MEB engeli görselleri kapsamıyor.

Kodla Büyü

-KILIC-

Aktif Üye
Hafta sonu belletici nöbetimde, çocukların hafta sonu yapacak pek bir şeyleri olmadığı için bilgisayar laboratuvarını öğrencilere açtım. Diğer öğrencilerle ilgilenmek için dışarı çıktım. Bir süre sonra kontrol etmek için tekrar laboratuvara geldiğimde, öğrencilerin google'ın görseller bölümünde uygunsuz içeriklerle ilgilendiğini gördüm. Bundan sonra çocukları yalnız bırakamaz oldum. Ne yapmamı önerirsiniz? Bunu MEB'e nasıl bildirebilirim?

Kimsenin paylaşabileceği bir fikri yok mu? Ya da böyle bir durumla karşılaşma ihtimali olan bilgisayar öğretmenleri nereye gitti?

Meb'in filtre olayında arama motorlarında kullanılan kelimeleri engelleme mümkün olasaydı video sitelerinde de bunu yaparlardı bence. Direkt web sitesini engelledikleri için görsel aramada belli kelimeleri engelleyebileceklerini şu anki durumda zannetmiyorum. Biz yine üzerimize düşeni yapıp durumu bildirelim ki bunu kendilerinin de düşünmüş olması gerek.

İnternet ucu bucağı olmayan bi dünya. Ne kadar kontrol altına almaya çalışsak da bazı şeylerin önüne geçmek imkansız oluyor. Mesela geçen sene bizim 8. sınıflar bilmem dj bişeyin fan clup sayfasından aklınıza gelmeyecek küfürlü biçimde yazışmışlar, hem de mesajların saatine bakılırsa BT sınıfımda :verymad: Bu tür olayları engelleyemiyorsun. Ancak meydana geldikten sonra hadlerini bildiriyorsun. Bikaç kere de küçüklerin dediğiniz gibi uygunsuz görsel aramalar yaptığında dair istihbarat aldım, kestim cezalarını. Küçükler için bilişim sınıfına bir ay boyunca girememek etkili bir ceza, ama 8. sınıflara pek işlemiyor.

Daha idareye kalsa derslerden sonra, hafta sonları da açtıracaklar. Belletici öğretmenler arada kontrol eder diyorlar. Kontrol edilemeyen zamanlar ne olacak acaba.

solomonte' Alıntı:
-KILIC-' Alıntı:
Daha idareye kalsa derslerden sonra, hafta sonları da açtıracaklar. Belletici öğretmenler arada kontrol eder diyorlar. Kontrol edilemeyen zamanlar ne olacak acaba.

Ergenler ve gençler, ders ve eğitimden başka herşeye meraklı ve açıklar...

Çok güveniyordum aslında. Yatılı okuldayım gelen öğrencilerin çoğu köyden geliyor ve çoğu bilgisayar görmemiş. İnternette sadece oyun oynadıklarını düşünüyordum, böyle şeylerle uğraşacakları aklıma gelmiyordu. İnternette o kadar çok tuzak var ki bilmeyenleri daha çok düşürüyor. Sadece çocuklar için daha daraltılmış bir internete ihtiyaç var.

Şimdi aklıma geldi de bu tabletlerde internet olacak sanırım. Peki biz o zaman bunu nasıl kontrol edeceğiz?

Bilenleri değiştirir yine de linteki sayfadan google tercihleri en üst düzeye çekerseniz aramada o tip resimler çıkmaz. http://www.google.com.tr/preferences?hl=tr Bu işlemi pclerdeki tüm tarayıcı programları için yapmak lazım.
Yine modeminizde URL filtreleme özelliği varsa kelime bazlı engelleme yapabiliyorsunuz. Airties ın bazı modellerinde 20 kelimeye kadar engelleme yapılabiliyor.

fahrican' Alıntı:
Bilenleri değiştirir yine de linteki sayfadan google tercihleri en üst düzeye çekerseniz aramada o tip resimler çıkmaz. http://www.google.com.tr/preferences?hl=tr Bu işlemi pclerdeki tüm tarayıcı programları için yapmak lazım.
Yine modeminizde URL filtreleme özelliği varsa kelime bazlı engelleme yapabiliyorsunuz. Airties ın bazı modellerinde 20 kelimeye kadar engelleme yapılabiliyor.

Bunu yapmakta fayda var :+1:

BBNET
Geri