MBOT kablolu bağlantı ile program atma???

Kodla Büyü

bahhele

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,212
yazdığımız programı kablolu bağlantı ile mbot üzerindeki karta atmaya çalışıyorum.ama bir türlü yazılımı yükleyemiyorum.kablosuz çalışması için ne yapmam gerekiyor? bilgisayarlarımızda bluetottth yok. makeblock programını kullanıyoruz.bağlan menüsünden aygıt yazılımı güncellemesine tıklayıp yazılımı atıyoruz.başka bişeymi yapmamız gerekiyor? bilen yazabilirmi? sürekli kabloya bağlı kalmak çok kısıtlıyor yaptığımız işi
 
mblock programında robotta kullandığınız kartı doğru seçtiğinizden emin olun. bluetooth ile kullanılacaksa programı attıktan sonra bilgisayarınızda bluetooth varsa programı çalıştırıp bluetooth cihazı arayıp bulup bağlanırsınız bilgisayarda yok ise google play de telefonunuza isminden emin değilim ama mblock prgramları var indirip oradan bağlantı kurup robotu kullanabilirsiniz. mbot.png
 
bluetotth tan bahsetmiyorum hocam. bilgisayarlarımız masa üstü olduğu için bluetooth yok zaten. direk usb den kablo ile bağlıyoruz mbot u.. makeblock programının bağlan menüsünden seri port com kaçta ise ona bağlanarak kullanıyoruz. fakat kablosuz kullanmak için içine yazılım yüklüyoruz fakat çalışmıyor. nerede hata yapıyoruz bilmiyorum. kartlardan mcore bağlı zaten orada sıkıntı yok. bağlan menüsündeki aygıt yazılımını güncelle deyince güya güncelliyor.öyle görünüyor yani fakat çalıştırınca çalışmıyor kablosuz
 
Doğru kart seçili mi acaba
 

Ekli dosyalar

  • karttt.png
    karttt.png
    23 KB · Görüntüleme: 353
konuyu yeniden gündeme getirmiş olacağım ama aynı sorun bende de var.
aygıt yazılımı güncellemesi yeniden yaptım.
farklı bilgisayarlarda denedim.
farklı anakartlarla denedim.
motorların dönüşüyle ilgili yazılımı yüklüyor ama sensörleri devreye sokamıyor.
en son evde uğraşayım dedim. evdeki laptolta bir baktım yükledi. hem de yazılım güncelle falan da demedim.
okulun bilgisayarlarından olabilir diyordum. birkaç gün sonra evdeki laptoptan da yüklememeye başladı.
bunun çözümü nedir acaba.
 
Düzenle menüsünden arduino kipi ni seçtikten sonra sağ tarafta açılan pencereden Arduinoya Yükle seçeneğine tıklayın. Büyük ihtimal sorun çözülür.
 
arkadaşlar mbot kodlrında arduino bgo yu düzenle deyince arduino açmıyor
 
Aynı sıkıntıyı yaşıyorum çözüm bulan var mi???
 
Kartlardan mbot (care) seçili olmalı. Bağlantıdan da 2.4 seri seçmelisiniz. Seçtikten sonra mbot üzerindeki wireless alıcısındaki mavi ışık sürekli yanar olmalıdır. bir yanıp bir snüyorsa bağlantı kurulmamış demektir. Ve ilgili menüye tik iişareti gelmeli , robotlardan mbot menüsü yeşil olmalıdır. Programınızı yüklemeden önce mbot yazılımı sıfırlayın varsayılan programı sıfırlayın diyerek. bunlardan sonra çalışması lazım. Son olarak mbotu kapatıp açmayı da deneyin.
 
mBot (mCore) seçilecek kartlardan. bağlan menüsünden fabrika ayarlarına dönmek için yani kendi kumandasını vs kullanmak için "varsayılan programı sıfırla" yı seçin

buna da bakabilirsiniz
 
Arkadaşlar tam olarak mblock yazılımının hangi versiyonu ile sağlıklı çalışabildiniz?
 
Bende 3.4.11 var hocam. Problem yaşamadım şimdiye kadar...
Hocam peki yazdığınız kodları direk çalıştırıyor musunuz? Yoksa herhangi bir karta yükleme yapıyor musunuz?
Biz engelden kaçan robotu yaptık fakat cizhiizleyende sıkıntı yaşıyoruz
 
Hocam peki yazdığınız kodları direk çalıştırıyor musunuz? Yoksa herhangi bir karta yükleme yapıyor musunuz?
Biz engelden kaçan robotu yaptık fakat cizhiizleyende sıkıntı yaşıyoruz
Yazdığımız komutlar şu şekilde idi hocam: Komutları üstündeki mcore karta yükledik usb port ile(Bağlan- Seri Port - Com noktası seçerek. Yalnız bağlantının yapıldığından emin olmalısınız komutları yüklemeden önce)
Screenshot_1.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: H_M
Geri
Üst