Meb FTP'ye index.html dosyası yazma sorunu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mnv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mnv

Aktif Üye
FileZilla ile index.html dosyasını yüklemek istediğimde aşağıdaki işlemler gerçekleşiyor:
Kod:
Durum:	D:\site\Source\index.html karşıya yüklemesi başlıyor
Komut:	CWD /
Yanıt:	250 CWD command successful. "/" is current directory.
Komut:	PWD
Yanıt:	257 "/" is current directory.
Komut:	TYPE A
Yanıt:	200 Type set to A.
Komut:	PASV
Yanıt:	227 Entering Passive Mode (212,175,170,116,62,243)
Komut:	STOR index.html
Yanıt:	550 Cannot STOR. The file can't be opened, access denied.
Hata:	Kritik dosya aktarım hatası

Windows explorer ile de aşağıdaki hatayı alıyorum:

Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Sebep ne olabilir? Şu anda FTP'de yalnızca index.html doyası var, o da 0(sıfır)KB görünüyor.

Ekli dosyalar

• 14.02.png
    14.02.png
    9.7 KB · Görüntüleme: 2,864
bu sorun güncellemerlerde sık sık bende de çıkıyor,bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar deniyorum dosya gönderimini.ama 15 günden beri meb ftp ye attığım hiçbir güncellemeyi yayınlayamadım.ben okulun internet bağlantısındandır diye düşündüm ama 2 haftadır hergün güncellenen sayfaları yeniden yüklüyorum hala düzelme yok, arada mebin server'ından kaynaklı hatalarda olabiliyor.geçer umuduyla bekliyorum,bu seferki fazla uzadı ama

aynı sorun bende de vardı. ne denediysem olmamıştı.
Geçen cuma okula geldim yönetim panelinden yeni ftp şifresi aldık sorun düzeldi :)

Sanki önce aktarılıyor da server tarafından siliniyor gibi bu dosyalar. Az önce şifre değiştirdim sorun yine aynı. index.html ile beraber 9 dosyada bu sorunu yaşıyorum.

Bende şimdi değiştirdim ftp yi tekrar deniyorum ama sorun devam ediyor,öğleden sonra tekrar deniycem

bende de aynı sorun var arkadaşlar. resim galerisi yaptım 4-5 dosyada takılıyor. aktarıyormuş gibi yapıyor ama Kritik Dosya Aktarım Hatası veriyor. 0 mb. görünüyor.
Nasıl çözülecek bu problem :((( Cuma gününden beri uğraşıyorum.
Bi çözüm yok mu acaba??

arkadaşalar sorun yeniden başladı,ayın 14 ünde halletmişlerdi,yok mu ilçe formatöründen felan bir bilgi alabilen?

Aktarım hatası alıyorsanız FTP programınızda edilgen ftp yani passif FTP seçeneği seçili olmalı.

aktarım hatası yok,hata mesajı da yok.
örneğin 2mb lık dosya atıyoruz,atarken sorun yok,fakat ftp yi kapatıp yeniden açtığımda dosya boyutunu "0" olarak gösteriyor.

virüsten kaynaklı bir sorun olduğunu da sanmıyorum, çünkü ayın 15 gibi hiç bişiy yapmadan sorun kendi kendine çözüldü.oysa ayın 15 inden önce ftp şifresini değiştirmeyi,dosyaları virüs taraması yapıp siteyi yeniden yüklemeyi denemiştim ,ama işe yaramamıştı.

arkadaşlar sorun devam ediyor mu hala. ben de aynen devam ediyor.
iwebalbum programıyla album yaptım ama dosyaları bazı dosyaları göndermiyor.kritik dosya aktarım hatası diyor. :( çözüm bulan var mı acaba?

Ekli dosyalar

• hata.JPG
    hata.JPG
    159.4 KB · Görüntüleme: 2,687
Bu sorun sadece bende mi devam ediyor anlamadım. cute ftp de işe yaramıyor. sizde de sorun var mı? kritik dosya aktarım hatası almaya devam ediyorum.
yok mu çözüm önerisi olan :cry:

Bu sorun sadece bende mi devam ediyor anlamadım. cute ftp de işe yaramıyor. sizde de sorun var mı? kritik dosya aktarım hatası almaya devam ediyorum.
yok mu çözüm önerisi olan

sorun bende de hala devam ediyor.
ben dosyaları siteden çektim virüs taraması yaptım tekrar yükledim,vs vs bir çözüm yolu bulamadım

nurrah' Alıntı:
arkadaşlar sorun devam ediyor mu hala. ben de aynen devam ediyor.
iwebalbum programıyla album yaptım ama dosyaları bazı dosyaları göndermiyor.kritik dosya aktarım hatası diyor. :( çözüm bulan var mı acaba?
Hocam aynı sorun bende de var.Özellikle iwebalbüm ile hazırladığım fotoğraflardaki "styl.css"dosyasında oluyor.Onu bir türlü tam atmıyor.Kritik dosya aktarımı diyor. Atarkende bu dosyadan var o kb olduğunu gösteriyor.Şifrede değiştirsem file zilla programınıda değiştirsem bu kalsörü bir türlü atamadım.Bence sorun serverde.Bende başka bir programla hazırladığım fotoları attım.

Hayır nav.xml ile çalışıyorum, menüler bu dosyada, bu dosyayı düzenleyip göndermek istediğim zaman server sapıtıyor, böylece tüm sitenin erişimi gidiyor...

bu sorun nerdeyse 1 haftadır devam ediyor.

farklı ftp programları denedim yine hata.

çözümü olan?

sadace index de değil.kafasına göre takılıyor ya resmi atmıyor,ya pdfyi.dün indexi atmıyodu bugün atıyo ama başka bir html dosyasını atmıyor :?

Dosyanızın 0 kb gözükmesinin 2 sebebi olabilir.

1. Kotanız dolmuştur. Bu nedenle dosyayı oluşturabiliyorsunuz ama kotanız yeterli olmadıüğı için içeriği gönderemiyorsunuz.
2. Dosyanız virüslüdür. Sunucudaki virüs programı siz dosyayı gönderdiğinizde çoktan karantinaya almıştır. Siz sadece dosyanın adını görebiliyorsunuzdur. Sistem 2. aşamada ilk fırsatta dosya adınıda silecektir.

FTP den dosyaları yarım gönderme ve kesilme probleminiz var ise FTP aktarım programınızın ayarlarından pasif ftp kullanma yada aktif ftp kullan seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.,

Bu bilgiler ışığında başka bilgisayardan ve başka bir hattan ftp bağlantısı yapmayı deneyiniz.

Ortamınızın trojan ve virüslü olmadığını ve ftp programınızın doğru ayarda olduğunu varsayarsak hala başarılı bir ftp bağlantısı kuramıyorsanız o zaman sorunun sunucu kaynaklı olabileceği düşünülmelidir. İlgili kişilerle teknik destek formu aracılığıyla irtibat kurunuz. Doğru ayarlarla meb ftp hızı türkiye ortalamasının çok çok üzerindedir. FTP ile ilgili hataların hemen hemen hepsi yerel ortamdan ve ayarlardan kaynaklanmaktadır. Bazı arkadaşlar yapı hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup suçu sunucuya atmaktalar. Bu yaklaşımın sizleri zaman kaybından başka bir sonuca götürmeyeceğini düşünüyorum.

Hocam ben de aynı sorunu yaşamıştım. İşletim sistemlerinden olduğunu zannettim. (Win7 de olmuyo du fakat xp de olmuştu) Güvenlik ve dsl ayarlarından olabilir. İnternet seçenekleri-Gelişmiş-tarama bölümünden pasif ftp kullan seçeneğini kaldırmayı deneyin.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    47.4 KB · Görüntüleme: 966
yok hocam etki etmedi.win 7 win xp 2 sinde de denedim.
pasif ftp kullan seçeneğini denedim.sonuç yok

system neyi savunuyosun bu kadar kişide aynı problem devam ediyor, hepsi aynı hatalar. yapabileceğimiz her türlü çözümü denedik, bir sürü ftp programı denendi , dediğiniz ayarlar yapıldı , yine aynı - yine aynı, hadi bir kaç kişinin problemi olur problem sunucuda değil dersin bu durumda problem bal gibi sunucuda , ftp'den bu dosyaları gece yarısında atmayı deneyen var mı? ben kesinlikle (sıfır kb dediğiniz) atamadığım xml ve diğer dosyalarımı takır takır attım, kısacası meb'in sunucularında problem.

Eğer hiç bir şekilde ftp bağlantısı sağlanmıyorsa teknik destek isteyiniz.

FTP bağlantısı sağlanıp kesilmeler ve yavaşlık var ise ben problemin sunucudan kaynaklanmadığına eminim. Kesinlikle ortamdan kaynaklanıyor. Yukarda dediklerimi uygulayın. Firewall tarafından ftp erişimine izin verilmişse ve bilgisayarınıza kurduğunuz virüs programı ftp programının işine karışmıyorsa transferde sıkıntı olmayacaktır.

BBNET
Geri