meb ftp sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Krm8031
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Krm8031

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar meb ftp ye 2 gündür giremiyorum. Siz erişebiliyor musunuz?

Hata mesajı veriyor şu şekilde:The data connection (for transfers and listing) was not established. Please try switching the data connection type (PASV or PORT) under the Global Options | Connection page and then try again.

explorer ekranı > Araçlar >İnternet seçenekleri > Gelişmiş > Pasif FTP kullan seçeneğini pasif yaparsanız çözelecek sanırım.

zeybek_20' Alıntı:
https://okulwebyonetim.meb.gov.tr/login.php

evet açılan pencerenin altında dediğiniz uyarıyı gördüm uyguladım ama yine erişemiyorum.

arkadaşlar var mı erişebilen?

host:ftp.okuladı.meb.k12.tr
kullanıcı adı:123456
şifre:abc890
port:21

yukardaki örnek gibi giriyorum yanlış birşey yaptığımı sanmıyorum. ya meb'in server'ında geçici problem var ya da bilemiyorum...

bende de aynı problem vardı iki gündür explorer ekranı > Araçlar >İnternet seçenekleri > Gelişmiş > Pasif FTP kullan seçeneğini pasif seçeneği işaretliydi bende ondadi tiki kaldırdım düzeldi

"Ayşen"' Alıntı:
bende de aynı problem vardı iki gündür explorer ekranı > Araçlar >İnternet seçenekleri > Gelişmiş > Pasif FTP kullan seçeneğini pasif seçeneği işaretliydi bende ondadi tiki kaldırdım düzeldi

şimdi erişebiliyormusun hocam

sorun hala devam ediyor arkadaşlar ya. başka bilgisayarda da denedim ama sonuç aynı :( sizler erişebiliyorsunuz herhalde :!: :!:

aynı sorunu bende yaşadım bugün... önce okul sitesi hiç açmıyordu şimdi açıyor ama ftp açıp güncelleme yapamıyorum bağlantı hatası veriyor.

Arkadaşların yazdıkları yöntemleri denedim ama olmuyor.
Giremedim halaaa, idarecilerde benden bekliyorlar güncelleme yapmamı, ama sanki ben yapmak istemiyormuşum gibi veya yapamıyormuşum gibi bakıyorlar.
Canım sıkılıyor...

ooo siz 2 gündür uğraşıyorsunuz bende bir haftadır aynı problem; kadroyu bile güncelleyemedim, :mrgreen: yapmıyorum anasını satayım, bunu yapmadığım için bana soruşturma açmayan sorumluları da kınıyorum, yeter yahu herşey sıkıntı olurmu,bize has bir olay bu, HİÇ BİR ŞEY YAPMIYORUM :verymad: eziyet çekmek içinmi öğretmen oldum, Fotokopi çalışmaz, internet çalışmaz, telefon çalışmaz, yazıcı yatay çıkarır, zil çalışmaz, kasa açılmaz, kameralar bozulur, projeksiyonun IŞIĞI az gelir, Fax göndermez, kütüphane programı gümler, media player açmaz, antivirusün günü biter, üst yazının başı .... kayar, e-okuldan rapor alınmaz alınsada yazdırılmaz yazdırılacak ken yazıcı çalışmaz çalışınca toneri biter, YETERRRR ULAN babanızın uşağı eşeğimi var diyesim var birilerine belki burayı birileri okur Bunaltmayın artık kendi işinizi kendiniz görün 7 senedir okulun derdi bitmezmi yahu....
OH BE RAHATLADIM, yarın karşıma problemle gelen bir hocayla tartışayım, iyice rahatlarım bir hafta idare eder beni :mrgreen:

patari' Alıntı:
ooo siz 2 gündür uğraşıyorsunuz bende bir haftadır aynı problem; kadroyu bile güncelleyemedim, :mrgreen: yapmıyorum anasını satayım, bunu yapmadığım için bana soruşturma açmayan sorumluları da kınıyorum, yeter yahu herşey sıkıntı olurmu,bize has bir olay bu, HİÇ BİR ŞEY YAPMIYORUM :verymad: eziyet çekmek içinmi öğretmen oldum, Fotokopi çalışmaz, internet çalışmaz, telefon çalışmaz, yazıcı yatay çıkarır, zil çalışmaz, kasa açılmaz, kameralar bozulur, projeksiyonun IŞIĞI az gelir, Fax göndermez, kütüphane programı gümler, media player açmaz, antivirusün günü biter, üst yazının başı .... kayar, e-okuldan rapor alınmaz alınsada yazdırılmaz yazdırılacak ken yazıcı çalışmaz çalışınca toneri biter, YETERRRR ULAN babanızın uşağı eşeğimi var diyesim var birilerine belki burayı birileri okur Bunaltmayın artık kendi işinizi kendiniz görün 7 senedir okulun derdi bitmezmi yahu....
OH BE RAHATLADIM, yarın karşıma problemle gelen bir hocayla tartışayım, iyice rahatlarım bir hafta idare eder beni :mrgreen:

Hocam bunları yazarak bile rahatlamış gördüm sizi. Okuyunca üzerimdeki yük hafiflemiş gibi geldi çünkü bana da ... Agzınıza sağlık :)

patari' Alıntı:

:) gerçekten hocam daha iyi anlatılamazdı katılıyorum..

Arkadaşlar bizim kullandığımız programlarla falan alakası yoktu bu olayın en azından dün için

ben bu sabah kontrol ettim şu an her şey normal çalışıyor

önceki gün de her şey gayet güzel çalışıyordu

ama dün geldim ne yaptıysam giremedim

Çünkü sıkıntı serverlardaydı

Hiçbir şey değiştirmediğim halde bugün yine gayet güzel çalışıyor.

ugurlu.luyum' Alıntı:
patari' Alıntı:
OH BE RAHATLADIM, yarın karşıma problemle gelen bir hocayla tartışayım, iyice rahatlarım bir hafta idare eder beni

gerçekten hocam daha iyi anlatılamazdı katılıyorum..

+1

:alkis:

:puhaha:

hocam aynen okul açıldığından beri sadece bir defa açıldı millet de arkamdan sallıyodur hoca geldi daha sitede bi hareket yok diye
ama açılmıoooo

BBNET
Geri