MEB Ağında Kişisel Site Engeli

Kodla Büyü
Arkadaşlar bu hafta sınıflarda materyallerime hızlıca ulaşabilmek için basit bir web sitesi yaptım ve yayınladım. Fakat meb ağında siteme girmeye çalıştığımda engellendiğini gördüm. Bu durumu aşmak için ne yapabilirim? Site içeriğinde youtube video linkleri ve bir tane pdf var. İçerik olarak herhangi bir sıkıntı yok.

1758791473163.webp

Talep bırakın hocam düzeltirler.

Hocam ben istediğim siteyi meb'den açabilecek şekilde uygulama yapabiliyorum. Scratch'i açacak uygulama yaptım mesela. Kendi sitemi de açabiliyorum. İsteğe göre senin için de yapabilirim. Uygulama dediğim arka planda çalışan ufak bir kod. Sonra istediğim siteye giriyorum. VPN değil.

Hocam ben istediğim siteyi meb'den açabilecek şekilde uygulama yapabiliyorum. Scratch'i açacak uygulama yaptım mesela. Kendi sitemi de açabiliyorum. İsteğe göre senin için de yapabilirim. Uygulama dediğim arka planda çalışan ufak bir kod. Sonra istediğim siteye giriyorum. VPN değil.
nasıl yapıyorsunuz hocam yardımcı olursanız sevinirim. ben sorunumu çözdüm ssl sertifikası ile ama sizin tekniğinizi merak ettim

nasıl yapıyorsunuz hocam yardımcı olursanız sevinirim. ben sorunumu çözdüm ssl sertifikası ile ama sizin tekniğinizi merak ettim
Yöntemimi paylaşamıyorum ama örnek olarak scratch'i açmak için şunu yaptım. Ayrıca hocalara pinterest lazım oluyor pano için falan diye onu da ekledim.

Yöntemimi paylaşamıyorum ama örnek olarak scratch'i açmak için şunu yaptım. Ayrıca hocalara pinterest lazım oluyor pano için falan diye onu da ekledim.

teşekkür edrim hocam deneyeceğim.

Bende de aynı problem var. denemediğim yöntem kalmadı. Engelli sayfanın altındaki formu doldurdum. internet@meb.gov.tr adresine eposta gönderdim. fortiguard sitesinde kategori güncelledim. hatta yeni domain bile satın aldım. Ama hiç birinden sonuc elde edemedim. Yaz boyu derslerime yardımcı olması için web tabanlı site yaptım fakat okuldan giremiyorum. Şu an sadece meb hattında girebildiğim bir domain adınına subdomain olarak ekledim. Bu seferde çok uzun bir site adı oluyor, arada yanlış yazan öğrenciler oluyor. Domain isimlerini google a kaydetmedim.

Bende de aynı problem var. denemediğim yöntem kalmadı. Engelli sayfanın altındaki formu doldurdum. internet@meb.gov.tr adresine eposta gönderdim. fortiguard sitesinde kategori güncelledim. hatta yeni domain bile satın aldım. Ama hiç birinden sonuc elde edemedim. Yaz boyu derslerime yardımcı olması için web tabanlı site yaptım fakat okuldan giremiyorum. Şu an sadece meb hattında girebildiğim bir domain adınına subdomain olarak ekledim. Bu seferde çok uzun bir site adı oluyor, arada yanlış yazan öğrenciler oluyor. Domain isimlerini google a kaydetmedim.
Hocam ben sorunu sanırım anladım. İlk hostingim de SSL yoktu. Ardından ücretsiz SSL kurdum site açıldı bir kaç gün geçtikten sonra. Ardından yine kapandı. Ben de MEB hattından hiç girmeden yeni bir SSL sertifikali hosting aldım ve sertifikayı kurup MEB hattından girdim. 15 gündür kullanıyorum herhangi sorun yaşamadım. Umarım sorununuzu çözer.

Hocam kod örneğini paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim.

@akayemrecan
sitelerin hepsi aynı VDS serverda. ismi uzun olan ve subdomainden girdiğim sitede aynı VDS serverda. Bu adresi yıllar önce almıştım. ama asıl kullanmak istediğim domainler kapalı. Hepsinde sertifika sağlayıcı olarak Let's Encrypt kullanılıyor. Açılan sitede aynı ip yine Let's Encrypt den ssl alınma.

Talebimizi iletip bizim siteleri filtreden muaf etmeleri mümkün değil mi?

Ben de Let's Encrypt kullanıyorum hocam şu an. Hocam sanırım bir kez ban yediniz mi bir daha açılmıyor. Benim sitelerim gri listeye alınmıştı. Talep sayfasına bıraktığınız uyarı dikkate alınmıyor. Sanırım tek çözüm yeni alan adı. Ben SSL'i kurmadan asla meb hattından giriş yapmam artık.

ilksms
Geri