Meb İnternet Filtresi İçin Gelen Cevap

Kodla Büyü

turkuazxyz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Aşağıda internet@meb.gov.tr e-posta adresine gönderdiğim mesaja gelen cevabı paylaşıyorum ve şu soruyu soruyorum. Öğretmenlerin kişisel blog siteleri yasaklanacaktı da web tasarım kursları neden açıldı ve açılmaya devam ediliyor?

Siteniz “Kişisel Web siteleri ve Bloglar” kategorisine girmektedir. Bu kategori Milli Eğitim Bakanlığının Web sayfalarına erişim politikasında erişime kapatılmış kategoriler arasında yer almaktadır.

Agos gazetesi gibi Türk milletine methiyeler düzen bir gazetenin sitesi yasak değil ama Milli Eğitim Bakanlığının bir öğretmeninin sitesi yasak.

Kişisel Web siteleri ve Bloglar kategorisi engellenecekse o zaman birçok site yolda demektir, işi artık engelli sitelerden çıkardılar, tüm interneti engelleyip bazı sitelere izin verilmesine döndü

Bence ordaki yetkililerde bu saçmalığın farkındadırlar. 2 ihtimal var;

Birincisi devletin tüm kademelerinde olan yukarı sorun iletip de sorunun bir parçası olarak görülmeyeyim, tozu halının altına süpüreyim.

İkincisi yetkililer bu durumu yukarı bildirdi. Anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır kuralı geçerliliğini bir kez daha hatırlattı. Ben şahsen ikincisinin geçerli olduğuna inanıyorum ya da inanmak istiyorum.

efsekiz_8' Alıntı:
Agos gazetesi gibi Türk milletine methiyeler düzen bir gazetenin sitesi yasak değil ama Milli Eğitim Bakanlığının bir öğretmeninin sitesi yasak.

size yüzde yüz katılıyorum hocam şimdi baktım gerçekten de meb de agosa giriliyorve bizim hakkımda hiç de iyi yazılar yok o sitede

asıl sorun şu ki bu sitenin kişisel bir site olduğunu nerden anladılar.Tek tek bakamayacaklarına göre otomatik bir filtreleme sistemi var. Asıl trajedi, tahminleride doğru yani site kişisel bir site sonuçta..Demekki inanılmaz bir teknoloji var elimizde.Domatesin genetiğini değiştirecek insansız hava aracı yapabilecek kadar hemde..ama caiz değil diye kullanılmıyor sanırım...

Tüm blogların engellenmesi mantıksız, her blog farklı içeriğe sahip. Ayrıca bloglar öğrenmeye olumlu katkıları olan ortamlardır. Bu politikaları belirleyenler blogların ne olduğunu bile bilmeyen adamlar.

BBNET
Geri