Arkadaşlar mBlock ta tübitak 4006 için bi ingilizce uygulama yapmak istiyorum. Şu şekilde. 10 tane sağlıklı 10 tane de sağlıksız yiyecek resmi olacak. Bunlar rastgele ekrana gelecek ve belli bir süre ekranda kalacak. O arada kamera açılcak ve kullanıcı gelen resme göre ekrana sağlıklı kartı ya da sağlıksız kartını gösterecek. Gelen yiyeceğe Doğru kart gösterirse 1 puan alacak ve arduinoya haber gönderip yeşil led yanacak. Yanlış kart gösterirse kırmızı led yanacak ve buzzer ile uyarı sesi çıkacak. Mesela ekrana elma resmi geldiğinde sağlıklı kartını gösterirse 1 puan alacak yeşil led yanacak. Ekranda pizza varken sağlıklı kartını kameraya gösterirse bu sefer kırmızı led yanacak ve buzzer uyarı verecek.
Burada yiyecekleri rastgele ekrana getirtiyorum ama gelen yiyecekleri değişkene atayamadığım için kamerayla okuma esnasında kıyaslama yaptıramıyorum. Yardımcı olabilecek fikir verebilecek olan var mı. Nasıl bir yol izleyebilirim
Burada yiyecekleri rastgele ekrana getirtiyorum ama gelen yiyecekleri değişkene atayamadığım için kamerayla okuma esnasında kıyaslama yaptıramıyorum. Yardımcı olabilecek fikir verebilecek olan var mı. Nasıl bir yol izleyebilirim
Son düzenleme: