Meb Şablon PHP veritabanı bağlantı hatası yardım

Kodla Büyü

yakopasa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
db.php$veriyolu = mysql_connect("localhost","veritabanı kullanıcı adı","veritabanı şifresi");
if (!$veriyolu)
{
die('Veritabaný baðlantýsý gerçekleþmedi: ' . mysql_error());
}
mysql_select_db("veritabanı adı", $veriyolu);
?>

duyuruekle2.php<?php

$baslik = $_POST["baslik"];
$detay = $_POST["detay"];
$tarih = date("mm/yy/dd");

include ('db.php');

$sql="insert into duyurular (baslik,duyuru,tarih) values ('$baslik','$detay','$tarih')";
$kayit = mysql_query($sql);
?>

Arkadaşlar kodlarını yukarıda verdiğim meb şablonunu php ile yapmaya çalışıyorum. Veritabanından okuma yapabiliyorum ama bir türlü veritabanına kayıt yapamadım. Acaba yukarıdaki kodların neresinde hata var. Yardımcı olursanız çok makbule geçer. Kafayı yiyeceğim sabahtan beri uğraşıyorum. Bir türlü yapamadım. :scared:

Veritabanında duyurular tablosunda hangi alanlar var, tüm alanları yazar mısınız?

hasari' Alıntı:
Veritabanında duyurular tablosunda hangi alanlar var, tüm alanları yazar mısınız?
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim hasari hocam. duyurular tablosundaki alanlar id, baslik, duyuru, tarih ve bir de hit diye bir alan var.

-- Tablo yapısı: `duyurular`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `duyurular` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`baslik` text NOT NULL,
`duyuru` text NOT NULL,
`tarih` date NOT NULL,
`hit` int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin5 AUTO_INCREMENT=13 ;

kodu şöyle yap dene. :wink:
Kod:
$sql="insert into duyurular (baslik,duyuru,tarih,hit) values ('$baslik','$detay','$tarih','0')";

hasari' Alıntı:
Kod:
$sql="insert into duyurular (baslik,duyuru,tarih,hit) values ('$baslik','$detay','$tarih','0')";
Zaman ayırdığınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim hasari hocam ama olamadı. Verdiğiniz kodla değiştirdim ama yinede olmadı. Yani işin ilginç yanı veritabanından okuma yapabiliyorum ama veri gönderip yazamıyorum. hit alanını sildim o şekilde de denedim ama yinede olmadı. Kafayı yiyeceğim nerede hata var. Acaba veritabanında yazmaya izinmi verilmemiş. :verymad:

yakopasa' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Kod:
Zaman ayırdığınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim hasari hocam ama olamadı. Verdiğiniz kodla değiştirdim ama yinede olmadı. Yani işin ilginç yanı veritabanından okuma yapabiliyorum ama veri gönderip yazamıyorum. hit alanını sildim o şekilde de denedim ama yinede olmadı. Kafayı yiyeceğim nerede hata var. Acaba veritabanında yazmaya izinmi verilmemiş. :verymad:
Hocam host bilgilerini özelden atın birde ben bakayım.

BBNET
Geri