Meb Şube Müdürlüğü Düşünen Varmı

Kodla Büyü
Mesajlar
5
Arkadaşlar selamlar, 10 yılı aşkındır bu mesleğin içindeyim, aslında işimiz rahat sayılır fakat neden bilmiyorum bazen diyorum kendi kendime, ömür olursa bu meslek emekli olana kadar yapılır mı? o yüzden şube müdürlüğü vs gibi sınavlar ilgimi çekiyor, bilenler varsa yorumlayabilir mi? Nedir şube müdürlüğü, artıları eksileri nelerdir.
 
Hocam okul ortamından çıkıp mesai mefhumu çalışıp yılda bir ay izin bana yeter diyenler için yapılabilecek bir işti. Ancak şu anda şube müdürü maaşları 17 bin civarında. Bu maaşla 3 4 yılda bir yer değiştirme zorunluluğu da düşünülürse en iyisi okulda kal öğretmenlik yap diyorlar bence.
 
Denk geldiğim şube müdürlerinin çoğu sınıf öğretmeniydi. Bilişimci bir şube müdürü iyi olur başvursam mı diye düşündüm sonra hızlıca vazgeçtim. @mualliminbiri hocamın da belirttiği gibi 4 yılda bir yer değiştirme mevzusu ve benim için ondan daha da önemlisi protokol cart curt işlerinin fazlalığı vazgeçişimin temel nedenlerinden birkaçı oldu.
 
Hocam okul ortamından çıkıp mesai mefhumu çalışıp yılda bir ay izin bana yeter diyenler için yapılabilecek bir işti. Ancak şu anda şube müdürü maaşları 17 bin civarında. Bu maaşla 3 4 yılda bir yer değiştirme zorunluluğu da düşünülürse en iyisi okulda kal öğretmenlik yap diyorlar bence.
Eyvallah hocam, evet bizim uzmanlıkla birlikte birde ekdersi üzerine koyarsak 20-22 arası alıyoruz şuan,
 
Hergün takım elbise giyme derdi, 8-5 çalışma mantığı yaz tatilinin 1 ay oluşu Bilişimci olarak bilgisayarla alakalı hertürlü gereksiz soruyla karşılaşma sebebiyle bende vazgeçtim.
 
Hocam 6 yıldır ilçede Mebbis Yön. yapıyorum. Hepsiyle çok yakın çalışıyorum. Şube müdürlüğü gerek iş yükü gerek sorumluluk olarak çok daha fazla zorluk içeriyor. Bu kadar iş yükü ve zorluğa rağmen maaşları düşük ve 7/24 mesai yapıyorsun. Haftalık 18 saat ekders alan bir uzman öğretmen, şube müdürünün görev aldığı tüm sınav görevlerine rağmen rahatlıkla şube müdüründen fazla para kazanır. 4 yılda bir rotasyon ise işin cabası. MEB yakın zamanda şube müdürleri için özlük haklarında iyileştirme yapacak deniyor fakat ne zaman olur bilinmez.
 
Öğretmenlik gibi uzmanlık gerektiren özellikle de Bilgisayar öğretmenliğinden şube müdürlüğüne geçmek pek mantıklı gibi gelmiyor bana. Ayrıca maddi olarak da üç aşağı beş yukarı aynı. Ama maddiyatını geçtim öğrencilere faydalı olmak bilimle uğraşmak varken memurluk yapmak belki iler ki yaşlarda yorulunca denenebilecek birşey benim gözümde.
 
Deneme amaçlı girmeyi düşünüyorum. Şartlar iyileştirilirse yapılabiir ama şuan için maddi olarak bakınca şube müdür olmak mantıksız. Şuan için tek avantajı bilmem kaç yıl sonra emekli olunca emekli maaşı 1000-1500 fark ediyor.

Maddi hesabı:
Şube müdürü 17000₺ civarında alıyor. Bazı il ve ilçelerde sınav görevleri çok olursa 1000-1500 daha eklenir.
Uzman öğretmen 16500+ekders
Baş öğretmen ise 19000₺ alır + ekders.
Öğretmen ekdersi okulunua göre değişse de 20 saat dersiniz varsa nöbet kulüp derken aylık 1800₺ (yıllık ortalma), 30 saat dersiniz varsa 3500₺ (yıllık ortalama)

Diğer faktörler:
Öğrencilerle ve velilerle uğraşmaktan usandıysanız (birazda müdür ve öğretmenlerle uğraşayım) , il değiştirmek isteği varsa, idari işeri daha çok seviyorsanız olabilir.

Birde amiriniz olacak ilçe ve il milli eğitim müdürlerinin yarısı öğretmen/okul müdürlüğünden doğrudan ilçe/il müdürlüğüne transfer olmuş kimseler olacak. Yarısı da şube müdürlüğünden yükselmiş...

Tahminim şu an yaşı az olan şube müdürlerinin bir kısmı maddi kaygılarla öğretmenliğe (okul müdürlüğü vs olur) geçmek istiyordur. 1-2 yıla kadar maddi şartlar iyileştirilmesse bakanlık bu işleri vekaleten yürütmek zorunda kalacak. Düşünsenize asil olarak yapan 17000₺ alırken vekaleten yapan uzman öğretmense 16500₺ maaş+4000₺ ekders ile yapıyor...
 
Son düzenleme:
Bence maddi olarak şartları iyi olursa neden olmasın diyorsanız bu sınava girin derim arkadaşlar sonrasında tercih aşamasında tekrar vazgeçebilirsiniz. Aklınızı karıştırmak gibi olmasın ama yukarıda Merhoom takma isimli arkadaşımızın da belirttiği gibi Şube Müdürlerinin maaşları öğretmenlerin maaşlarından geride kaldığı için iyleştirme yapılabilir şeklinde söyleniler dolaşıyor ama ne derece olur bilemiyorum, bu şekilde düşünüldüğünde olayı sadece maddi olarak dezavantaj şeklinde yorumlamayın bence. Muhtemelen yetkili sendikanın toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilir böyle bir şey olacaksa da. Şahsi görüşüm şudur; ben problem çözmeyi severim ve sıkılmam ama Milli Eğitim müdürünün peşinde koşturmaktan, insanların odama gelip yapılmaması gereken işleri yaptırmaya çalışmalarından, ayrıcalık istemelerinden, sendikaların veya siyasilerin baskılarını görmekten nefret eden birisiyim bu nedenle bu iş bana göre değil. Eski Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, şu anda Mühendis olarak yazıyorum bunları. Bazı arkadaşlarımız Öğretmenliğe alternatif olarak düşünebilir Şube Müdürlüğünü olayını tabi ki. Herkesin şartları, yaşadığı ve yaşayacağı şehir, aile durumu vs. muhakkak karar vermesinde etkili olacaktır.
 
Şirket işiyle uğraşmasam kesinlikle milli eğitim müdürü veya şube müdürü olurdum.

teknoloji özürlü idarecileri ve öğretmenleri geliştirmek için işi bilen insanların koltuğa oturması gerekiyor.
 
Olmak isteyene avantajı yok dezantajı çok da demeyelim. Olmak isteyen de kariyerine burdan devam etmek isteyen bu yönde motivasyonu olan olsun lütfen. Bu kadrolarda ne kadar çok BT branşından arkadaş olursa BT branşının sorunlarını çözmek için seslerin duyurulması için bir adım daha yaklaşılmış olur diye düşünüyorum. Genç bir branş olmamızın dezavantajı bu ve bunun gibi kadrolarda BT branşından görev alanların yok ya da çok az olması diye bence. Olan olacak arkadaşlarda daha yüksek görevlere geldiğinde BT branşının sıkıntılarını unutmaz inşallah :) Bu arada şube müdürü olmayı istemek gibi bir motivasyonum yok maalesef :)
 
Okul Müdürlüğü ve Kurum müdürlüğü yaptım , Şube müdürlüğünü çok rahat yaparım , ama hiç gerek yok. Btr var mis gibi , hele birde Halk Eğitimi merkezindeyseniz on numara beş yıldız . İdareciliğin getirisi olmaz götürüsü olur , ama yarın avantajlı hale getirirler o zamanda bize sıra gelmez..
 
Geri
Üst