MEB anasayfa haber scripti paylaşım

Kodla Büyü
kendim için söylemiyorum :D daa , ufakta olsa bi açıklama yapsak, yani üşenmezseniz büyükte olabilir açıklama, izlenecek yol hakkında bilgi verirmisiniz :) hani lazım olabilir bazılarımıza
paylaşım süper, teşekkür ettim :) :alkis:

yardımcı olamayacak mısınız? izlenmesi gereken yol nedir?kısaca bahsedermisiniz?
boyutunu falan küçültemiyorum, çorba oldu, help meeee :) pls

WOW Slider diye bi program var.İndirip istediğin boyutta manşet haber yapabilirsiniz.

altta geçen resimler var ya diyabet fatih etwinning onun scripti var mı acaba? jquery kullanmşlar ama çıkamadm işin içinden

yaa önümüze güzel bir sofra serdiniz :) ama masaya oturtmuyorsunuz uzaktan öyle izliyoruz, yok mu yardım edecek olanımız :roll:

ya paylaşım güzelde güzel olmasına, boyutlandırmayı nasıl yapacaz, herkes maşallah anlıyorda bi kişide şöle şöle demiyor :) ilginçççç

meb_slider_haber.html dosyasını dreamweaver içinde açtığında kaynak koduna bakarsan resimlerin boyutu w=632 h=270. kaynak kodunun yanındaki meb.css dosyasını kod bölümünde görüntülediğinde aşağıdaki bölümden width ve height ayarlarında boyutlandırmayı yapacağını tahmin ediyorum. Eve gidince daha detaylı bakarım

.haberSarmala { width:1000px; height:270px; overflow:hidden; position:relative;}
.icerik{position:absolute; top:0; width:1000px; display:none; padding:0; margin:0;}
div.slides { position:absolute; top:0; left:0; height:270px; }
.haberResim{ float:left;}

muratbdg' Alıntı:
meb_slider_haber.html dosyasını dreamweaver içinde açtığında kaynak koduna bakarsan resimlerin boyutu w=632 h=270. kaynak kodunun yanındaki meb.css dosyasını kod bölümünde görüntülediğinde aşağıdaki bölümden width ve height ayarlarında boyutlandırmayı yapacağını tahmin ediyorum. Eve gidince daha detaylı bakarım

.haberSarmala { width:1000px; height:270px; overflow:hidden; position:relative;}
.icerik{position:absolute; top:0; width:1000px; display:none; padding:0; margin:0;}
div.slides { position:absolute; top:0; left:0; height:270px; }
.haberResim{ float:left;}

:( hocam yaptığım ilk şey bu olmuştu zaten ama yine olmadı,alttaki ileri gerinin olduğu o şablon hala 1000 de kalıyor, hızımı alamadım ne kadar 1000px varsa hepsini küçültüm tek tek ama nafile ,beceremedim...
istenilen boyut 1000px değilde 600px olsun buna göre resimlerde 400px olabilir.. pes ettim ben, illaki boyutunu değiştiren hocalarım vardır, benim gibi değiştiremeyenler için açıklama gelecektir, umarım...

mebin yeni sitesi tasarım değişmesi iyi
ama çok basit ve estetik değil
hoşuma gitmedi :-1:

dosyanın içindeki resimleri değiştirirsen (ya kod taki yerini değiştireceksin resiminin olduğu yeri belirteceksin ya resmini alıp klasördekiyle değiştireceksin, isim aynı olacak ama) bu şekilde resmi değiştireceksin...haberin yazısınıda html yi açıp içinden değiştireceksin, ister kod kısmından ister tasarımdan..burada önemli olan şablonun boyutlandırılması, yani haberin nasıl ekleneneceğini bilmiyorsanız boyutlandırma ve yerleştirme ona göre biraz daha karışık..iyi çalışmalar..

BBNET
Geri