MASADAN OLUMLU HABERLER DE VAR

Kodla Büyü

firtuna61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
300
Toplu Sözleşme görüşmelerindeki girişimlerimiz meyvelerini vermeye başladı.

Kamu İşveren heyeti ile kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin 7. oturumu bugün gerçekleştirildi.

Hizmet kollarının taleplerinin şekillendirildiği bu oturumun sonunda kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren konulara geçildi.

Türkiye Kamu-Sen'in talepleri arasında yer alan ve ısrarla üzerinde durduğu konulardan bir kısmı hakkında Bakan Faruk Çelik görüşlerini açıkladı.

Buna göre 4/C'li personelin çalışma sürelerinin 11 ay 28 gün olarak belirlenmesi,

Sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin artırılması,

Aile yardımı ödeneğine zam yapılması,

Kamu görevlilerine 2012 yılının maaş zamlarının gecikmesi dolayısıyla gecikme zammı verilmesi,

Eğitim-Öğretim tazminat tutarının artırılması,

2005 yılından sonra göreve başlayan kamu görevlilerine ilave 1 derece verilmesi,

Yerel yönetimlerde ve TRT'de çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi,

Emekliye ayrılan kamu görevlilerine ödenen emekli yolluğunun artırılması konularında anlaşma sağlandı.

Toplu Sözleşme İkramiyesi, aile yardımı, eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği ve gecikme zammının ne kadar olacağı ise 21 Mayıs Pazartesi günü yapılacak son oturumda netlik kazanacak.

Bütün bu gelişmelere rağmen Kamu İşveren tarafı, 2012 ve 2013 yılları için kamu görevlilerinin tamamı için uygulanacak maaş artışları konusunda yeni bir teklif getirmedi.

Hatırlanacağı üzere Kamu İşveren tarafı, kamu görevlilerinin maaşlarına 2012 yılı için %3+%3 ve 2013 yılı için de %2+%3'lük bir maaş artışı önermiş, bunun üzerine de Türkiye Kamu-Sen ve KESK 23 Mayıs günü 1 günlük iş bırakma kararı almıştı.

Şimdi gözler 21 Mayıs'ta yapılacak Toplu sözleşme görüşmelerinin son oturumuna çevrilmiş durumda.

Türkiye Kamu-Sen olarak toplu sözleşme masasına taşıdığımız taleplerin tamamının toplu sözleşme metnine dahil edilerek, hayata geçirilmesini arzu ediyoruz.

Türkiye Kamu-Sen, benzine, doğalgaza, mazota, tüpe, gıda ürünlerine yapılan zamlardan bile daha düşük (tüm kamu görevlileri ve emekliler için taban aylığa aylık net 100 TL ve %10+%10) bir zam talebiyle toplu sözleşme masasına oturdu.

Yılın ilk dört ayında gerçekleşen enflasyonun dahi %3,09 olduğu dikkate alındığında, Kamu İşveren tarafının teklifinin ne denli yetersiz olduğu görülecektir.

Bugünkü görüşmelerde sağlanan kazanımların kamu görevlilerinin sorunlarının çözümünde yeterli olamayacağı gerçeğinden hareketle yetkilileri, ekonomik gerçekler çerçevesinde bir maaş artışı önerisiyle son toplantıya gelmeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz.
 
Sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin artırılması,


:verymad: :verymad: :verymad:

Sendikalar kendine mi zam aldı ....
 
her okuduğunuzu yanlış anlamayın hocam o bize ödenen 45 tl ücretin arttırılmasından bahsediyor.

ayrıcı ek ödeme yerine 534 lira olan özel hizmet tazminatımızda artış olacak
 
firtuna61' Alıntı:
her okuduğunuzu yanlış anlamayın hocam o bize ödenen 45 tl ücretin arttırılmasından bahsediyor.

ayrıcı ek ödeme yerine 534 lira olan özel hizmet tazminatımızda artış olacak


bize verilen 45 tl artarsa kesilen de artar... o kesilende malum sendikalara gidiyor hocam ....

zam doğal olarak onlara geliyor
 
bunlar mı olumlu haber..... sus payı.... sendika olarak biz bunları yaptık masada bunları kazandık demek için ağızlarına laf kalabalığı olsun diye verilen sakızdan başka birşey değil... olumlu bu ise olumsuzu kestiremiyorum........ dağ fare doğurmayacak bu sefer bence direk düşük yapacak.......
 
öğretmene ek ödeme çıkmayacak anlaşılan ama onun yerine eğitim öğretim tazminatı verilecek bir miktar. umarım 100 lira verip bizi kandırmazlar.
 
Anlamadığım bir konu da EBS Bizim BT öğretmenlerin bu kadar sorunu hiç neden dile getirmiyor. Bakın Rehber öğretmenlerin sadece seminer dönemindeki ek ders problemini hemen EBS çözdü.Neden BT öğretmenlerinin sorunlarını bir gün dillendirmiyorlar.EBS'li arkadaşlar lütfen sendikaya bir zahmet bir söyleyinde Bir gün de BT öğretmenlerinin sorunlarını dille getirsinler.
''Toplu Sözleşme masasının 7.oturumu devam ederken kamu çalışanları ve öğretmenler için önemli kazanımlar elde edildi.Bunlardan Bir taneside Rehber öğretmenler için
Rehber öğretmenlerin seminer dönemi ücretlerinin ödenmesi, çözüme kavuşturulmuş''
Kaç senedir Biz BT öğretmenlerinin sorunlarını biliyorlar bir bahsetsinler...
 
Geri
Üst