorum.