MBlock İle MQ4 ve Toprak Nem Sensörlerinden Ölçüm Alamıyorum

Kodla Büyü

bilkimya

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba,öğrencilerle yangın alarmı ve akıllı sulama devresi yapacağız,sensörleri aldım ,mblock ile analog değer almaya açlışıyorum ancak hep sıfır gösteriyor,mq2 ve mq4 gaz sensörü ve toprak nem sensörü için denedim,üçünde de sıfır.Sensörlerde arıza mı vardır yoksa atladığım bi yer mi var?İlk defa uğraşıyorum youtube videolarından izlediklerimle yapmaya çalıştım ama olmadı.

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    27.4 KB · Görüntüleme: 50
arduinoda da bir deneyin hocam. Olmazsa sensörler sıkkntılı olabilir. Hc05 modülüm hatalıymış ben sorun bende sanıp haftalarca uğraştım. Arduino kodları ile olmuyorsa sensörleri yenileyin derim.

Arkadaşlar merhaba,öğrencilerle yangın alarmı ve akıllı sulama devresi yapacağız,sensörleri aldım ,mblock ile analog değer almaya açlışıyorum ancak hep sıfır gösteriyor,mq2 ve mq4 gaz sensörü ve toprak nem sensörü için denedim,üçünde de sıfır.Sensörlerde arıza mı vardır yoksa atladığım bi yer mi var?İlk defa uğraşıyorum youtube videolarından izlediklerimle yapmaya çalıştım ama olmadı.

Başla komutunuz hatalı. Yeşil bayrak tıklandığında yerine Arduino Uno başladığında bloğunu kullanmalısınız.

BBNET
Geri