Meb 2014 Haziran Ayı Seminer Dönemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan delly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

delly

Site Gezgini
Arkadaşlar, merhabalar meb 2014 uzaktan eğitim seminer döneminde, okulumuzun müdürü bu işten sen sorumlusun dedi. Fakat bizim okuldaki internet çok yavaş 512 kb internet hızımız. Bunun için ne yapabilirim?
Birde bu canlı bağlantıya bağlanmak için eba uzem sitesine girince orada herhangi bir üyelik gerekiyor mu ,yoksa o canlı anlatım direkt sitede çıkıyor mu?

Yada elinde 2013 seminer döneminde video olan varsa paylaşabilir mi? Ben siteden indireyim dedim ama video arşivi bölümünde yayınlanan videolar linki hata veriyor.
Kısacası daha önce bu seminer için benim gibi sorumlu arkadaşlar görüşlerini paylaşabilirse sevinirim?

telekom a gidip internet hızınızın yükseltilmesi ile ilgili dilekçe verebilirsiniz.

Sayın Hocam,

Yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl önce Bakanlık ile Telekom arasında yapılan protokolde tüm okulların interneti 1 MB'den 4 MB'ye çıkarılması gerekiyordu. Ödenekte buna göre gönderiliyor. İlk yapmanız gereken internetinizi 4 MB'ye çıkarmak.

Uzem meselesine gelince üyelik falan yok. Sadece canlı yayın. 2013 seminer videoları vardı ama linkleri incelemedim. kursiyernet.meb.gov.tr adresinde de olabilir.

İyi çalışmalar.

PC ve projeksiyonun hazır olsun, seminer döneminde kullandığın PC hariç diğerleri nete girmezse sorun olmaz. Zaten canlı yayın eski videolarda gerek yok. Kasma hocam kendini rahat ol. İyi günler.

hocam aynı yayınlar uydudan da yapılıyor. geçen sene biz televizyondan izlemiştik. uydu frekansları seminer döneminde yayınlanır zaten hocam. çünkü halen bazı okullarımızda kablolu internet yok ve buradaki öğretmenler için uydudan da yayın yapılıyor.

11746 H 27500 ve 11556 V 27500 frekanslarından yayın yapan Teledünya Info kanalı EBA TV (Eğitim Bilişim Ağı TV) oldu. Seminer zamanları 09:00-12:00 arası uzem.eba.gov.tr adresindeki yayınları oradanda izlayabilirsiniz hocam. :+1:

hocam uydu cihazınızın menüsünden kanal ekleme kısmından ekleyebilirsiniz. veya türksatın otomatik kanal taraması için frekansı var onu girip otomatik kanalları tekrar aratabilirsiniz. en kötü ihtimalle bir televizyoncuya gidip kanalı cihazınıza ekletebilirsiniz hocam.

kimse dinlemiyor zaten diyecem ben açıp gidiyorum öğretmenler sesi kesiyorlardı lisede.Bu yıl ortaokuldayım bakalım nasıl olacak

Bu seminerler ilk hafta saat 9.00-12 arasında mı yayınlanıyor videolar. Birde seminerin ikinci haftasında ne oluyor okullarda.

BBNET
Geri